Tervetuloa oppimaan laskettelun ja lautailun saloja mahtavien opettajiemme avustuksella. Tarjoamme opetusta kaikille välineille (alppi, lumilauta, telemark, murtsikka) ja eri tyyleille (ratalasku, freestyle). Opetuksessa pärjäämme suomenkielen lisäksi ruotsilla, englannilla, venäjällä ja saksalla.

Laajiksesta löytyy runsaasti suorituspaikkoja ja eritasoisia rinteitä ja hissejä, mitkä mahdollistavat turvallisen ja mielekkään oppimisen laskettelun pariin. Tervetuloa hiihtokouluumme, olit sitten pikkujunnu tai jo eläkkeelle ehtinyt elämästä nautiskelija!

Saat meidät parhaiten kiinni vuokraamon kautta 0207 436 437 tai ski@laajis.fi.

Juho Kauppinen
Opetusvälineet: alppi, lauta, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 37-vuotias liikunnan opettaja ja ollut Laajiksessa hiihdonopettajana jo vuodesta 2000.Tykkään edelleen haastaa itseäni rinteessä ja niinpä viimeisimmän koulutuksen jälkeen myös freestyle/parkki -alkeiden opettaminen onnistuu. Olen opettanut 15 vuotta sekä suksilla että laudalla. Vapaa-ajalla lasken omien poikien kanssa pikku hyppyreitä etsien ja omat mäet lasken mieluiten tiukkaa alppikäännöstä. Jos en ole vapaa-aikanani rinteessä, olen kiipeilemässä.

Mikael Männistö
Opetusvälineet: alppi, lauta, telemark, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen jyväskyläläinen luokan- ja liikunanopettaja. Hiihdonopettajana olen toiminut useamman vuoden ja lajin parissa olen ollut pienestä pitäen. Viimeisten vuosien aikana olen siirtynyt enemmän parkkilaskusta pehmeän lumen lumoihin. Tätä laskemisen iloa ja ihmetystä opetan monipuolisesti alkeista vauhdikkaaseen rinnelaskuun ja freestyleen niin suksilla kuin laudalla. Nähdään lumilla!

Veikko Sevrjukov
Opetusvälineet: lauta, alppi
Opetuskielet: suomi, englanti, venäjä
(я тоже говорю по-русски!)

Olen lasketellut melkeinpä koko pienen ikäni. Hiihdonopettajana olen toiminut viisi kautta, joiden aikana on tullut myös vietettyä enemmän aikaa rinteessä. Lumilautailu on minulle se ykkösjuttu, mutta viime vuosina olen innostunut myös suksilla laskemisesta. Laskettelussa parasta on se, että siinä voi olla soveltava ja se on monipuolista. Minut voikin löytää rinteestä melkeinpä mistä vain.

Siiri Haapala
Opetusvälineet: alppi, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 23-vuotias, kolmannen vuoden liikunnanopettajaopiskelija. Aloitin lasketteluharrastuksen 7-vuotiaana Porissa ja olen laskenut aina pääasiassa suksilla. Lautailun maailmaan tutustuin vasta viime talvena ja tarkoituksena olisi kehittyä siinä paremmaksi. Minulla on runsaasti kokemusta eri liikuntaharrastusten ohjaamisesta. Laskettelun lisäksi vapaa-aikani kuluu tanssiharjoituksissa. Laajiksessa opetan ensimmäistä kautta ja odotan innolla tulevia opetustunteja!

Iina Tillonen
Opetusvälineet: alppi, lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 19 vuotias opiskelija ja muutin tänä syksynä opiskelujen perässä Etelä-Savosta Jyväskylään. Rinteessä minut on voinut nähdä viisivuotiaasta lähtien aluksi suksilla ja myöhemmin myös lumilaudalla. Viimeiset kolme vuotta olen asunut Lapissa ja opiskellut Levin alppikoulussa, josta mukaan tarttui into harjoitella parkkilaskemista, mutta yleensä minut näkee laskemassa rinteiden ulkopuolella. Laajiksessa opetan nyt ensimmäistä kautta ja tunneilla tykkään kokeilla kaikkea uutta ja erilaista niin että oppiminen tapahtuu hymy huulilla ja rennosti uusia juttuja kokeillen.

Anni Laakso
Opetusvälineet: alppi, lauta (alkeet)
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 24-vuotias liikuntaneuvoja ja tuleva liikunnan- ja terveystiedonopettaja. Laajiksessa toimin neljättä kautta hiihdonopettajana. Pienestä pitäen olen viihtynyt rinteessä sekä suksilla että laudalla, mutta nykyään valitsen laudan, kun haluan haastaa itseäni ja oppia uusia kikkoja.

Janne Suoknuuti
Opetusvälineet: lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 35-vuotias, viime vuonna Jyväskylään muuttanut yhteisöpedagogi ja yhteiskuntatieteiden opiskelija. Oma laskuharrastus alkoi 90-luvulla ja on siitä lähtien seurannut mukana, välillä aktiivisemmin, välillä satunnaisemmin. Oma lasku on enimmäkseen vapaata rinteessä surffailua ja perustemppujen treenailua, opetuskokemusta omaan kahdelta kaudelta. Ajattelen, että lautatunneilla tärkeää on hyvä fiilis ja oppiminen sopivin askelein. Ehkäpä nähdään talvella! 🙂

Samuli Kaidesoja
Opetusvälineet: alppi, freestyle, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Moi, olen Samuli, joskin pikkulapsesta asti Sampaksi sanottu. Ikää minulla on 20 vuotta. Laskettelu ja erityisesti alppihiihto ovat olleet lähellä sydäntäni. Suksiin on tutustuttu jo pikkulapsena ja siitä tieni vei kilpalaskemisen puolelle. Olen harrastanut aktiivisesti alppihiihtoa ja kilpaillut noin 10 vuotta, lähinnä pujottelussa ja suurpujottelussa. Kilpaurheilu-uran loputtua olen valmentanut JHS-Alpissa alppihiihtäjiä 2 vuotta ja nyt toimin ensimmäistä vuotta hiihdonopettajana. Minun tunneiltani löytää kaikkea aina alkeisopetuksesta freestylen ja kikkailun kautta edistyneeseen ratalaskun käännöstekniikkaan!

Ronja Ollikainen
Opetusvälineet: Alppi

Moikka! Olen Ronja Ollikainen ja olen pyörinyt alppihiihdon parissa koko elämäni. Olen kisannut lajissani 9-vuotiaasta saakka, joten tietotaitoa löytyy, varsinkin keppien kiertämisestä ja laskutekniikasta. Opiskelen tällä hetkellä Jyväskylän Yliopistossa erityispedagogiikkaa ja opetan vapaa-ajallani lapsia ja aikuisia laskemaan. Nähdään rinteessä!

Mikko Saksa
Opetusvälineet: lauta
Opetuskielet: suomi ja englanti

Moro! Olen 26-vuotias ja lumilautailu on ollut minulle yksi elämäni tärkeimmistä asioista noin 17 vuotta ja olen aina kokenut tärkeäksi saada myös muita innostumaan tästä hienosta ja monipuolisesta lajista. Hiihtokeskuksessa eniten viihdyn parkin puolella reilejä kuluttaen, mutta myös vapaalasku on ollut lähellä sydäntäni. Hiihtokoulussa tunneillani on rento ja mukava meininki eikä mikään ole niin vakavaa!

Jaakko “Jaska” Lajunen
Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi ja englanti

Olen 58-vuotias veteraani ja aloittanut suksilla laskettelun jo silloin, kun Laajiksen Eturi oli ”Kansanrinne” ja Auris ”Aurinkorinne” ja saan siis nyt itselleni nostalgisessa paikassa nautiskella muiden opastamisesta hienon lajin pariin. Ollessani itse rinteessä usein chillailen laajojen kaarrosten ja pikkunäppärien käännösten parissa, erityisesti aurinkoisilla keväthangilla. Jos jossain sattuu vielä vahingossa puuteria osumaan matkalle, onhan se aivan upeaa… Laajiksessa teen myös ryhmäopastuksia eräjuttuihin ja maastopyöräilyyn sekä frisbeegolfiin. Harrastuksiini kuuluu lisäksi murtsikkahiihto, vaeltaminen, suunnistus ja golf, joten aika kuluu pääosin ulkoaktiviteettien parissa myös kesällä.

Heikki Kekäläinen
Opetusvälineet: alppi, telemark

Nimeni on Heikki Kekäläinen ja olen 40-vuotias Vaajakosken kansalainen. Olen laskenut viisivuotiaasta lähtien Laajiksessa muutamaa pikku taukoa lukuun ottamatta. Tykkään tulla mäkeä alas monon kannat kiinni ja vapaana. Opettamisessa ylivoimaisesti parasta on nähdä itsensä voittamisia. Jollekin se saattaa olla lastenrinne auraten ja jollekin Levin kisarinteen vetäminen tiukalla puikkakäännöksellä. Toimin myös vetäjänä poikani kautta lasten salibandyssa ja jääkiekossa. Muu aika menee perheen kanssa touhuillessa. Siviiliammatissani ihmettelen prosessiteollisuuden automaatiota ympäri Suomea. Laskijana itse pidän eniten hetkistä keväällä, kun aurinko paistaa ja pääsee fiilistelemään pitkää rinnettä alas rauhassa nautiskellen. Kaipaat sitten apua lasku-uran aloittamisessa tai haluat löytää uusia ulottuvuuksia mäessä, niin pystyn varmasti auttamaan. Nähdään Laajiksessa!

Annika Ala-Korpi
Opetusvälineet: lauta, alppi

Hei vaan! Olen 23-vuotias iloinen ja puhelias tyttö. Aloitin laskettelu-urani alppihiihdosta pienenä veljeni perässä ja siirryin itse opetellen lumilautaan 11-vuotiaana. Nykyään lumilauta on itselle vahvempi laji, mutta välillä on mukava laskea myös suksilla. Olen liikuntaneuvoja, luonto- ja eräopas sekä tällä hetkellä opiskelen sairaanhoitajaksi Mikkelissä. Opintojen vuoksi minua näkee hieman harvemmin Laajavuoressa, mutta jos tykkäät minun kanssa opetella laskettelua, saadaan asiat järjestymään. Itselle tärkeintä on, että mäessä on hauskaa ja samalla turvallista. Tervetuloa tunneille kaiken ikäiset! Lasketteluterkuin Annika 🙂

Samuli Moisander
Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi, englanti

Antero Holmila
Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 40-v. aktiivilaskija, siviilissä toimin historian apulasiprofessorina Jyväskylän yliopistossa. Lasketteluharrastuksen aloitin Laajavuoressa 1980-luvun puolivälissä, eli suksilla olen viihtynyt noin 35 vuotta, joista noin kahdeksan vuotta keppejä kiertäen ja kaksi viime vuotta nopeuslaskussa kilpaillen. Suksilla olen viilettänyt yli 210 km / h. Olen monipuolinen laskija ja minua kiinnostaa oikeastaan kaikki laskemisen muodot, ratalaskusta ja nopeuslaskusta parkkilaskemiseen ja (erityisesti) puuterilumeen. Opetuksessani korosta laskemisen ilosanomaa ja uuden oppimisen ihmeellisyyttä, olipa kyseessä nuori tai vanha, vasta-alkaja tai jo kokenut laskija. Aina voi oppia uutta ja avata itsensä myös uusille kokemuksille ja haasteille.

Ari Penttinen
Opetusvälineet: Lauta
Opetuskieli: Suomi

Olen 50+ vapaaherra. Pääosan työurastani tein erilaisissa tehtävissä alkutuotannon parissa ja viimeisimmäksi olin puuseppänä Jyväskylän yliopistolla. Lautaillut olen pari vuotta ja samalla valmistunut lautailunohjaajaksi. Lautailu-urani alkoi saadakseni vaihtelevuutta ja haastetta tasapainoharjoitteluun ja toisaalta ollakseni lasteni kanssa rinteessä. Hihasta saa ottaa kiinni ja kysellä vinkkejä, niin kiire ei koskaan ole ettei muutaman sanan ehtisi vaihtaa.

Petteri Hiltunen
Opetusvälineet: Alppi
Opetuskielet: Suomi, englanti, saksa, ruotsi

Olen aloittanut hiihdonopettajan urani 1982 Kouvolan Mielakassa. Koulutusta olen hakenut Vuokatin eri kursseilta. Olen ollut perustamassa Mielakan Hiihtokouluyhdistystä, toiminut myös koulun vetäjänä useita vuosia 90-luvun lopulta vuoteen 2004. Harrastan liikuntaa monissa eri muodoissa, vauhtia pitää olla ja lisäksi kuntosaliharjoittelua. Mielestäni olen enempi probleemeiden ratkoja kuin niiden aiheuttaja, toki menee se minullakin joskus pieleen.

Tarja Masalin
Opetusvälineet: Alppi
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 38-vuotias yrittäjä, personal trainer ja kestävyyslajeihin erikoistunut aktiiviliikkuja. Urheilen tavoitteellisesti ja monipuolisesti omalla vapaa-ajallani, tähdäten pitkän matkan hiihtoihin, erilaisiin juoksutapahtumiin sekä täysmatkan triathloniin (Ironman). Laskettelusta on tullut minulle tärkeä stressin hallinta keino sekä loistava oheistreeni. Koska liikunta on minulle sydämen asia ja tärkein osa-alue elämääni, haluan jakaa sitä myös muille ja tsempata kaikkia liikkumaan 🙂

Veera Lassila
Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi, englanti

Moi! Olen 18-vuotias lukiolainen ja olen lasketellut lähes koko ikäni. Aloitin suksilla laskemisen 2,5-vuotiaana Laajavuoressa ja myöhemmin aloitin myös harrastamaan aktiivisesti alppihiihtoa ja kilpailemaan. Laskukokemusta löytyy monista eri keskuksista ympäri Suomea kuin myös Yhdysvalloissa kilpailemisesta. Nykyään vaikkakin kilpaileminen on jäänyt, viihdyn vieläkin hyvin rinteessä! Olen tänä vuonna ensimmäistä vuotta opettamassa ja odotan innolla pääseväni opettamaan myös muita, hyvällä fiiliksellä ja hymyssä suin 🙂 Nähdään rinteessä!

Lotta Niskanen
Opetusvälineet: Lauta ja alppi
Opetuskielet: Suomi ja englanti

Olen 17-vuotias opiskelija Jyväskylästä. Kouluttauduin viime vuonna hiihdonohjaajaksi ja nyt toista kautta Laajiksen hiihtokoulussa hommissa. Olen nuoresta asti laskenut suksilla ja lauta tuli mukaan viitisen vuotta sitten, joten opetus kummallakin lasku tavalla onnistuu. Rintessä vietetty laskuaika kasvaa joka vuosi, sillä se yksi rakkaimista harrastuksistani

Aava Myllys
Opetusvälineet: alppi, lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Moikka! Olen Aava, 16-vuotias opiskelija Jyväskylästä. Aloitin lumilautailun noin viitisen vuotta sitten Laajavuoressa, ja suksillakin on tullut laskettua paljon. Olen nyt toista kautta mukana Laajiksen hiihtokoulussa ja kouluttauduin juuri viime vuonna hiihdonohjaajaksi. Opetan mielelläni sekä suomeksi että englanniksi. Odotan innolla opetustunteja, nähdään Laajiksessa! 🙂

Matias Pärkkä
Opetuskielet: suomi ja englanti
Opetusvälineet: alppi, freestyle

Olen 20-vuotias freestyle-harrastaja, liikuntabiologian opiskelija ja kahvin suurkuluttaja. Laskettelu ja lajin kulttuuri imaisi minut sisäänsä 12-vuotiaana, eikä reittiä ulos ole tarvinnut etsiä. Vietin lukioaikani lasketellen Rukan Alppikoulun ohjauksessa freestyle-puolella ja päädyin muutaman mutkan kautta syksyllä 2020 Jyväskylään opiskelemaan. Arkisena rinnepäivänä nautin kaiteilla liukumisesta parkin puolella, mutta myös laskettelun muut osa-alueet innostavat minua. Rinteessä kuuluu olla hauskaa!