Mikä on Werneri?

Hei! Minä olen Werneri!

Olen ammatiltani hiihdonopettaja ja erikoistunut lasten opettamiseen. Työpaikkani on tietysti hiihtokeskus.
Suomen Hiihtokeskusyhdistykseen kuuluvissa hiihtokeskuksissa, kuten Laajiksessa, pyörii Wernerin vauhdikas hiihtokoulu, joka yhdistää lasten hiihdonopetuksen vakiosisältöiseksi kurssiksi. Wernerin tavoitteena on tehdä lapsista monipuolisia lumiliikkujia.

Mitä Werneri opettaa?

Laskettelun ja lautailun opettelu aloitetaan rinnekäyttäytymisen alkeista: omiin välineisiin tutustutaan ensin tasamaalla. Turvallinen hissin käyttö, rinnesäännöt, ryhmässä toimiminen ja toisten auttaminen ovat alkeisopetuksen pääkohtia. Wernerin hiihtokoulun suorittanut lapsi on taitava suksen- ja laudankäyttäjä, joka voi halutessaan jatkaa harrastusta täysin itsenäisesti, hakea inspiraatiota lisää Kinos-campeilta tai jatkaa vakavammin alppi- tai freestyle-seurassa.

Miksi Werneri opettaa?

Wernerissä taidot ja varmuus rakentuvat aiemmin opitun päälle motorisen kehityksen kannalta oikeassa järjestyksessä. Innostava opetus, ahkera harjoittelu, monipuolinen liikunta sekä riittävä lepo harjoitusten välillä sytyttää innostuksen urheiluun, joka toivottavasti kestää läpi elämän.

Miten Werneri opettaa?

Wernerissä hiihdonopetus tapahtuu lasten ehdoilla. Opetustapa on kannustava ja vauhdikas. Wernerissä pidetään hauskaa ja liikunnan perustaidot kehittyvät siinä sivussa.

Tervetuloa oppimaan lumiliikunnan riemua!

Wernerikurssit

Aloittelijan kurssit

LumiWerneri / LautaWerneri 1 ovat alkeistason kursseja, joissa liikutaan vielä Taitovuoren alaosassa. Kurssilla tutustutaan välineisiin ja niiden käyttöön, alkeistason hisseihin sekä opetellaan pysähtymään ja kääntymään helpoissa olosuhteissa. Ryhmäkoko 5-10 oppilasta. LumiWerneri on 4-12 -vuotiaille ja lumilautaWerneri on 7- 12 -vuotiaille.

Jatkokurssit

VauhtiWerneri / LautaWerneri 2 ovat jatkokursseja, joissa Taitovuorella kiivetään ylemmäs, unohtamatta kuitenkaan vuoren alaosaa. Kursseilla syvennetään opittuja taitoja hyödyntämällä hiihtokeskusten erilaisia suorituspaikkoja, mutta toimitaan kuitenkin helpohkoissa olosuhteissa. Ryhmäkoko 5-10 oppilasta.

Erityistä tukea tarvitsevien Werneri

ErityisWernerit on tarkoitettu 7-12 -vuotiaille lapsille, joilla erityistarpeita. Alkeistasolla osallistujilta ei edellytetä aikaisempaa kokemusta laskemisesta. Lapsilla tulee olla oma avustaja / vanhempi mukana auttamassa. Toteutamme myös jatkoryhmiä ErityisWernerissä mikäli varauksia saadaan kursseille riittävästi. Ryhmäkoko 5-10 oppilasta.
KATSO TARKEMMAT TIEDOT ERITYISWERNERISTÄ

Wernereiden jälkeen Laajiksen hiihtokoulusta löytyy jatkokursseja, kausikursseja sekä alueella toimii myös aktiivisesti laskettelu- ja freestyleseurat. Kysy lisää hiihdonopettajiltamme!

Kausikurssit

Kausikurssit toteutetaan ryhmälle kerran viikossa ja opetus tapahtuu Suomenkiellellä. Kausikursseilla on 10 opetuskertaa ja tuntien kesto on 60 minuuttia. Keski-Suomen hiihtolomaviikolla pidetään tauko opetuksessa.

Alkeiskurssi

Lapsella ei tarvitse olla mitään kokemusta suksilla tai lumella olosta.

Jatkokurssi

Lapsi osaa jo itsenäisesti toimia hississä. Jos lapsenne oli aikaisemmella kaudella alkeiskurssilla, tämä on mitä luultavammin oikea kurssi hänelle. Mikäli lapsenne ei osaa vielä toimia itsenäisesti hississä, mutta osaa muuten laskea, suosittelemme ottamaan yksityisopetusta hiihtokoulusta ennen kausikurssia, niin tähän pääsee loistavasti mukaan.

Laskukerho

Laskukerhossa lasketaan sekä lumilaudalla että suksilla. Alkeisryhmässä opetellaan alkeita molemmilla välineille. Jatkokurssilla puolestaan testataan freestylea ja kierrellään myös keppejä alppikanuunoiden tapaan. Laskukerhossa pääsee kokeilemaan laajemmin eri lajeja rinteessä ja lumella. Kurssin aikana saatamme toiveiden mukaan myös käydä murtsikoiden päällä.

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittautumissivuilta löydät päivitetyt tiedot hiihtokoulumme tarjonnasta ja kursseista.
ILMOITTAUDU HIIHTOKOULUUN

Tervetuloa rinteeseen!