Tervetuloa oppimaan laskettelun ja lautailun saloja mahtavien opettajiemme avustuksella. Tarjoamme opetusta kaikille välineille (alppi, lumilauta, telemark, murtsikka) ja eri tyyleille (ratalasku, freestyle). Opetuksessa pärjäämme suomenkielen lisäksi ruotsilla, englannilla, venäjällä ja saksalla.

Laajiksesta löytyy runsaasti suorituspaikkoja ja eritasoisia rinteitä ja hissejä, mitkä mahdollistavat turvallisen ja mielekkään oppimisen laskettelun pariin. Tervetuloa hiihtokouluumme, olit sitten pikkujunnu tai jo eläkkeelle ehtinyt elämästä nautiskelija!

Saat meidät parhaiten kiinni vuokraamon kautta 0207 436 437 tai hiihtokoulu@laajis.fi.

Juho Kauppinen
Opetusvälineet: alppi, lauta, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Ammatiltani olen liikunnanopettaja. Laajiksessa hiihdonopettajana olen viihtynyt jo yli 20 talvea. Laskuvälineinä ovat alusta asti olleet niin sukset kuin lautakin. Toimin myös SHKY:n kouluttajana, eli koulutan uusia hiihdonohjaajia esimerkiksi täällä Laajiksessa. Vapaa-ajalla lasken mieluiten tiukkaa alppikäännöstä hoidetulla rinteellä, tai etsin pehmeämpää lunta luonnonrinteiltä. Jos en ole vapaa-aikanani alamäessä, olen kiipeilemässä.

Mikael Männistö
Opetusvälineet: alppi, lauta, telemark, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Hiihdonopettajana olen toiminut toista kymmentä vuotta ja lajin parissa olen ollut pienestä pitäen. Toimin myös SHKY:n kouluttajana, eli koulutan uusia hiihdonohjaajia niin alppihiihtoon kuin lumilautailuun. Lisäksi olen ollut pitkään freestylen juniorivalmentajana. Ammatiltani olen luokan- ja liikunnanopettaja. Laskemisen iloa ja ihmetystä opetan monipuolisesti alkeista vauhdikkaaseen rinnelaskuun ja freestyleen niin suksilla kuin laudalla. Nähdään lumilla!

Iina Tillonen
Opetusvälineet: alppi, lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 19 vuotias opiskelija ja muutin tänä syksynä opiskelujen perässä Etelä-Savosta Jyväskylään. Rinteessä minut on voinut nähdä viisivuotiaasta lähtien aluksi suksilla ja myöhemmin myös lumilaudalla. Viimeiset kolme vuotta olen asunut Lapissa ja opiskellut Levin alppikoulussa, josta mukaan tarttui into harjoitella parkkilaskemista, mutta yleensä minut näkee laskemassa rinteiden ulkopuolella. Laajiksessa opetan nyt ensimmäistä kautta ja tunneilla tykkään kokeilla kaikkea uutta ja erilaista niin että oppiminen tapahtuu hymy huulilla ja rennosti uusia juttuja kokeillen.

Anni Laakso
Opetusvälineet: alppi, lauta (alkeet)
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 24-vuotias liikuntaneuvoja ja tuleva liikunnan- ja terveystiedonopettaja. Laajiksessa toimin neljättä kautta hiihdonopettajana. Pienestä pitäen olen viihtynyt rinteessä sekä suksilla että laudalla, mutta nykyään valitsen laudan, kun haluan haastaa itseäni ja oppia uusia kikkoja.

Janne Suoknuuti
Opetusvälineet: lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 35-vuotias, viime vuonna Jyväskylään muuttanut yhteisöpedagogi ja yhteiskuntatieteiden opiskelija. Oma laskuharrastus alkoi 90-luvulla ja on siitä lähtien seurannut mukana, välillä aktiivisemmin, välillä satunnaisemmin. Oma lasku on enimmäkseen vapaata rinteessä surffailua ja perustemppujen treenailua, opetuskokemusta omaan kahdelta kaudelta. Ajattelen, että lautatunneilla tärkeää on hyvä fiilis ja oppiminen sopivin askelein. Ehkäpä nähdään talvella! 🙂

Samuli Kaidesoja
Opetusvälineet: alppi, freestyle, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Moi, olen Samuli, joskin pikkulapsesta asti Sampaksi sanottu. Ikää minulla on 20 vuotta. Laskettelu ja erityisesti alppihiihto ovat olleet lähellä sydäntäni. Suksiin on tutustuttu jo pikkulapsena ja siitä tieni vei kilpalaskemisen puolelle. Olen harrastanut aktiivisesti alppihiihtoa ja kilpaillut noin 10 vuotta, lähinnä pujottelussa ja suurpujottelussa. Kilpaurheilu-uran loputtua olen valmentanut JHS-Alpissa alppihiihtäjiä 2 vuotta ja nyt toimin ensimmäistä vuotta hiihdonopettajana. Minun tunneiltani löytää kaikkea aina alkeisopetuksesta freestylen ja kikkailun kautta edistyneeseen ratalaskun käännöstekniikkaan!

Ronja Ollikainen
Opetusvälineet: Alppi
Opetuskielet: suomi, englanti

Moikka! Olen Ronja Ollikainen ja olen pyörinyt alppihiihdon parissa koko elämäni. Olen kisannut lajissani 9-vuotiaasta saakka, joten tietotaitoa löytyy, varsinkin keppien kiertämisestä ja laskutekniikasta. Opiskelen tällä hetkellä Jyväskylän Yliopistossa erityispedagogiikkaa ja opetan vapaa-ajallani lapsia ja aikuisia laskemaan. Nähdään rinteessä!

Ari Penttinen
Opetusvälineet: Lauta
Opetuskieli: Suomi

Olen 50+ vapaaherra. Pääosan työurastani tein erilaisissa tehtävissä alkutuotannon parissa ja viimeisimmäksi olin puuseppänä Jyväskylän yliopistolla. Lautaillut olen pari vuotta ja samalla valmistunut lautailunohjaajaksi. Lautailu-urani alkoi saadakseni vaihtelevuutta ja haastetta tasapainoharjoitteluun ja toisaalta ollakseni lasteni kanssa rinteessä. Hihasta saa ottaa kiinni ja kysellä vinkkejä, niin kiire ei koskaan ole ettei muutaman sanan ehtisi vaihtaa.

Jaakko “Jaska” Lajunen
Opetusvälineet: alppi, murtsikka
Opetuskielet: suomi ja englanti

Olen kokenut veteraani ja aloittanut suksilla laskettelun jo silloin, kun Laajiksen Eturi oli ”Kansanrinne” ja Auris ”Aurinkorinne” ja saan siis nyt itselleni nostalgisessa paikassa nautiskella muiden opastamisesta hienon lajin pariin. Ollessani itse rinteessä usein chillailen laajojen kaarrosten ja pikkunäppärien käännösten parissa, erityisesti aurinkoisilla keväthangilla. Jos jossain sattuu vielä vahingossa puuteria osumaan matkalle, onhan se aivan upeaa… Laajiksessa teen myös ryhmäopastuksia eräjuttuihin ja maastopyöräilyyn sekä frisbeegolfiin. Harrastuksiini kuuluu lisäksi murtsikkahiihto, vaeltaminen, suunnistus ja golf, joten aika kuluu pääosin ulkoaktiviteettien parissa myös kesällä.

Heikki Kekäläinen
Opetusvälineet: alppi, telemark
Opetuskielet: suomi, englanti

Nimeni on Heikki Kekäläinen ja olen 40-vuotias Vaajakosken kansalainen. Olen laskenut viisivuotiaasta lähtien Laajiksessa muutamaa pikku taukoa lukuun ottamatta. Tykkään tulla mäkeä alas monon kannat kiinni ja vapaana. Opettamisessa ylivoimaisesti parasta on nähdä itsensä voittamisia. Jollekin se saattaa olla lastenrinne auraten ja jollekin Levin kisarinteen vetäminen tiukalla puikkakäännöksellä. Toimin myös vetäjänä poikani kautta lasten salibandyssa ja jääkiekossa. Muu aika menee perheen kanssa touhuillessa. Siviiliammatissani ihmettelen prosessiteollisuuden automaatiota ympäri Suomea. Laskijana itse pidän eniten hetkistä keväällä, kun aurinko paistaa ja pääsee fiilistelemään pitkää rinnettä alas rauhassa nautiskellen. Kaipaat sitten apua lasku-uran aloittamisessa tai haluat löytää uusia ulottuvuuksia mäessä, niin pystyn varmasti auttamaan. Nähdään Laajiksessa!

Petteri Hiltunen
Opetusvälineet: Alppi, maastohiihto
Opetuskielet: Suomi

Olen aloittanut hiihdonopettajan urani 1982 Kouvolan Mielakassa. Koulutusta olen hakenut Vuokatin eri kursseilta. Olen ollut perustamassa Mielakan Hiihtokouluyhdistystä, toiminut myös koulun vetäjänä useita vuosia 90-luvun lopulta vuoteen 2004. Harrastan liikuntaa monissa eri muodoissa, vauhtia pitää olla ja lisäksi kuntosaliharjoittelua. Mielestäni olen enempi probleemeiden ratkoja kuin niiden aiheuttaja, toki menee se minullakin joskus pieleen.

Tarja Masalin
Opetusvälineet: Alppi
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 38-vuotias yrittäjä, personal trainer ja kestävyyslajeihin erikoistunut aktiiviliikkuja. Urheilen tavoitteellisesti ja monipuolisesti omalla vapaa-ajallani, tähdäten pitkän matkan hiihtoihin, erilaisiin juoksutapahtumiin sekä täysmatkan triathloniin (Ironman). Laskettelusta on tullut minulle tärkeä stressin hallinta keino sekä loistava oheistreeni. Koska liikunta on minulle sydämen asia ja tärkein osa-alue elämääni, haluan jakaa sitä myös muille ja tsempata kaikkia liikkumaan 🙂

Veera Lassila
Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi, englanti

Moi! Olen 18-vuotias lukiolainen ja olen lasketellut lähes koko ikäni. Aloitin suksilla laskemisen 2,5-vuotiaana Laajavuoressa ja myöhemmin aloitin myös harrastamaan aktiivisesti alppihiihtoa ja kilpailemaan. Laskukokemusta löytyy monista eri keskuksista ympäri Suomea kuin myös Yhdysvalloissa kilpailemisesta. Nykyään vaikkakin kilpaileminen on jäänyt, viihdyn vieläkin hyvin rinteessä! Olen tänä vuonna ensimmäistä vuotta opettamassa ja odotan innolla pääseväni opettamaan myös muita, hyvällä fiiliksellä ja hymyssä suin 🙂 Nähdään rinteessä!

Aarne Aalto
Opetusvälineet: lauta, alppi
Opetuskielet: suomi, ranska, englanti

Olen 23-vuotias, kolmannen vuoden ranskan kielenaineenopeopiskelija. Olen laskenutuseamman vuoden suksilla ja sitten siirtynyt lumilautailun pariin. Lumilautailu on tällä hetkellä intohimoni. Opetustausta löytyy monipuolisesti Youtuben puolelta skeittitemppujen opetusvideoiden kautta englanniksi ja ranskaksi. Yksi vahvuuteni on ehdottomasti kielitaitoni. Lisäksi opeopintoihin liittyvä opetusharjoittelu on auttanut kehittämään omaa opettajuuttani ja opetustapoja kuluneen vuoden aikana (2020-2021). Tykkään haastaa itseäni ja haluan oppia jatkuvasti uutta. Minulta löytyy useamman vuoden kokemus alpeilta (Itävalta, Italia, Sveitsi, Ranska) suksien ja laudan kanssa. Jos kiinnostaa kansainvälisyys ja analyyttinen tekeminen suosittelen lähestymään. Oppiminen on prosessi. Olen ensimmäistä kautta opettamassa Laajiksessa. Nähdään rinteessä!

Aava Myllys
Opetusvälineet: alppi, lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Moikka! Olen Aava, 16-vuotias opiskelija Jyväskylästä. Aloitin lumilautailun noin viitisen vuotta sitten Laajavuoressa, ja suksillakin on tullut laskettua paljon. Olen nyt toista kautta mukana Laajiksen hiihtokoulussa ja kouluttauduin juuri viime vuonna hiihdonohjaajaksi. Opetan mielelläni sekä suomeksi että englanniksi. Odotan innolla opetustunteja, nähdään Laajiksessa! 🙂

Lotta Niskanen
Opetusvälineet: Lauta ja alppi
Opetuskielet: Suomi ja englanti

Olen 17-vuotias opiskelija Jyväskylästä. Kouluttauduin viime vuonna hiihdonohjaajaksi ja nyt toista kautta Laajiksen hiihtokoulussa hommissa. Olen nuoresta asti laskenut suksilla ja lauta tuli mukaan viitisen vuotta sitten, joten opetus kummallakin lasku tavalla onnistuu. Rintessä vietetty laskuaika kasvaa joka vuosi, sillä se yksi rakkaimista harrastuksistani

Iina Niskanen
Opetusvälineet: lumilautailu, freestyle-lumilautailu
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen Iina Niskanen. Muutin syksyllä 2021 Jyväskylään opintojeni parissa, ja työskentelen nyt ensimmäistä kautta Laajiksessa. Minulla on urheilutausta lumilautailun parissa. Opetankin mielelläni freestyle-lumilautailua, erityisesti reilejä ja hyppimistä. Lumilautailun opettamisesta ja valmentamisesta minulla on vuosien kokemus.

Eero Kautonen
Opetusvälineet: Alppi, freestyle, lauta (alkeet)
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 21-vuotias yhteiskuntatieteiden opiskelija, kotoisin Itä-Suomesta, mutta nyt jo jyväskyläläistynyt. Itselleni tämä on toinen kausi opetushommissa Laajiksessa. Oma lasketteluhistoriani on mennyt pienestä pitäen suksilla suhisten, mutta viime aikoina olen myös alkanut sovitella lautakenkiä jalkaan, ja tämän myötä lauta-alkeiden opettaminen onnistuu. Vaikka lumilautailu on alkanutkin kiinnostaa, voi edelleen vapaa-ajalla minut todennäköisimmin bongata parkista laskemasta, sillä parkkilaskemisesta aikanaan kipinä lasketteluun syttyi ja siellä se edelleen kytee. Suksitunneilla siispä minulta on mahdollista saada opetusta niin alkeista leikkaaviin käännöksiin kuin pikkukikkailusta edistyneempiin parkkitemppuihin.

Arttu Halttunen
Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen jyväskyläläinen opiskelija ja opetan laajiksessa alppilajeja. Kokemusta minulta löytyy alppihiihdosta niin kilpaurheilijana kuin lomalaskettelijanakin. Nykyään vietän aikani lumella joko pujottelu- tai vapaalaskusukset jalassa. Hiihdonopettajana olen toiminut vuodesta 2020 lähtien. Tervetuloa laskemaan mun kanssa!

Jukka Nieminen
Opetusvälineet: lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen Jukka. Olen lautaillut jo 20 vuotta ja harrastuksesta on muovautunut jo jonkinlainen intohimo. Viihdyn luonnon helmassa ja olen kiinnostunut vapaalaskusta ja retkeilystä lautailun perässä. Olen työskennellyt lasten ja nuorten liikunnan parissa ja ohjannut aikuisiakin reilun osan. Ohjauspuolella kokemusta löytyy myös lumilautailun parissa, mutta kaudella 21/22 tulin vasta käyneeksi kurssin lumilautaohjaajaksi ja nyt virallisesti voin opettaa hiihtokoulussa. Pyrin aina tunneillani löytämään onnistumisen kautta innostusta lajia kohtaan, joka on itselleni rakas harrastus. Nähdään mäessä!

Reko Mäkinen
Opetusvälineet: lauta
Opetuskielet: suomi

Moikka! Olen Reko, 24-vuotias liikuntapedagogiikan opiskelija. Olen harrastanut monenlaista liikuntaa koko elämäni ajan, jossa lumilautailu on ollut mukana 10-vuotiaasta saakka. Lautailua on tullut tehtyä myös muissa muodoissa, kuten surffauksen ja etenkin skeittauksen parissa. Tämä on ensimmäinen kauteni toimiessa ohjaajana, kokemusta liikunnanopetuksen saralta löytyy jo entuudestaan kouluympäristöstä. Nähdään Laajiksessa!

Juuso Rantanen
Opetusvälineet: alppi, murtsikka, lauta (alkeet)
Opetuskielet: suomi, englanti, ruotsi

Olen 33-vuotias ja koulutukseltani liikunnan- ja terveystiedon opettaja. Lumipuolella eniten opetuskokemusta omaan maastohiihdosta, mutta myös alppi luonnistuu mukavasti. Opetuksessani tärkein elementti on iloinen tekemisen meininki. Olen aina pitänyt liikunnasta ja erityisesti luonnossa liikkuminen on lähellä sydäntäni. Harrastuksiini kuuluu hiihdon ja laskettelun lisäksi jääkiekko, golf, tennis, uinti ja vaellusreissut. Pidän myös valokuvaamisesta ja minut saattaa usein bongata Laajiksestakin kamera kädessä

Karoliina Hietala
Opetusvälineet: alppi, lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 23-vuotias liikuntabiologian opiskelija. Muutin Jyväskylään opintojen perässä, mutta alunperin olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta. Laskemisen olen aloittanut 3-vuotiaana ja hiihtomaikan hommat vuonna 2019. Lasken suksilla sekä laudalla, ja treenailen näiden lisäksi välillä myös telemarkia. Vahvin lajini on kuitenkin alppihiihto. Laskeminen niin rinteessä kuin niiden ulkopuolellakin onkin parasta mitä tiedän!

Lauri Hulkkonen
Opetusvälineet: lauta ja murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 39-vuotias perheenisä Jyväskylästä. Laskettelemisen olen aloittanut -87 ja siirtynyt -93 lumilaudalle. Insinöörityössäni olen syventynyt useisiin materiaaleihin ja valmistustekniikoihin. Ensimmäisen lumilautani teinkin itse -96. Laskeminen onkin mainiota vastapainoa toimistotyöhön. Kesäisin valmennan enduro-maastopyöräjunioreita. Vapaapäivinä tykittelen carving-kurveja tai suuntaan takamaastoihin hyvien luonnonlumien perässä. Liikun monipuolisesti myös luonnossa kesät/talvet. Kun matkustaa maailmalla oppii arvostamaan kovasti Suomen puhdasta luontoa. Hyvillä lumilla nähdään.

Jukka-Pekka “JP” Moisio
Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi, ruotsi

Laskettelun aloitin 1971 juurikin täällä Laajavuoressa. Laskenut olen paljon eripuolilla Suomea ja ulkomailla. Myös Åre tuli erittäin tutuksi asuttuani siellä viiden talven ajan. Hiihdonohjaajaksi kouluttauduin 2022. Kesäisin olen intohimoinen golfin pelaaja. Odotan innolla opetustunteja, joten nähdään Laajiksessa!

Jenni Lehtinen
Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi, englanti, saksa

Olen 17-vuotias lukiolainen Jyväskylästä ja nyt ensimmäistä kautta mukana Laajiksen hiihtokoulussa. Laajis on minulle kotirinne ja täällä olen jo lapsena suksihommat aloittanut. Nykyään suuri osa vapaa-ajasta kuluukin rinteessä, Laajiksessa tai muualla. Opetan mielellään suomeksi sekä englanniksi ja tarvittaessa myös saksaksi. Nähdään rinteessä!

Tapio “Tapsa” Ahvenainen
Opetusvälineet: Alppi, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen aloittanut laskettelun täällä Laajiksessa 70-luvun lopussa, noin kymmenvuotiaana. Lapsuuden ja nuoruuden talvipäivät kuluivat kiekkokaukalossa tai ns. Vanhalla kilparinteellä kumpareikossa ja hyppyreitä rakennellessa. Kesäisin pelattiin pesistä, futista, tennistä, golfia ja purjelautailtiin Tuomiojärvellä. Nykyään tykkään laskea vapaata niin rinteessä kuin niiden ulkopuolellakin. Mitä jyrkempi sen parempi.
Valmistuin hiihdonohjaajaksi helmikuussa 2022. Tervetuloa niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin suksijat. Tavataan Laajiksessa !