Wernerin rinneturvallisuusohjeet
1. VÄLINEET

Pyydä vanhempia tai aikuista aina tarkistamaan että siteet on säädetty oikein ja että sukset toimivat moitteettomasti. Ja muista kypärä! Parkissa laskiessa on hyvä olla myös selkäpanssari!

2. JONOSSA

Hissijonossa ei kiilailla eikä häiriköidä. Koko porukka pääsee nopeammin rinteeseen, kun kaikki ankkuri- ja tuolihissipaikat täytetään. Hississä on hauskempaa kaksistaan!

3. HISSISSÄ

Ethän mutkittele tai pelleille hississä. Se voi olla vaarallista sinulle itsellesi ja ympärilläsi oleville. Hissistä poistutaan vain merkityillä paikoilla.

4. ÄLÄ LASKE LIIAN KOVAA

Sinun pitää aina pystyä pysähtymään! Liian kova vauhti saattaa myös pelästyttää muita laskijoita. Syöksylasku ja pulkkailu ovat rinteessä kiellettyjä.

5. VÄISTÄMINEN

Sinun pitää aina pystyä väistämään hitaampia laskijoita. Ohita muut, etenkin lapset, tarpeeksi kaukaa! Lautailijat liikkuvat usein paljon sivusuunnassa, joten he tarvitsevat erityisesti tilaa.

6. PYSÄHTYMINEN JA TAMPPAUS

Kun pysähdyt, tee se aina rinteen reunassa ja paikkaan josta sinut nähdään. Kun nouset ja tamppaat ylös, tee sekin rinteen reunassa.

7. OFFARILASKEMINEN

Rinteiden ulkopuolella ja metsäreiteillä on tosi kivaa! Leikki loppuu kuitenkin lyhyyen, jos törmää puuhun. Kysy aina vanhemmiltasi lupa metsä- ja offarilaskemiseen! Muista että älä koskaan lähde sinne yksin!

8. ILMOITA ONNETTOMUUDESTA

Jos kaverillesi tai jollekin muulle tapahtuu onnettomuus, ilmoita siitä heti hiihtokeskuksen henkilökunnalle tai jollekin muulle aikuiselle.

9. NOUDATA SÄÄNTÖJÄ!

Rinteissä on usein kova liikenne, joten noudata aina sääntöjä!

10. VIELÄ MUUTAMA VINKKI

Lämmittele ja venyttele ennen ensimmäistä laskua! Kannattaa myös tulla hiihtokouluun, siellä opit aina uutta. Nähdään siellä!

Lisätaitoja rinteeseen?

Tsekkaa myös hiihtokoulumme tarjonta omien tai lastesi taitojen parantamiseen!

Turvallisesti rinteessä

Voit vielä lukea huoltajille suunnatun turvallisuusohjeistuksen täältä.

Tervetuloa rinteeseen!