hiihtokeskus laajis laajavuori jyväskylä

HIIHTOLOMA "KESKELLÄ" KAUPUNKIA!

Tule nauttimaan hiihtolomasta Jyväskylään, keskelle Keski-Suomea - ja keskelle kaupunkia!
Laajis on aito kaupunkikeskus - vain 4km päässä Jyväskylän keskustasta. Paikallisliikenteen bussi nro 25 tuo laskettelijat suoraan ala-asemalle keskustan hotelleista. Ja toisinpäin: keskustan palvelut ovat todella lähellä Laajista!

Ota ilo irti mahtavasta talvesta Laajiksessa!

HIIHTOLOMAT LAAJIKSESSA

Laajiksen hiihtolomaviikoilla ei tänä talvena ole tiedossa isoja tapahtumia, vaan nautitaan tärkeistä talven perusasioista! Laajiksen monipuoliset rinteet ovat nyt huippukunnossa - voit laskea pitkää käännöstä leveillä Etu- ja Takarinteillä tai nauttia haastavammista profiileista luonnonlumirinteillä. Lasten ja aloittelijoiden alue Lumimaa tarjoaa sopivan loivat rinteet laskutaitojen harjoitteluun ennen isompiin mäkiin siirtymistä. Snowparkeissa on sopivan haastavaa laskettavaa kaikentasoisille laskijoille ihan pikkunokista pitkiin reileihin ja isoihin bokseihin. Kokeile myös tämän talven uutuutta - mutkittelevaa ja kumpuilevaa krossirataa Auriksessa.

Hiihtoloma Laajiksessa ei tarvitse olla pelkkää rinne-elämää, vaan tarjolla on tietenkin monia muitakin talviaktiviteetteja. Laajavuoren alueella risteilee laaja hiihtolatuverkosto, jolta löytyy vaihtelevia reittejä koko perheelle. Suksien sijaan alle voi ottaa myös pyörän ja käydä rullailemassa ympäri Laajavuoren talvipyöräilyreitin, joka sisältää haasteita varmasti myös kokeneemmallekin kuskille. Oman polun kulkijoille Laajavuoren metsät tarjoavat mainiot mahdollisuudet lumikenkäilyyn; täällä pääset karkuun kaupungin kiirettä. Koko perheen retki on mahdollista patikoida myös luontopolulla, jonka varrella on sopivasti parikin laavua taukojen viettämiseen.

Jos saavut kauempaa, niin majoittuminen on mahdollista aivan keskuksen ytimessä, rinteiden juurella. Laajiksen Outdoor Hostelissa yövyt siisteissä huoneissa edullisesti. Matkailuauton tai -vaunun omistaja taas voi pysäköidä Laajis Urban Caravan -leirintäalueellemme, joka sekin on aivan aktiviteettien äärellä. Jos yöpymiseltä kaipaa ainutlaatuista kokemusta, niin kannattaa varata Laajiksen AuroraHut-lasi-iglu.

Talvipuuhien lomassa saattaa nälkä yllättää, jolloin Laajiksen rinneravintola tarjoaa pelastuksen! Hiihtolomaviikoilla tarjolla on keittolounasta päivittäin ja voit myös tilata tuhdimpia aterioita Urban Kitchen -listaltamme. Etenkin pizzat ovat huippuherkullisia! Toki pienemmätkin eväät löytyvät - nauti maukkaista munkeista ja kuumasta kaakaosta. Jos haluat lisäksi ihailla maisemia laskutauolla, niin rinnekahvila Dome palvelee Laajavuoren huipulla päivittäin hiihtolomaviikoilla. Omien rinne-eväiden valmistaminen ja nauttiminen onnistuu hienosti Lumimaan Laavulla tai jollain nuotiopaikoistamme: Lumimaassa, Eturinteen huipulla tai Takarinteen laavulla.

hiihtokoulu laajis laajavuori jyväskylä

RINNETAIDOT HALTUUN HIIHTOKOULUSSA

Mikäpä olisikaan parempi aika oppia taitavaksi laskettelussa tai lautailussa kuin hiihtolomalla? Hiihtokoulumme tarjoaa kursseja kaikille taitotasoille suksilla sekä laudalla hiihtoloman aikana, katso lisää kurssien aikatauluista. Voit tietenkin varata tehokkaan yksityistunninkin, jolloin opissa edetään juuri sinun tahdissasi. Lisää Laajiksen hiihtokoulusta. Tarjoamme yksityistunteja myös maastohiihtoon, jos kaipaat kohennusta hiihtotekniikkaasi.

Pienillä vinkeillä alkuun? Hiihtolomaviikkojen aikana Laajiksen Hiihtokoulu järjestää tuttuja Lumimaan sessareita, joissa on mahdollista saada hieman opastusta laskemiseen ja tietoa miten rinnetaitoja voisi parhaiten kehittää. Käy siis rohkeasti hiihtokoulun open puheille ja hyödynnä vinkit. Lumimaan sessarit päivittäin Lumimaan alueella klo 12-13.

MAJOITU MUKAVASTI

Myös hiihtolomaviikoilla voit majoittua edullisesti! Laajis tarjoaa talvikauden loppuun asti viikonloppujen majoituspakettia, johon sisältyy 2 yön majoitus ja 3 päivän rinneliput, vain 99€/hlö (varaus min. 2 henkilölle). Tarjouksen yhteydessä voit hyödyntää myös muita rahanarvoisia etuja. Lisätiedot majoitustarjouksesta

Laajiksen Outdoor Hostel on todellinen ski-in/ski-out-hostel, rinteeseen pääset suoraan hostellin sivuovelta ja latu kulkee vielä lähempänä. Lue lisää Outdoor Hostelistamme.

Erityisempää yöpymiskokemusta hakevien kannattaa harkita Laajiksen lasi-iglu-majoittumista - pääset nukkumaan tähtitaivaan alla Vuorilammen rannalla! Tässäpä valtavan upea tapa hemmotella puolisoa: yö AuroraHut-lasi-iglussa ja pari aktiivista talvipäivää rinteessä, laduilla tai Laajavuoren maastoissa liikkuen.

hostelli laajis laajavuori jyväskylä majoitus

ELÄMÄÄ RINTEIDEN ULKOPUOLELLA

Jos kaipaat tekemistä myös rinteiden ulkopuolelle, niin Laajiksessa sekin käy helposti! Latuverkosto Laajavuoren alueella on kattava ja tarvittaessa vuokraamostamme löytyy myös laadukkaita maastohiihtovälineitä, joilla hiihtokin maistuu mukavammalta. Tarkemmin vuokraamosta.

Kun kaipaat haasteita kahdella pyörällä, niin Laajavuoren talvipyöräilyreitillä niitä on mahdollista saavuttaa. Reitti on pääosin helppoa rullailua, mutta sisältää myös hieman haastavampia kohtia ollen mielenkiintoinen myös kokeneemmallekin pyöräilijälle. Parhaiten reitille soveltuu läskipyörä ja vuokraamomme sähköavusteiset versiot tekevät menosta vieläkin mukavampaa. Jos huollettu reitti ei tunnu riittävältä haasteelta, niin lähialueen metsissä risteilee tiivis polkuverkosto, joka pysyy talvisinkin avoinna, eli ajettavaa varmasti löytyy Jyväskylästä. Lisää talvipyöräreitistämme.

Etkö halua rajoittua vain ajetuille reiteille ja kävellyille poluille? Vuokraa meiltä lumikengät ja pääset täysin kulkemattomiinkin maastoihin rauhoittumaan kuusikon keskelle. Alueen metsissä on valtavasti mielenkiintoisia paikkoja, joihin on talvisin mahdollista päästä vain hankia pitkin. Koita tällä kertaa siis lumikenkäilyä!

NAUTI MYÖS LASKUTAUOLLA

Hienoon rinnepäivään kuuluu tietenkin tauot: kuumia juomia, kylmiä juomia, pientä purtavaa tai täyttäviä aterioita! Laajiksen rinneravintola palvelee monipuolisesti hiihtolomilla - voit nauttia kaakaon ja maukkaan munkin, höyryävän keittoannoksen tai tuhdin pizzan. Urban Kitchen -listalta löytyy monenlaista: lihapullia ja muusia, burger-annoksia tai perheen pienimmille omia lasten annoksia. Pikaisin ruokamme hiihtolomillakin on edullinen ja vaihtuva keittoannos, jolla jaksaa taas kääntää suksien kärkiä alamäkeen. Lue lisää rinneravintolasta.

Hyvänä vaihtoehtona taukopaikaksi päärakennuksen rinneravintolan ohella käy Laajavuoren huipulla sijaitseva rinnekahvila Dome ja sen aurinkoinen terassi! Domesta saat tutut kahvilatuotteet helposti, kun et viitsi pitää pidempää taukoa. Lisää tietoa Domesta.

Makkaraakin Laajiksessa pääsee käristämään - Lumimaassa sijaitsevassa Laavussa on oikea kotakeittiö ja sen lisäksi nuotiopaikkoja on ulkona Laavun vieressä, ylhäällä Domen vierellä ja Takarinteellä oma tulisijan ympäri kaartuva laavu. Jos omat makkarat unohtui kotiin, voit ostaa paketin Domesta ja laskea mukavimmalle nuotiopaikalle grillaamaan ne juuri sopivan kypsiksi.