Minäkö alamäkiluisteluradalle?

Kuka Olet?

Olen Ilkka Riikonen ja 1954 syntynyt joten kesällä täytän 60 vuotta

Mitä harrastat?

Liikuntaa olen harrastanut niin kauan kuin muistan, nuorempana myös kilpaillut yleisurheilussa.
Viimme lumilla ensimmäinen pidempi harrastustavoite: hiihtää samoilla lumilla yhteensä 3000km, hiihdin 3001km.
Hiihdon suoritin välillä 15.10.2012 - 15.4.2013 joten tasan puoli vuotta ja 127 suoritusta.

Vuonna 2014 tavoitteena 100 lajia

Mistä nykyinen tavoite harrastaa 100 eri lajia vuonna 2014 sai kipinän? Syksyllä 2013 oli TV:ssä kymppiuutisten kevennyksenä pätkä missä haastattelivat nuorta naista jolla oli tavoite harrastaa 50 eri lajia. Ohjelmassa nainen sanoi että 200 lajia pystyy harrastamaan vuodessa. Pidin ja pidän sitä kovana tavoitteena. Kun itse täytän sen 60 niin ajattelin että saman verran lajeja, mutta tuntui vähän pliisulta joten otin tavoiteekseni 100 eri lajia.

Ehkä 60 vuotispäivänäni 60:s laji. Tuomaroin itse itselleni lajit ja pidän toki kirjaa suorituksistani. Lähes jokaisessa lajissa ollut kuitenkin "tuomari". Esim. kun olimme kavereiden kanssa retkiluistelemassa niin luistelimme 51km, palatessamme kysyin tovereiltani kelpaako lajiksi niin vastasivat että juuri ja juuri, kyllä tuomarin tehtävä on vaativa. 100 eri lajia vuodessa on noin 2 lajia / viikko, joten aikataulussa ollaa.

Laji nr. 15

Viikko 5 menossa ja tänään olin Laajavuoressa alamäkiluistelussa, joka oli 15 suorittamani laji. Olipa tähänastisista lajeista vaativin ja autolla Laajavuoreen ajellessa ajattelin saankohan tänään uutta lajia Exel taulukooni. Meitä oli samassa ryhmässä 4 luistelijaa ja tietysti ohjaaja, nimeä en muista (toim. lisäys Eero Kauppi). Alkuesittelyssä jo kävi ryhmän tasoerot selvästi ilmi. Muut ryhmäläiset nuoria poikia ja taustaltaan jääkiekkoilijoita ja laskettelijoita. Hivenen hirvitti kun hokkarit ollut viimmeksi jalassa kymmeniä vuosia sitten.

Ohjaajan opastuksella kävimme lajia ja turvallisuutta läpi rinteen alaosassa. Aloitimme laskut pikkuhiljaa vaativuutta lisäten.
Usean laskun jälkeen nousimme radan korkeimmalla kohdalla ja sieltä muutama lasku pysähtyen puolivälin sillan päälle. Tämän jälkeen olimmekin laskeneet koko radan pätkissä ja eiku koko rata seuraavaksi.

Omalle kohdalleni sattui toinen kaatuminen alamäkiluistelijan uralla juuri tälle vaativimmalle laskulle. Kaatumisestani huolimatta tuomaroin itselleni lajin suoritetuksi. Kyllä kanssalaskijat ja ohjaaja myös antoi hyväksyttävän arvosanan räpiköinnistäni. 15 laji suoritettu, huh huijaa.

Kenelle alamäkiluistelu sopii?

Minun ikäiselleni ja luistelua harrastamattomalle hivenen liian vaativa laji, mutta nuoret luistelijat ja laskettelijat suosittelen kokeilemista ja varotan koukuttamisesta.

Kiitos mahdollisuudesta kokeilla hienoa lajia.