WORLD SNOW DAY
19.1.2020

Tervetuloa viettämään Maailman Lumipäivää Laajikseen!
Aiempina vuosina Laajiksessa on ollut runsaasti toimintaa yhteistyössä paikallisten seurojen ja yhdistysten kanssa. Vuoden 2020 World Snow Dayn osalta jatkamme taas hauskanpitoa useiden eri aktiviteettien parissa.

Laajiksen alueella ja erityisesti Lumimaan puolella järjestetään päivän aikana erilaisia lumiaktiviteetteja ja ohjelmaa, joihin voi osallistua koko perhe. Myös Jeti-maskotti näyttäytyy päivän aikana moikkaamaan rohkeimpia pikkulaskijoita! Ohjelmaa on tarjolla kaikenikäisille. Näet päivän ohjelman kokonaisuudessaan alempaa!

Tule viettämään riemukas talvipäivä!

Tarjous kausikorttilaisille - kaveri mäkeen puoleen hintaan!

Mikä olisikaan parempi tapa viettää sunnuntaita kuin ottamalla kaveri mukaan laskemaan. Sunnuntaina 19.1. Laajiksen kausikorttilaisen kaveri saa rinnelipun puoleen hintaan! Etua ei voi yhdistää muihin etuihin ja sen voi lunastaa vain 19.1. Laajiksen kassalta. Kassalla tulee näyttää voimassaolevaa Laajiksen kausikorttia. Välinevuokraus on normaalihintainen.

HUOM! Tänään pulkkamäki maksuton! Lumipatja alkaa käydä ohueksi pulkkamäessä, mutta ohjelmaan kuuluvaa Jetin pulkkakisaa lasketaan aikataulun mukaan klo 12-16.

hiihtokeskus laajis laajavuori jyväskylä

Tekemistä koko perheelle!

Päivän aikana on luvassa paljon hauskoja aktiviteetteja ja ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Aktiviteetit ovat samalla rastipisteitä ja rastipassin täyttäneille myös luvassa kivoja yllätyksiä.

Tapahtuman viralliset kansainväliset sivut löytyvät: World Snow Day.

PS. Talven aikana alle 6-vuotiaat kypäräpäiset lapset laskevat ilmaiseksi Laajavuoressa.

TAPAHTUMAPÄIVÄN OHJELMA

* Lumimaan laavukahvila (klo 12-16)
Lumimaan laavukahvila palvelee asiakkaita World Snow Dayn aikaan! Aidoilla kahvipannuilla kiehahtaa nokipannukahvit ja muurinpohjapannulla paistuvat kunnon letut. Lumimaan laavu sijaitsee aivan rinteen sylissä, tule rauhoittumaan hetkeksi ja nauttimaan pienestä elämyksestä! Kahvilahinnasto nähtävillä täällä.

* Lasten luminen luontoretki (lähdöt klo 11 ja klo 13 Lumimaan laavulta)
Lasten oma opastettu lumiretki tarjoaa mielekkään elämyksen Laajavuoren luonnossa. Aidon eräoppaan johdolla lapset pääsevät kiertämään talvisen siilipolun ja tutustumaan sen luontoaiheisiin rastipisteisiin.
Ei vaadi ennakkoilmoittautumista, lähdöt klo 11 ja klo 13 Lumimaan laavun edestä. Kierros sisältyy Lumimaan päivälippuun ja pulkkamäkilippuun.

* Jetin pulkkakisa (klo 12-16)
Kuka on pulkkamäen nopein laskija? Jetin perinteisessä pulkkakisassa mitataan aikaa, kuka laskee pääsee pulkkamäen nopeiten alas. Voit lainata halutessasi Lumimaasta pulkkia, liukureita ja stigoja kisaa varten. Kellonajat tarkentuvat. Vaatii pulkkamäkilipun tai Lumimaan päivälipun.

* Hiihtokoulun sessarit (klo 12-13)
Lumimaassa järjestetään perinteiset rennot sessarit, joissa voit saada ohjeita ja opastusta omaan laskemiseen. Hiihtokoulun ammattitaitoiset opettajat antavat vinkkejä ja opastavat kaikenikäisiä laskijoita laskutaidoista riippumatta. Sessarit järjestetään klo 12-13. Vaatii Lumimaan päivälipun tai rinnelipun.

* Jetin tarkkuusheitto (klo 10-17)
Kuinka tarkka sinun heittokätesi on? Tule kisaamaan tarkkuusheitossa Lumimaan Jaffataululle, haasta mukaan kaveri tai Jeti ja katsokaa kenen sihti on tarkin! Tarkkuusheitto pyörii Lumimaassa koko päivän ajan omatoimisesti, mutta halutessasi voit haastaa kisaan kaverin, Lumimaan valvojan tai Jetin.

* Miljoonasade (akustinen) @ Dome (klo 13)
Miljoonasade heittää akustisen keikan rinnekahvila Domessa. Tule kokemaan huikea tunnelma rinteen päälle upeista näköaloista nauttien. Keikka vaatii rinnelipun (tunti- tai päivä) tai kausikortin. Domeen ei pääse autolla.

Kids on Board -tunti (klo 13-14)
Laajis mahdollistaa alakoululaisille tutustumisen lumilautailuun. Hiihtokoulumme opettajat ohjaavat lautailun alkeita ja vuokravälineistö tapahtumapäivinä alennushintaan (20€ / lapsi, sis. opetus, hissilippu ja välineet). Ilmoittautumiset suoraan vuokraamo / hiihtokoulu.

Jeti ja Panda vierailevat Lumimaassa
Jeti vierailee yhdessä ystävänsä Pandan kanssa päivän aikana tervehtimässä innokkaita laskijoita. Tule rohkeasti moikkaamaan Laajiksen omaa maskottia ja hänen hyvää ystäväänsä!

* Jetin minisuunnistus (klo 10-17)
KLO 10-17
Koettele suuntavaistoasi ja muistiasi etsimällä rastit Lumimaan alueelta karttaa apunasi käyttäen ja ratkaise tunnussana.

* JHS - ratalaskurasti (klo 11-13)
Testaa laskutaitojasi JHS:n alppijaoston ratalaskurastilla. Kierrä portit ja haasta muut kisaan ajallasi.

* Suksitestipäivä: Salomon ja Atomic (klo 11-15)
Tule testaamaan Salomonin ja Atomicin suksia klo 11-15.

* Parkkitiimin sessarit (klo 14 alkaen)
Laajiksen oma parkkitiimi järjestää sunnuntaisessarit World Snow Dayn kunniaksi! Sessarit ovat kaikille avoimet, kokoontuminen parkin alaosaan klo 14.

TERVETULOA VIETTÄMÄÄN HAUSKAA TALVIPÄIVÄÄ LAAJIKSEEN!