Vietä hiihtoloma keskellä kaupunkia!

Tule nauttimaan hiihtolomasta Jyväskylään, keskelle Keski-Suomea - ja keskelle kaupunkia!
Laajis on aito kaupunkikeskus - vain 4km päässä Jyväskylän keskustasta. Paikallisliikenteen bussi nr. 25 tuo laskettelijat suoraan ala-asemalle keskustan hotelleista.

Laajiksen hiihtolomat ovat täynnä elämää koko perheelle. Laskettelun ja hiihdon lisäksi ohjelmassa on paljon muutakin; leikkimielisiä kilpailuita, hiihtokoulun sessareita, hauskanpitoa ja muuta mukavaa tekemistä. Kenties myös Laajiksen oma Jeti vierailee alueella ystäviensä kera.

23.2.2020 vietetään Laskiaissunnuntaita!

Hiihtolomien aikaan Keskimaan Etumaanantai ja Happy Hours ovat voimassa!

Aktiviteetteja jokaiselle

HIIHTOKOULU

Laajiksen Hiihtokoulu järjestää sessareita lomaviikkojen aikana. Sessareilla voit saada vinkkejä peruslaskemiseen ja ohjeita miten voisit kehittyä laskijana. Sessarit eivät kuitenkaan vastaa Hiihtokoulun tuntia tai kurssia, joilta saat varmasti parhaat eväät rinteeseen.

Hiihtokoulun kurssit ja yksityistunnit ovat varattavissa lomaviikoille. Voit varata tunnit etukäteen sähköpostilla hiihtokoulu@laajis.fi tai puhelimitse vuokraamosta +358 207 436 437.

LUMIMAAN SESSARIT
HIIHTOKOULUN KURSSIT JA TUNNIT

LASKETTELU

Laske Laajiksen rinteissä lumilaudalla tai suksilla. Vuokraamosta mahdollisuus vuokrata laskuvälineet. Snowparkeissa hurjia hyppyreitä ja luistavia reilejä. Takarinteillä pääset kunnon erämaatunnelmaan. Kuinka nopeasti ehdit laskea kaikki rinteemme?

Lomaviikkojen rinneaikataulut
ma-la 10 - 20
su 10 - 18

LUMIMAA

Lumimaassa voit laskea pulkkamäkeä tai harjoitella laskettelua aloittelijoiden rinteissä. Lumimaassa on myös laavu, jossa voit mukavasti paistaa eväsmakkarat. Lumimaan sisäänpääsyyn sisältyy Laajiksen pulkkailuvälineiden (Stigoja, pulkkia, liukureita) lainaus eli et edes tarvitse omia välineitä mukaan.

LAAJIKSEN LUMIMAA

Lumimaan sessarit viikoilla 8 ja 9 joka päivä klo 13-14!

HIIHTO JA LUMIKENKÄILY

Laajiksessa on monipuoliset ladut, joilla voi pääset sopivasti irti kaupungin hulinasta. Voit myös kävellä luontopolkua Laajavuoren ympäri ja ihastella Keski-Suomen puhdasta talvista luontoa. Vuokraamossamme sekä maastohiihtovälineitä että laadukkaita TSL:n lumikenkiä.

VUOKRAAMO

RINNERAVINTOLA JA DOME

Rinneravintola palvelee myös hiihtolomaviikkoina. Saatavilla on keittiön aukioloaikojen puitteissa tutut tuotteet menulta (mm. burger-ateriat ja ranskalaiset) sekä maistuvaa kotiruokaa noutopöydästä päivittäin klo 11.30 - 15. Kahvion vitriinissä on tarjolla nopeaa syötävää, kuten täytetyt sämpylät ja nakkilihikset.

RINNERAVINTOLA

Talvikaudella 75-neliöinen lämmitetty rinnekahvila Dome palvelee rinneravintolana mäen päällä, josta löytyy niin kuumia juomia kuin kylmiä virvokkeitakin. Lisäksi saatavilla on pientä suolaista ja makeaa syötävää laskujen lomaan. Asiakaspaikkoja Domesta löytyy noin 60, lisäksi teltan ulkopuolelta löytyy noin 40-paikkainen aidattu terassialue. Tule nauttimaan laskujen välissä upeista maisemista ja loistavasta tunnelmasta!

Dome on avoinna hiihtolomilla (17.2.-1.3.) seuraavasti:
ma-to klo 12.00 - 18.00
pe klo 12.00 - 19.00
la 11.00 - 17.00
su 12.00 - 16.00

DOME

Pikaisesti talvilomalle

Hiihtolomalle ei tarvitse suunnata Jyväskylää kauemmaksi! Laajiksessa lunta riittää rinteissä ja muitakin talviaktiviteetteja voi harjoittaa mainiosti. Majoittuminen on tietenkin helpointa aivan aktiviteettien äärellä, joten kannattaa hyödyntää talven majoitustarjouksemme:

79€/vrk/2hlö tai 149€/vrk/4hlö
sisältäen majoittumisen Laajiksen Urban Hostelissa, aamiaisen ja rinneliput.

Lue tarkemmin tarjousehdoista ja varaamisesta:
MAJOITUSTARJOUS

Lasten ohjatut Siilipolku-retket

Lasten oma retki Laajiksen Siilipolulle aidon eräoppaan johdolla kruunaa hiihtoloman! Siilipolulla lapset pääsevät ratkomaan luontoaiheisia rastipisteitä talvisessa Laajavuoressa. Siilipolun jälkeen lapset siirtyvät oppaan johdolla Lumimaahan, jossa he pääsevät pulkkailemaan sekä paistamaan makkaraa ja nauttimaan mehua.

Järjestämme ohjatut Siilipolku-retket lapsille ti 18.2. (klo 13-15) ja ke 26.2. (klo 13-15). Retken hinta on 10€ / lapsi (sisältää ohjatun retken, tehtäväkartan retken ajaksi sekä pulkkamäkilipun ja lainapulkan Lumimaahan, makkararan ja mehun Lumimaan laavulla retken lopuksi). Mikäli lapsi on alle kouluikäinen tai ei pärjää yksin, tulee hänellä olla mukana valvoja retkellä (huoltaja tai väh. 15-v. sisarus). Valvojalle retki on ilmainen, mutta ei sisällä pulkkamäkilippua tai Lumimaan laavulla makkaraa ja mehua.

Retkelle on ennakkoilmoittautuminen, jonka voit tehdä kätevästi TÄÄLTÄ.

Huom! 18.2. järjestettävä retki ei toteudu liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi sekä huonon keliennusteen johdosta. (17.2.2020)

Ohjatut lumikenkäretket

Ohjattu lumikenkäretki on hiihtolomien kohokohta! Laajavuoren jylhät maisemat, metsäpolut ja vaihtelevat metsätyypit takaavat nautinnollisen retken talvisissa olosuhteissa. Retkellä nautitaan talvisen luonnon voimasta ja liikutaan lumikengillä Laajiksen oman eräoppaan johdolla.

Järjestämme ohjatut lumikenkäretket ti 18.2. (klo 13-15) ja ti 25.2. (klo 13-15). Lumikenkäretken hinta on 30€ / henkilö (sisältää ohjauksen, lumikengät retken ajaksi ja lisäksi makkaran ja mehun Lumimaan laavulla retken päätteeksi).

Retkelle on ennakkoilmoittautuminen, jonka voit tehdä kätevästi TÄÄLTÄ.

Huom! 25.2. järjestettävä retki ei toteudu lumitilanteen vuoksi. (24.2.2020)

Ohjatut e-fatbikeretket

Tutustu e-fatbikella Laajavuoren jylhiin maisemiin ja monipuoliseen luontoon pyöräoppaan johdolla! Sähköläskipyörä soveltuu kaikille kuntotasosta riippumatta. Nämä laadukkaat pyörät ovat helppoja ja kevyitä ajettavia. Sähkömoottori avustaa polkemista ja pääset nauttimaan rennosti e-fatbikesafarista.

Järjestämme ohjatut e-fatbikeretket to 20.2. (klo 13-15) ja to 27.2. (klo 13-15). E-fatbikeretken hinta on 40€ / henkilö (sisältää ohjauksen, e-fatbiken ja kypärän retken ajaksi, lisäksi hintaan kuuluu makkara ja mehu Lumimaan laavulla retken päätteeksi).

Retkelle on ennakkoilmoittautuminen, jonka voit tehdä kätevästi TÄÄLTÄ.

laajis hiihtokoulu logo

Laajiksen lumirieha 26.2.2020

Laajiksen lumiriehassa esillä ovat talviset lajit ja leikit, joihin voi osallistua vaikka koko perhe! Lumiriehan ohjelmaa Laajiksessa klo 11-17 välillä (rinteet avoinna klo 10-20). Ehkäpä myös Jeti bongataan alueelta, kokeileekohan hänkin lumilajeja?

OHJELMA

JHS Alppijaosto
Takarinne, klo 11-13
Takarinteellä on mahdollisuus päästä testaamaan JHS:n alppijaoston pitämää, yleisölle tarkoitettua rataa ratalaskun merkeissä. Lisäksi saatavilla on tietoa seuran toiminnasta.

Hiihtokoulun sessarit
Lumimaa, klo 12.30-13.30
Lumimaan sessareilla hiihtokoulun ammattitaitoiset opettajat antavat vinkkejä ja opastavat kaikenikäisiä laskijoita laskutaidoista riippumatta. Tule siis nappaamaan ilmaiset vinkit rinnetaitojen opetteluun.

Lasten ohjattu luontopolkuretki - EI TOTEUDU (liian vähäinen osallistujamäärä)
Siilipolku + Lumimaa, klo 13-15
Siilipolulla lapset pääsevät ratkomaan luontoaiheisia rastipisteitä talvisessa Laajavuoressa. Siilipolun jälkeen siirrytään oppaan johdolla Lumimaahan, jossa he pääsevät pulkkailemaan sekä paistamaan makkaraa ja nauttimaan mehua. Retken hinta on 10€ / lapsi (sisältää ohjatun retken, tehtäväkartan retken ajaksi sekä pulkkamäkilipun ja lainapulkan Lumimaahan, makkararan ja mehun Lumimaan laavulla retken lopuksi). ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN.

Pulkkatarkkuusheitto
Lumimaa, klo 12-17 välillä
Testaa, kuinka tarkka heittokätesi on. Pulkkatarkkuusheitossa nimensä mukaisesti heitetään pulkalla laskien hernepusseja erikokoisiin sankoihin keräten mahdollisimman paljon pisteitä. Voit kisata tarkkuusheitossa kaveria vastaan tai haastaa vaikka Jetin tai Lumimaan valvojan mukaan kisaan!

Jetin minisuunnistus
Lumimaa, klo 11-19 (omatoiminen)
Koettele suuntavaistoasi ja muistiasi etsimällä rastit Lumimaan alueelta karttaa apunasi käyttäen ja ratkaise tunnussana.

Lumisumopaini
Lumimaa, klo 13.30-15 välillä
Haasta kaveri mukaan sumopainiin hauskoissa sumopuvuissa. Kuka onkaan tatamin kuningas?

Hiihtokoulun temppurata
Lumimaa, klo 14-16 välillä
Hiihtokoulu järjestää oman pienen temppuradan suksilla laskeville, tule testaamaan omat taidot!

lumimaa sessarit laajis laajavuori hiihtokoulu jyväskylä

Lumimaan sessarit

Hiihtolomaviikoilla Lumimaan sessarit järjestetään päivittäin Lumimaan alueella! Sessareilla voit saada vinkkejä laskutekniikan harjoitteluun Laajiksen Hiihtokoulun opettajilta. Tule rohkeasti mukaan!

Lumimaan sessarit hiihtolomaviikoilla joka päivä klo 12-13
HUOM! Tiistaina 25.2. ja keskiviikkona 26.2. sessarit poikkeuksellisesti 12.30-13.30!