Hiihtokoulun opettajat

Tervetuloa oppimaan laskettelun ja lautailun saloja mahtavien opettajiemme avustuksella. Tarjoamme opetusta kaikille välineille (alppi, lumilauta, telemark, murtsikka) ja eri tyyleille (ratalasku, freestyle). Opetuksessa pärjäämme suomenkielen lisäksi ruotsilla, englannilla, venäjällä ja saksalla.

Laajiksesta löytyy runsaasti suorituspaikkoja ja eritasoisia rinteitä ja hissejä, mitkä mahdollistavat turvallisen ja mielekkään oppimisen laskettelun pariin. Tervetuloa hiihtokouluumme, olit sitten pikkujunnu tai jo eläkkeelle ehtinyt elämästä nautiskelija!

Saat meidät parhaiten kiinni vuokraamon kautta 0207 436 437 tai ski@laajis.fi.

Juho Kauppinen
Opetusvälineet: alppi, lauta, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 37-vuotias liikunnan opettaja ja ollut Laajiksessa hiihdonopettajana jo vuodesta 2000.Tykkään edelleen haastaa itseäni rinteessä ja niinpä viimeisimmän koulutuksen jälkeen myös freestyle/parkki -alkeiden opettaminen onnistuu. Olen opettanut 15 vuotta sekä suksilla että laudalla. Vapaa-ajalla lasken omien poikien kanssa pikku hyppyreitä etsien ja omat mäet lasken mieluiten tiukkaa alppikäännöstä. Jos en ole vapaa-aikanani rinteessä, olen kiipeilemässä.

Jenni Rouvali
Opetusvälineet: alppi, lauta, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 21-vuotias tuleva lastentarhanopettaja. Olen kotoisin Etelä-Suomesta ja hiljattain löytänyt tieni Jyväskylään ja sitä kautta Laajikseen. Hiihdonopena olen toiminut vuodesta 2012. Suksilla laskemisen aloitin 7-vuotiaana ja se on edelleen ykkösvalintani vapaa-ajanlaskuun. Nelisen vuotta sitten aloitin myös lumilautailun, joten molempien lajien osaamista löytyy!

Ivan Peshev
Opetusvälineet: alppi, lauta
Opetuskielet: suomi, englanti, venäjä (обучение на русском языке)

Olen 22- vuotias nuori mies. Tällä hetkellä opiskelen kemiaa Jyväskylän yliopistossa. Alppipuuhastelut ovat olleet olennainen osa elämääni 2-vuotiaasta lähtien ja olen myös kilpaillut kyseisen lajin parissa. Lautaosaamista on kertynyt 10 vuoden ajalta. Viime vuosina laskemiseni on ollut lähinnä freestylepohjaista, joten tarvittaessa löytyy vinkkejä siihenkin hommaan. Hiihtokoulussa olen työskennellyt 4 vuoden ajan. Opetan kaikenikäisiä ja -tasoisia laskijoita sekä laudalla, että suksilla.

iidato%cc%88rma%cc%88nen

Iida Törmänen
Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi, ruotsi, englanti

Olen 24-vuotias ja opiskelen erityisopettajaksi. Laajiksessa olen nyt neljättä talvea opettajana. Hiihtokoulussa opettajana on mahtavaa. On hienoa päästä opettamaan uutta taitoa ja innostaa uuden harrastuksen pariin. Minulle laskeminen on eräänlainen intohimo ja samanlaista laskemisen iloa haluan välittää muillekin. Rinteessä pidän monipuolisuudesta ja haluan mielelläni kokeilla uutta. Rinteessä olen hymyssä suin ja hiihtokoulussa tunneillani kuunnellaan toiveita ja pidetään tietenkin hauskaa!

Veikko Sevrjukov
Opetusvälineet: lauta, alppi
Opetuskielet: suomi, englanti, venäjä
(я тоже говорю по-русски!)

Olen lasketellut melkeinpä koko pienen ikäni. Hiihdonopettajana olen toiminut viisi kautta, joiden aikana on tullut myös vietettyä enemmän aikaa rinteessä. Lumilautailu on minulle se ykkösjuttu, mutta viime vuosina olen innostunut myös suksilla laskemisesta. Laskettelussa parasta on se, että siinä voi olla soveltava ja se on monipuolista. Minut voikin löytää rinteestä melkeinpä mistä vain.

Elsa Mantere
Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi ja englanti

Olen Tampereelta lähtöisin oleva liikunnanohjaaja, mutta Jyväskylään jatko-opintojen perässä päätynyt. Into laskemiseen on peräisin jo lapsuudesta, mutta salibandy vei nuorena mennessään. Onneksi nykyään olen palannut raiteilleni ja opettaminen sekä laskeminen kuuluvat talven kohokohtiin. Laajiksessa opetan toista kautta, mutta kokemusta opettamisesta olen kerännyt myös muista hiihtokeskuksista. Sukset jalasta minut voi siis rinteestä löytää – nähdään tunneilla!

heiditiihonen

Heidi Sevrjukova
Opetusvälineet: lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 20-vuotias ja aloitin juuri opinnot toimintaterapeutiksi. Jyväskylään muutin Joensuusta päin. Pienenä aloitin laskettelun suksilla, mutta nykyään minut löytää laudan päältä. Rinteessä pidän erityisesti parkissa laskemisesta. Parin vuoden ajan olen aikaisemmin tehnyt hiihdonopettajan hommia ja nyt olen ensimmäistä talvea Laajiksessa. Opettajana olen iloinen ja kannustava.

Mikael Männistö
Opetusvälineet: alppi, lauta, telemark, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen jyväskyläläinen luokan- ja liikunanopettaja. Hiihdonopettajana olen toiminut useamman vuoden ja lajin parissa olen ollut pienestä pitäen. Viimeisten vuosien aikana olen siirtynyt enemmän parkkilaskusta pehmeän lumen lumoihin. Tätä laskemisen iloa ja ihmetystä opetan monipuolisesti alkeista vauhdikkaaseen rinnelaskuun ja freestyleen niin suksilla kuin laudalla. Nähdään lumilla!

Iina Tillonen
Opetusvälineet: alppi, lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 19 vuotias opiskelija ja muutin tänä syksynä opiskelujen perässä Etelä-Savosta Jyväskylään. Rinteessä minut on voinut nähdä viisivuotiaasta lähtien aluksi suksilla ja myöhemmin myös lumilaudalla. Viimeiset kolme vuotta olen asunut Lapissa ja opiskellut Levin alppikoulussa, josta mukaan tarttui into harjoitella parkkilaskemista, mutta yleensä minut näkee laskemassa rinteiden ulkopuolella. Laajiksessa opetan nyt ensimmäistä kautta ja tunneilla tykkään kokeilla kaikkea uutta ja erilaista niin että oppiminen tapahtuu hymy huulilla ja rennosti uusia juttuja kokeillen.

Samuli Kaidesoja
Opetusvälineet: alppi, freestyle, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Moi, olen Samuli, joskin pikkulapsesta asti Sampaksi sanottu. Ikää minulla on 20 vuotta. Laskettelu ja erityisesti alppihiihto ovat olleet lähellä sydäntäni. Suksiin on tutustuttu jo pikkulapsena ja siitä tieni vei kilpalaskemisen puolelle. Olen harrastanut aktiivisesti alppihiihtoa ja kilpaillut noin 10 vuotta, lähinnä pujottelussa ja suurpujottelussa. Kilpaurheilu-uran loputtua olen valmentanut JHS-Alpissa alppihiihtäjiä 2 vuotta ja nyt toimin ensimmäistä vuotta hiihdonopettajana. Minun tunneiltani löytää kaikkea aina alkeisopetuksesta freestylen ja kikkailun kautta edistyneeseen ratalaskun käännöstekniikkaan!

Milla Malinen
Opetusvälineet: alppi, lauta
Opetuskielet, suomi, englanti

Olen 22-vuotias tuleva liikunnan- ja terveystiedonopettaja. Olen kotoisin Keski-Suomesta ja Laajikseen tulin opettajaksi, kun muutin Jyväskylään opiskelemaan. Sukset ja lauta ovat olleet tuttuja jo kauan, sillä olen lasketellut siitä lähtien, kun olen oppinut kävelemään. Rinteessä pidän eniten vauhdin hurmasta, rinteiden ulkopuolella taas minuun voi törmätä jalkapallokentillä.

Anni Laakso
Opetusvälineet: alppi, lauta (alkeet)
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 24-vuotias liikuntaneuvoja ja tuleva liikunnan- ja terveystiedonopettaja. Laajiksessa toimin neljättä kautta hiihdonopettajana. Pienestä pitäen olen viihtynyt rinteessä sekä suksilla että laudalla, mutta nykyään valitsen laudan, kun haluan haastaa itseäni ja oppia uusia kikkoja.

Janne Suoknuuti
Opetusvälineet: lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 34-vuotias, juuri Jyväskylään muuttanut yhteisöpedagogi ja yhteiskuntatieteiden opiskelija. Oma laskuharrastus alkoi 90-luvulla ja on siitä lähtien seurannut mukana, välillä aktiivisemmin, välillä satunnaisemmin. Oma lasku on enimmäkseen vapaata rinteessä “surffailua” ja perustemppujen harjoittelua, opetuskokemusta omaan kahdelta kaudelta. Ajattelen, että lautatunneilla tärkeää on hyvä fiilis ja oppiminen sopivin askelein. Ehkäpä nähdään talvella 🙂

Siiri Haapala
Opetusvälineet: alppi, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 23-vuotias, kolmannen vuoden liikunnanopettajaopiskelija. Aloitin lasketteluharrastuksen 7-vuotiaana Porissa ja olen laskenut aina pääasiassa suksilla. Lautailun maailmaan tutustuin vasta viime talvena ja tarkoituksena olisi kehittyä siinä paremmaksi. Minulla on runsaasti kokemusta eri liikuntaharrastusten ohjaamisesta. Laskettelun lisäksi vapaa-aikani kuluu tanssiharjoituksissa. Laajiksessa opetan ensimmäistä kautta ja odotan innolla tulevia opetustunteja!

Sam Herbert
Teaching: Alpine Skiing
Languages: English

I am 22 years old and an exchange student from England here in Jyvaskyla for the year studying sport and health sciences. I have been skiing for years around the world and have previously instructed for a season in Thredbo, Australia. I’ve loved every second weather I’m in the park or in the trees. I hope to see you on the slopes as much as humanly possible!

Anni Kettunen
Opetusvälineet: Lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 25-vuotias erityisliikunnanohjaaja ja tällä hetkellä suoritan maisteriopintoja yliopistolla. Laajiksessa opetan nyt ensimmäistä kautta.
Lautailu vei minut mukanaan muutama vuosi sitten ja viimeiset kolme talvea olenkin reissannut lumien perässä niin Lapissa kuin Alpeilla. Laskutyylini on rento ja hassutteleva, mikä näkyy myös tunneillani.

Pinja Viljanen
Opetusvälineet: Lumilauta
Opetuskieli: Suomi, Englanti, Ranska, Ruotsi

Olen 25-vuotias innokas lumilautailija. Eniten lumilautailussa minua viehättää yhdessä tekeminen, vauhdin ja vapauden hurma sekä parkissa jibbailu. Opiskelen Jyväskylän Yliopistossa musiikinopettajaksi, mutta suuren osan talvesta vietän Laajisessa joko vuokraamon puolella tai lumilautailun ohjaamisen parissa. Tämä on ensimmäinen talveni opettajana Laajiksessa, mutta jo muutaman tunnin pitäneenä voin sanoa että tämä on maailman paras ammatti! Tule tunnille niin opetellaan yhdessä lautailun saloja ja pidetään hauskaa!

Kaisa Nyberg
Opetusvälineet: Alppi
Opetuskieli: suomi, englanti

Aloitin laskettelun 3-vuotiaana ja sen jälkeen olenkin viimeiset 20 vuotta viettänyt rinteissä ympäri Suomea, Pohjoismaita ja välillä Keski-Eurooppaakin. Alppihiihtoa olen harrastanut kilpaurheilutasolla kevääseen 2017 saakka ja sen myötä suksitaituruutta on karttunut mukavasti matkaan. Hiihdonopettajan hommissa olen nyt ensimmäistä kautta. Odotan innolla, että pääsen jakamaan oppimiani taitoja myös muille innokkaille laskettelijoille!

Ronja Ollikainen
Opetusvälineet: Alppi

Moi! Olen Ronja Ollikainen (20-v.), olen pyörinyt alppihiihdon parissa viimeiset 15 vuotta. Olen kisannut lajissani 9 vuotiaasta saakka, joten tietotaitoa löytyy, varsinkin keppien kiertämisestä ja laskutekniikasta. Opiskelen tällä hetkellä Jyväskylän Yliopistossa erityispedagogiikkaa ja opetan vapaa ajallani lapsia ja aikuisia laskemaan. Nähdään rinteessä.