Vuodenaika luontoretki

Vuodenaika luontoretki on erä- ja luonto-oppaan ohjaama 2 tunnin retki Laajavuoren luonnossa ja luonnonsuojelualueilla. Tutkimme yhdessä vuodenaikaan liittyviä tapahtumia luonnossa ja opimme mielenkiintoisia asioita linnuista, kasveista sekä eri metsätyypeistä.  Kierrämme osittain merkittyä luontopolkua Laajavuoren maastossa ja pysähdymme mm. tutkimaan 200 vuotta vanhaa metsää ja käymme kiertämässä rämeen pitkospuilla. Reitti kulkee myös takalaavulle, jossa pidämme tauon. Tauon jälkeen rauhoitumme metsämieliharjoitteen avulla luonnon helmassa. Retken loppuosuudella käymme hyppyrimäkien montussa ja opas kertoo alueen rakentumisesta historiasta nykypäivään.

Kesto:
Noin 2 tuntia

Taso:
Luontoretki sopii kaiken ikäisille ja -tasoisille retkeilijöille, aiempaa retkeilytaustaa ei tarvitse olla.

Aloituspaikka:
Lähdemme liikkeelle Laajiksen rinneravintolasta. Osoite on Laajavuorentie 15, olethan paikalla 10 minuuttia ennen retken aloitusta.

Varustus:
Vaatetuksena kelin mukainen liikkumiseen soveltuva vaatetus ja omat retkieväät laavulle taukoa varten (kts. alempaa tilauseväät).

Tilauseväät:
Voimme etukäteistilauksesta valmistaa eväät matkaan ravintolassamme lisämaksusta. Tilauseväät ovat 7€ / hlö ja tilaus tulee tehdä vähintään 24 tuntia ennen retken alkamista (puh. +358 207 436 436 tai laajis@laajis.fi).

Muuta tietoa:
Luontoretki toteutuu, kun ilmoittautuneita on vähintään 4 henkilöä.

Kysyttävää?
Mikäli luontoretken tiimoilta herää kysyttävää, ota yhteyttä info@laajis.fi tai puh. +358 207 436437.