Verkkokaupan toimitusehdot

Laajiksen verkkokaupan käyttöohjeet ja toimitusehdot
Voimassa 1.12.2014 alkaen
Päivitetty 31.5.2018

1. Yleistä Laajiksen verkkokaupasta
Laajiksen verkkokauppa – myöhemmin verkkokauppa – on Laajis Oy:n – myöhemmin tekstissä Laajis – ylläpitämä markkinapaikka. Laajis myy verkkokaupassa lipputuotteita, lahjakortteja sekä Laajis-aiheisia tuotteita ja muita vapaa-ajantuotteita, täysi-ikäisille yksityishenkilöille, joista myöhemmin käytetään nimitystä kuluttaja tai tilaaja.

2. Laajiksen verkkokaupasta tilaaminen
Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin käyttöehtoihin. Tilauksen yhteydessä asiakkaan tulee aina ilmoittaa: nimi, tilaajan postiosoite (sekä tilauksen toimitusosoite, mikäli se on eri kuin tilaajan postiosoite), sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Asiakasrekisteriselosteen löydät täältä: https://www.laajis.fi/info/asiakastietorekisteri/ Yhteydenpito Laajiksen ja tilaajan välillä tapahtuu sähköpostilla ja puhelimitse. Tilaaja sitoutuu tilauksen tekemisen jälkeen tarkkailemaan sähköpostiaan. Sitova kauppasopimus tulee voimaan, kun kuluttaja on jättänyt ja maksanut tilauksen. Samalla hän sitoutuu noudattamaan näitä verkkokaupan käyttöehtoja. Tilauksen saavuttua verkkokaupan järjestelmään, lähettää järjestelmä automaattisen tilausvahvistuksen tilaajan sähköpostiin. Mikäli tilaaja tilauksen jättämisen jälkeen haluaa olla yhteydessä kauppiaaseen esim. tilauksen muuttamisen vuoksi, yhteyden kauppiaaseen saa sähköpostitse tai puhelimitse. Laajiksen vastuu tuotteen huonosta saatavuudesta, viranomais- tai maahantuontirajoituksista tai kuluttajavaateista rajoittuu aina maksimissaan kaupan purkamiseen ja maksettujen rahojen palauttamiseen. Kaikki Laajiksen verkkokaupan tuotteet myydään sellaisina kuin ne ovat. Tilaajaa kehotetaan tutustumaan huolellisesti tuoteselosteisiin ja -kuvauksiin verkkokaupassa. Verkkokaupan tuotteilla ei ole palautusoikeutta. Laajis varaa oikeuden valikoida asiakkaansa.

3. Hinnat ja postituskulut
Kaikki tuotteiden hinta- ja muut tiedot näkyvät verkkokaupan kotisivulla. Verkkokaupan hinnat sisältävät arvonlisäveron, mutta eivät toimitusta. Tuotteiden hintaan lisätään postituskulut, ja ostoskori kertoo postituskulujen suuruuden. Yhden tilauskerran toimituslisä on 2 € riippumatta tuotteiden lukumäärästä. Toimituslisää ei lisätä, mikäli tuotteet tilataan toimitustavalla “nouto”. Nouto ei kuitenkaan ole mahdollinen kaikille tuotteille vaan osa tuotteista toimitetaan ainoastaan postitse, jolloin tilaukseen lisätään toimituslisä 2 €.

4. Toimitus
Laajiksen verkkokaupan toimitustapavaihtoehtoina ovat tuotteesta riippuen postitus ja/tai nouto. Yhdellä kertaa tilattavat tuotteet toimitetaan samalla toimitustavalla. Jos tilaus sisältää sekä postitettavia että noudettavia tuotteita, toimitetaan kaikki tuotteet postitse. Tilauksia toimitetaan postituksella Suomeen sekä EU-maihin. Postitettavat tuotteet voi myös tilata lahjaksi, jolloin tilatessa tilaajan osoite ja toimitusosoite merkitään erikseen. Noudettavat tuotteet voi noutaa Laajiksen rinneravintolasta. Noudettaessa tilausta asiakkaan tulee esittää sähköpostitse lähetetty tilausvahvistus tai tilausnumero. Tuotteita noudettaessa on tilauksen kaikki tuotteet noudettava kerralla.
4.1. Toimitusaika
Verkkokaupan postitettavien tuotteiden toimitusaika on normaalisti 4-7 arkipäivää siitä päivästä laskien, jolloin tilaus on jätetty verkkokaupan järjestelmään tai tuotteen toimittamiseksi tarvittavat lisätiedot on toimitettu. Laajis pyrkii ilmoittamaan tilaajalle, jos tuotteen käsittelyaika on enemmän kuin 7 päivää. Mikäli tilaus ei ole tullut kuluttajalle 7 päivän sisällä, kuluttajan tulee ottaa yhteyttä Laajikseen. Kaikki tilauksen tuotteet toimitetaan asiakkaalle samassa lähetyksessä. Jos yhdellä tuotteella on pidempi toimitusaika, toimitetaan koko toimitus asiakkaalle samaan aikaan. Noudettavat tuotteet voi noutaa heti tilauksen kirjauduttua järjestelmään.
4.2. Toimituksessa rikkoutuneet tai kadonneet lähetykset
Laajis takaa että tuotteet ovat ehjiä toimituksen tapahtuessa. Jos tuote kuitenkin vahingoittuu tai katoaa lähetyksen aikana Laajiksesta tilaajalle, vastaa Laajis aiheutuneista kuluista. Tilaajan tulee reklamoida lähetyksen hajoamisesta postissa sitä noutaessaan ja todeta vahinko postin virkailijan kanssa ja täyttää vahinkoilmoitus. Lisäksi tästä tulee ilmoittaa Laajikseen neljäntoista (14) päivän kuluessa. Mikäli tuote vahingoittuu tai katoaa tuotepalautuksen aikana tilaajalta Laajikselle, on tilaaja tai Suomen Posti Oy vastuussa kustannuksista.
4.3. Noutamatta jääneet lähetykset
Noutamatta jäänyt lähetys ei käy asiakaspalautukseksi. Noutamatta jääneistä lähetyksistä pidätämme kuluttajalta siitä aiheutuneet käsittelykulut.

5. Maksaminen
Verkkokaupan maksujenvälityksen toteuttaa Paytrail Oyj. Yrityksen toiminta on Finanssivalvonnan (Fiva) alaista. Kaikki tiedonsiirto ja rahaliikenne on SSL-suojattu, mikä tarkoittaa, ettei kukaan ulkopuolinen voi nähdä tietojasi. Palvelun käyttö ei vaadi rekisteröitymistä tai lisämaksujen suorittamista. Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, S-Pankki, Ålandsbanken sekä luottokortit ja PayPal. Maksaminen tapahtuu Paytrail Oyj:n sivuston kautta.

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla
Mikäli haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, Laajis Oy toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Paytrail Oyj. Paytrail Oyj toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Paytrail Oyj:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Paytrail Oyj on myös maksun saaja.
Paytrail Oyj
y-tunnus: 2122839-7
Innova 2 Lutakonaukio 7
40100 JYVÄSKYLÄ
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit
Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Jousto Laskulla & Osamaksulla tuoteseloste
Jousto Laskulla ja Osamaksulla on kotimainen palvelu, jolla rahoitat ostoksesi nopeasti ja turvallisesti. Jousto palvelu on tarkoitettu 20-75 vuotiaille suomalaisille yksityishenkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Voi maksaa Jousto Laskulla 20-1000 euron ja Jousto Osamaksulla 30-2000 euron ostoksia. Laskun saat halutessasi myös sähköpostiin. Hakiessasi Joustoa tunnistaudut ensin millä tahansa suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksilla ja tämän jälkeen täytät lomakkeelle tietosi. Päätöksen ja tiedon lainan myöntämisestä saat heti. Tämän jälkeen palaudut takaisin verkkokauppaan ja tilauksesi on käsitelty. Kun maksat Joustolla ja valitset maksutavaksi Jousto Laskun, saat maksuaikaa 14 vuorokautta. Ainoa kulu on laskutusmaksu 4,90 €. Joustolla voit maksaa myös erissä 1-12 kuukauden takaisinmaksuajalla. Tällöin laskutusmaksun 4,90 € /lasku. Lisäksi perimme avoinna olevasta lainasummasta 2,42 % kuukausikorkoa. Joustolla maksaminen on erittäin turvallista. Maksutapahtuma ja tietojen välitys tapahtuu aina suojatussa yhteydessä. Lue lisää Joustosta osoitteessa www.Jousto.com

6. Palautukset
Lipputuotteita ja lahjakortteja ei vaihdeta rahaksi eikä niitä lunasteta takaisin.

7. Häiriötilanteet
Laajis ei vastaa muista osapuolista (esimerkiksi maksuntarjoajista) johtuvista ongelmista tilauksen tekemisessä. Laajis pidättää oikeuden olla toimittamatta tuotteita, jos esimerkiksi järjestelmävirheen vuoksi tuotteita on pystynyt tilaamaan olennaisesti väärällä hinnalla. Tällöin Laajis voi perua tilauksen ja palauttaa tilauksen summan asiakkaalle.