Ice Cross ohjeita

Ohjeita alamäkiluistelijoille

Turvallisesti alamäkiluistelemaan? Kyllä, tässä muutamia hyviä ohjeita millä päästään alkuun.

MITEN JA MILLOIN RADALLE PÄÄSEE?

Laajiksen alamäkiluisteluradalle tarvitset aina voimassa olevan hissilipun. Rata on pääosin auki hiihtokeskuksen ollessa auki mutta katso päiväkohtaiset tiedotukset etusivultamme. Rata vaatii usein huoltoa ja lumenluontia. Päivitämme aukioloaikoja aktiivisesti.

Radalle noustaan eturinteen hissillä. Hissin poistumispaikalta luistatellaan pieni matka rinnettä myöten radan aloituskohtaan. Nousu onnistuu aivan kuten suksillakin ankkurihissillä. Nousulatu on kelistä riippuen joko kova tai pehmeä. Voit kysyä myös "apuluistovälineitä" hissinousua varten vuokraamostamme. Hisseillä luonnollisesti luistelijat jonottavat muiden laskijoiden tavoin ja kulkevat hissiporteista läpi voimassaolevalla hissilipulla. Moni säilyttää hissilippua hanskassaan laskujen ajan.

Kysy lipunmyynnistämme oikea poistumiskohta hississä. Tämä saattaa vaihdella kelien ja huollon mukaan. Poistumispaikka on joko yläasemalla tai radan puolivälissä "sillan" kohdalla.

HUOM! Rataa ei saa luistella ylöspäin törmäysten välttämiseksi.

Hissilippujen hinnat TÄÄLTÄ.

VARUSTEET

Suosittelemme että luistelijat käyttävät omia jääkiekkovarusteitaan, jotka istuvat hyvin ja suojaavat kaatumisissa. Tärkeitä suojattavia paikkoja mm. pää, polvet, peppu, kyynärpäät, olkapäät, selkä ja kädet (repparit eivät välttämättömiä, mutta lätkähousut antaa tärkeää suojaa)

Tarvittavat varusteet:
* KYPÄRÄ (mielellään ristikkokypärä tai leukasuojattu kypärä)
* Luistimet ja TERÄNSUOJAT
* Jääkiekkokamat tai Downhill-kamat

Vuokraamon yhteydestä löytyy pukuhuoneet miehille ja naisille. Voit jättää arvotavarasi säilöön päiväsäilytyslokeroihin.

PERUSTAIDOT?

Alamäkiluisteluradalla luistelevilla on hyvä olla perusluistelutaito tasamaalla. Laajavuoren Ice Cross -rata tarjoaa innostavan oheisharjoittelupaikan luistelutaidon parantamiseksi mm. jääkiekkoilijoille ja on erinomaista tasapainoa kehittävää treeniä laskettelijoille.

Lue täältä erään tavallisen liikkujan kokemukset radasta.

VAKUUTUKSET

Radalla luistellaan aina omalla vastuulla mutta ohjatusti. Tarkistakaa omasta vakuutusyhtiöstänne kattavatko he lajin.

LISÄTIETOA

Ajankohtaista tietoa ja ohjeita löytyy lisää Ice Cross Laajavuoren Facebookista.