Hiihtokoulun opettajat

Tervetuloa oppimaan laskettelun ja lautailun saloja mahtavien opettajiemme avustuksella. Tarjoamme opetusta kaikille välineille (alppi, lumilauta, telemark, murtsikka) ja eri tyyleille (ratalasku, freestyle). Opetuksessa pärjäämme suomenkielen lisäksi ruotsilla, englannilla, venäjällä ja saksalla.

Laajiksesta löytyy runsaasti suorituspaikkoja ja eritasoisia rinteitä ja hissejä, mitkä mahdollistavat turvallisen ja mielekkään oppimisen laskettelun pariin. Tervetuloa hiihtokouluumme, olit sitten pikkujunnu tai jo eläkkeelle ehtinyt elämästä nautiskelija!

Saat meidät parhaiten kiinni vuokraamon kautta 0207 436 437 tai ski@laajis.fi.

SamiViksten

Sami Viksten
Opetusvälineet: alppi, murtsikka, lauta (alkeet)
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 25-vuotias tuleva liikunnan- ja terveystiedonopettaja. Kotoisin olen Espoosta, mutta olen jo useamman vuoden asunut ja opiskellut Jyväskylässä. Tämä kausi on minulle kolmas hiihdonopettajana Laajiksessa. Olen nuoresta lähtien viihtynyt suksien päällä, mutta viime vuosina myös lauta on välillä alkanut löytyä jalkojen alta. Rinteessä minulle tärkeintä on hauskanpito ja nauttiminen. Laajiksessa minut voit bongata niin rinteen puolelta, kuin parkista kikkailemassa. Jalkojen jatkona saattaa olla neljä tai kaksi kanttia, päivän fiiliksestä riippuen! Tervetuloa Laajikseen oppimaan uutta ja pitämään hauskaa.

mikaelva%cc%88ha%cc%88sarja

Mikael Vähäsarja
Opetusvälineet: lauta, alppi, freestyle
Opetuskielet: suomi, englanti, ruotsi

Moi! Olen Mikael, ikää 27 vuotta. Lumilautailu on erityinen intohimoni, mutta suksien päällä on välillä kivaa liukua myös. Omalla ajallani tykkään laskea parkkia ja kikkailla paljon muutenkin. Tervetuloa tunnilleni, oli kyseessä sitten alkeiden, parkin tai muun kurvailun harjoittelu! Toiveita kuunnellaan ja leppoisa meininki on taattu, nähdään mäessä.

Juho Kauppinen
Opetusvälineet: alppi, lauta, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 37-vuotias liikunnan opettaja ja ollut Laajiksessa hiihdonopettajana jo vuodesta 2000.Tykkään edelleen haastaa itseäni rinteessä ja niinpä viimeisimmän koulutuksen jälkeen myös freestyle/parkki -alkeiden opettaminen onnistuu. Olen opettanut 15 vuotta sekä suksilla että laudalla. Vapaa-ajalla lasken omien poikien kanssa pikku hyppyreitä etsien ja omat mäet lasken mieluiten tiukkaa alppikäännöstä. Jos en ole vapaa-aikanani rinteessä, olen kiipeilemässä.

Jenni Rouvali
Opetusvälineet: alppi, lauta, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 21-vuotias tuleva lastentarhanopettaja. Olen kotoisin Etelä-Suomesta ja hiljattain löytänyt tieni Jyväskylään ja sitä kautta Laajikseen. Hiihdonopena olen toiminut vuodesta 2012. Suksilla laskemisen aloitin 7-vuotiaana ja se on edelleen ykkösvalintani vapaa-ajanlaskuun. Nelisen vuotta sitten aloitin myös lumilautailun, joten molempien lajien osaamista löytyy!

Jaana Häkkinen
Opetusvälineet: lauta, alppi, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 25-vuotias liikunnanopettajaksi opiskeleva tyttö. Lumilautailun aloitin jo 7-vuotiaana ja nykyään yritän haastaa itseäni parkkilaskussa. Alppilaskuun olen perehtynyt muutama vuosi sitten. Siinä opetan alkeita, mutta lumilautailussa pystyn haastamaan jo osaavia kehittymään lisää. Viime vuoden olin vaihdossa Norjassa ja Kanadassa, missä pääsin laskemaan isoimmilla vuorilla. Kesäisin minut löytää beach volley – kentiltä pelaamassa tai valmentamassa. Opettajana olen tsemppaava sekä iloinen. Tunneillani pääset varmasti haastamaan itseäsi ja oppiaan uutta.

Jannika Muilu
Opetusvälineet: alppi, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 19-vuotias tuleva luokanopettaja. Laskettelun parissa olen viihtynyt jo kolmevuotiaasta asti. Suksien ohella lasken myös laudalla ja rinteessä haluankin keksiä jatkuvasti myös itse uutta opittavaa. Jyväskylään muutettuani löysin tieni tänne Laajikseen, jossa pystyn hiihdonopettajana innostamaan myös muita lajin pariin sekä kokemaan laskettelun iloa!

Ivan Peshev
Opetusvälineet: alppi, lauta
Opetuskielet: suomi, englanti, venäjä (обучение на русском языке)

Olen 22- vuotias nuori mies. Tällä hetkellä opiskelen kemiaa Jyväskylän yliopistossa. Alppipuuhastelut ovat olleet olennainen osa elämääni 2-vuotiaasta lähtien ja olen myös kilpaillut kyseisen lajin parissa. Lautaosaamista on kertynyt 10 vuoden ajalta. Viime vuosina laskemiseni on ollut lähinnä freestylepohjaista, joten tarvittaessa löytyy vinkkejä siihenkin hommaan. Hiihtokoulussa olen työskennellyt 4 vuoden ajan. Opetan kaikenikäisiä ja -tasoisia laskijoita sekä laudalla, että suksilla.

iidato%cc%88rma%cc%88nen

Iida Törmänen
Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi, ruotsi, englanti

Olen 24-vuotias ja opiskelen erityisopettajaksi. Laajiksessa olen nyt neljättä talvea opettajana. Hiihtokoulussa opettajana on mahtavaa. On hienoa päästä opettamaan uutta taitoa ja innostaa uuden harrastuksen pariin. Minulle laskeminen on eräänlainen intohimo ja samanlaista laskemisen iloa haluan välittää muillekin. Rinteessä pidän monipuolisuudesta ja haluan mielelläni kokeilla uutta. Rinteessä olen hymyssä suin ja hiihtokoulussa tunneillani kuunnellaan toiveita ja pidetään tietenkin hauskaa!

veikkosevrjukov

Veikko Sevrjukov
Opetusvälineet: lauta
Opetuskielet: suomi, englanti, venäjä
(я тоже говорю по-русски!)

Olen 20-vuotias nuori mies. Olen vasta muuttanut Jyväskylään ja tämä tuleekin olemaan ensimmäinen kauteni Laajiksessa hiihdonopettajana. Kokonaisuudessaan olen hiihdonopettajan hommia tehnyt kaksi kautta. Lumilautailu on minulle se ykkösjuttu, mutta viime vuosina olen innostunut myös suksilla laskemisesta. Laskettelussa parasta on se, että siinä voi olla soveltava ja se on monipuolista. Minut voikin löytää rinteestä melkeinpä mistä vain.

Natalia Saraste
Opetusvälineet: alppi, telemark, lauta (alkeet)
Opetuskielet: suomi, englanti, ruotsi

Kotini on Lapissa, joten alppihiihto ja telemark ovat luonnollisesti olleet perheeni ja ystävieni yhteisiä harrastuksia. Ehdoton lempparini on vapaalasku syvässä lumessa telemarkit alla, mutta myös muut lajit innostavat usein laskureissuille! Opiskelen myös tällä hetkellä liikunnan ja terveystiedon opettajaksi. Olen monipuolinen liikkuja ja tykkään opettaa erilaisia ihmisiä useissa lajeissa. Laajiksen ympäristö ja mukavat ihmiset innostavat opettelemaan uusia taitoja!

Riikka Roitto
Opetusvälineet: alppi, lauta, soveltava, (murtsikka)
Opetuskielet: suomi, englanti

Liikunta-alan moniosaajana viihdyn lumella kaikissa olosuhteissa, rinteessä, radalla, pehmeellä tai ladulla.
Hiihdonopettajana tarjoan asiakkaille onnistumisen kokemuksia mäessä. Jokainen oppilas on ainutlaatuinen ja jokainen hiihtokoulutunti räätälöidään oppilaan omien tarpeiden mukaan. Keväthangille karkaan Ylläkselle, mutta muuten löydät minut Laajiksesta, joko rinteestä tai ladulta!

Joona Juurakko
Opetusvälineet: alppi, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 24-vuotias ja opiskelen tällä hetkellä liikuntabiologiaa. Asustelen nykyään Jyväskylässä ja laskettelun lisäksi valmennan juniori maastopyöräilijöitä. Talvisin rinteeseen valitsen sukset. Opettaessani pyrin aina pitämään ilon ja hauskuuden oppimisessa.

Ville Aho
Opetusvälineet: alppi, lauta, freestyle
Opetuskielet, suomi, englanti, espanja

Surffaava hiihdonopettaja tässä hei! Elämäni on ollut alamäessä noin 20 vuotta, joista 8 vuotta hiihdonopettajana. Olen laskenut aktiivisesti parkkia noin puolet elämästäni, mutta viihdyn myös rinteessä ja rinteen ulkopuolella, myös lumilaudalla. Tartu hihasta ja tule laskemaan kanssani!

Emilia Halonen
Opetusvälineet: alppi, lauta (alkeet)
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 20-vuotias ja vuosi sitten muuttanut Tampereelta Jyväskylään opiskelemaan. Olen laskenut suksilla pienestä pitäen,
mutta viime vuosina reenannut myös paljon laudalla laskemista, joten molemmilla välineillä laskeminen on tuttua. Hiihdonopettajana toimin toista kautta ja tunneillani tykkään haastaa itseni ja oppilaat kokeilemaan kaikkea uutta ja kivaa. Laajavuoresta minut löytää lähes päivittäin!

Milla Malinen
Opetusvälineet: alppi, lauta
Opetuskielet, suomi, englanti

Olen 22-vuotias tuleva liikunnan- ja terveystiedonopettaja. Olen kotoisin Keski-Suomesta ja Laajikseen tulin opettajaksi, kun muutin Jyväskylään opiskelemaan. Sukset ja lauta ovat olleet tuttuja jo kauan, sillä olen lasketellut siitä lähtien, kun olen oppinut kävelemään. Rinteessä pidän eniten vauhdin hurmasta, rinteiden ulkopuolella taas minuun voi törmätä jalkapallokentillä.

Anni Laakso
Opetusvälineet: alppi, lauta (alkeet)
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 22-vuotias liikuntaneuvoja ja tuleva liikunnan- ja terveystiedonopettaja. Laajiksessa toimin toista vuotta hiihdonopettajana. Pienestä pitäen olen viihtynyt rinteessä sekä suksilla että laudalla, mutta nykyään valitsen laudan, kun haluan haastaa itseäni ja oppia uusia kikkoja.

Mila Soini
Opetusvälineet: lauta, suksi, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 21-vuotias tuleva liikunnanopettaja. Aloitin laskettelun 4-vuotiaana perhelomalla Levillä ja 10-vuotiaana vaihdoin sukset lautaan. Laajiksessa opetan kolmatta kautta. Vapaa-ajalla tykkään matkustella ja urheilla kavereiden kanssa.

Elsa Mantere

Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi ja englanti

Olen Tampereelta lähtöisin oleva liikunnanohjaaja, mutta Jyväskylään jatko-opintojen perässä päätynyt. Into laskemiseen on peräisin jo lapsuudesta, mutta salibandy vei nuorena mennessään. Onneksi nykyään olen palannut raiteilleni ja opettaminen sekä laskeminen kuuluvat talven kohokohtiin. Laajiksessa opetan ensimmäistä kautta, mutta kokemusta opettamisesta olen kerännyt muista hiihtokeskuksita. Sukset jalasta minut voi siis rinteestä löytää – nähdään tunneilla!

LindaNikula

Linda Nikula
Opetusvälineet: lauta, alppi, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 29-vuotias fysioterapeutti ja tuleva liikunnan opettaja. Suksilla aloitin 5-vuotiaana ja vaihdoin lautaan 11-vuotiaana. Siitä lähtien lauta on ollut minulle ykkönen, mutta suksillakin olen laskenut, varsinkin nyt viime vuosina. Laajiksessa olen kolmatta kautta, opetan molemmista lajeista alkeita ja jokunen vinkki on antaa myös freestyle/parkki puolelle. Tällä hetkellä kovasti kiinnostaa soveltavan alppihiihdon puolelta kelkkalaskettelu ja sitä onkin tarkoitus nyt treenailla, jotta saadaan kaikki rinteeseen. Nautin laskemisesta ja itseni haastamisesta – siitä tulee hyvä fiilis! 🙂

Mikael Männistö
Opetusvälineet: alppi, lauta, telemark, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen jyväskyläläinen luokan- ja liikunanopettaja. Hiihdonopettajana olen toiminut useamman vuoden ja lajin parissa olen ollut pienestä pitäen. Viimeisten vuosien aikana olen siirtynyt enemmän parkkilaskusta pehmeän lumen lumoihin. Tätä laskemisen iloa ja ihmetystä opetan monipuolisesti alkeista vauhdikkaaseen rinnelaskuun ja freestyleen niin suksilla kuin laudalla. Nähdään lumilla!

heiditiihonen

Heidi Tiihonen
Opetusvälineet: lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 20-vuotias ja aloitin juuri opinnot toimintaterapeutiksi. Jyväskylään muutin Joensuusta päin. Pienenä aloitin laskettelun suksilla, mutta nykyään minut löytää laudan päältä. Rinteessä pidän erityisesti parkissa laskemisesta. Parin vuoden ajan olen aikaisemmin tehnyt hiihdonopettajan hommia ja nyt olen ensimmäistä talvea Laajiksessa. Opettajana olen iloinen ja kannustava.

alicelaitala

Alice Laitala
Opetusvälineet: lauta, alppi
Opetuskielet: suomi, englanti, ruotsi

Olen lähtöisin Kauniaisten hiihtokoulusta ja nyt opiskeluiden perässä tullut Jyväskylään ja Laajavuoreen. Rinteessä olen viihtynyt jo 19 kauden ajan ja hiihdonopettajana kausia on takana kahdeksan. Nykyisin intohimonani on lumilautailu ja parkkilaskeminen. Toki nautin myös suksilla laskemisesta - pujotteluradalla ja sen ulkopuolella. Rinteessä nähdään!

aleksikuismin

Aleksi Kuismin
Opetusvälineet: lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 23-vuotias ja kotoisin Jyväskylästä. Lumilautaillut olen pienestä pitäen ja jo pitkään viihtynyt parkin puolella, eli kaikentasoinen opettaminen on mahdollista. Työskentelen myös hisseillä Laajiksessa, joten minut löydät lähes päivittäin Laajiksen alueelta!

Iina Tillonen
Opetusvälineet: alppi, lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 19 vuotias opiskelija ja muutin tänä syksynä opiskelujen perässä Etelä-Savosta Jyväskylään. Rinteessä minut on voinut nähdä viisivuotiaasta lähtien aluksi suksilla ja myöhemmin myös lumilaudalla. Viimeiset kolme vuotta olen asunut Lapissa ja opiskellut Levin alppikoulussa, josta mukaan tarttui into harjoitella parkkilaskemista, mutta yleensä minut näkee laskemassa rinteiden ulkopuolella. Laajiksessa opetan nyt ensimmäistä kautta ja tunneilla tykkään kokeilla kaikkea uutta ja erilaista niin että oppiminen tapahtuu hymy huulilla ja rennosti uusia juttuja kokeillen.

Samuli Kaidesoja
Opetusvälineet: alppi, freestyle, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Moi, olen Samuli, joskin pikkulapsesta asti Sampaksi sanottu. Ikää minulla on 20 vuotta. Laskettelu ja erityisesti alppihiihto ovat olleet lähellä sydäntäni. Suksiin on tutustuttu jo pikkulapsena ja siitä tieni vei kilpalaskemisen puolelle. Olen harrastanut aktiivisesti alppihiihtoa ja kilpaillut noin 10 vuotta, lähinnä pujottelussa ja suurpujottelussa. Kilpaurheilu-uran loputtua olen valmentanut JHS-Alpissa alppihiihtäjiä 2 vuotta ja nyt toimin ensimmäistä vuotta hiihdonopettajana. Minun tunneiltani löytää kaikkea aina alkeisopetuksesta freestylen ja kikkailun kautta edistyneeseen ratalaskun käännöstekniikkaan!

Salla-Mari Klemetti
Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi, englanti

Heippa! Olen vastottain Jyväskylään muuttanut 22-vuotias aktiviteettimatkailun opiskelija ja näin ollen ensimmäistä kautta Laajiksessa. Laajiksessa minut voi löytää ulkoa vaihtelevasti niin rinteestä kuin rinteen vierestäkin mitkä vain välineet alla, sekä toimiston puolelta. Opetusvälineenä minulla on ensisijaisesti sukset ja olen näin ollen aina valmiina vetämään sukset jalkaan, tuu vaan nykäsemään hihasta! Tunneillani lähdetään aina hauskan kautta opettelemaan uusia juttuja ja vahvistamaan jo olemassa olevia taitoja. Tehdään sitä mistä tykätään ja haastetaan yhdessä itteemme siihen mihin ei tiedetä pystyvämme!