Varaa yksityisopetus tai kurssi hiihtokouluun!

Yksityisopetukset varataan yksityistuntikalenterista, joka löytyy myös alta. Varaa hiihtokoulun kurssit ja vuokravälineet verkkokaupasta. Varauksia voi tehdä verkossa edellisenä päivänä iltapäivään saakka. Voit kysyä viime hetken paikkoja myös paikan päältä vuokraamosta tai hiihtokoulun sähköpostin välityksellä. 

Yhteystiedot:
+358 207 436 437
hiihtokoulu@laajis.fi

Yksityisopetukset


HIIHTOKOULUN KURSSITARJOTIN 2021-22

ALKEISTUNNIT: Miten Napero-, Lumi- ja VauhtiWerneri-kurssit eroavat toisistaan?
- LumiWernerit ovat suunnattu 6-12-v lapsille, jotka ovat ensimmäistä kertaa laskemassa tai kokemusta on niin vähän, ettei hän vielä osaa jarruttaa ja kääntyä. Opetus alkaa aina Lumimaan alkeisrinteiltä mutta taitojen karttuessa saatetaan kurssilla päästä jo kokeilemaan isompia rinteitä ja ankkurihissiä.
- NaperoWernerin sisältö mukailee LumiWerneri-kurssia mutta on tarkoitettu nuoremmille 3-5-vuotiaille lapsille ja opetus tapahtuu Lumimaan alkeisrinteiden ja hissien alueella.
- VauhtiWerneri sopii yli 6-vuotiaalle lapselle, joka hallitsee vauhdin helpossa rinteessä ja osaa käyttää hissiä. VauhtiWernerikurssin alussa kerrataan tarvittaessa hissien käyttöä.

JATKOTUNNIT: Vauhti2- ja FreestyleWerneri-kurssit
- VauhtiWerneri2 ja FreestyleWerneri ovat jatkotason kursseja 6-12v lapsille. Kurssille ilmoittautuvan lapsen täytyy hallita sukset jo hyvin, erilaisissa olosuhteissa.
- VauhtiWerneri2-kurssilla opetellaan jo leikkaavaa käännöstä ja edistyneempiä taitoja suksilla.
- Freestyle-tunneilla lasketaan parkissa ja streetillä. Freestyle-kursseja ja tunteja järjestetään sekä suksille että lumilaudalle.

AIKUISET: alkeis- ja jatkokurssit
- Aikuisten kurssit ovat tarkoitettu aikuisille ja yli 12-v lapsille. Alkeiskurssille et tarvitse mitään kokemusta laskemisesta ja siellä opetellaan mm. hissien turvallista käyttöä.
- Jatkokurssi sopii niille, jotka hallitsevat vauhdin helpossa rinteessä ja osaavat käyttää hissiä.
- Aikuisille on tarjolla myös ratalaskukursseja kauden aikana.

Voit tutustua tarkemmin hiihtokoulun taitopolkuun täällä.

Hiihtokoulun kurssit kaudella 2021-22

Hiihtokoulun kurssit ovat varattavissa täällä. Kurssin varauskalenterissa näkyvät päivämäärät, jolloin kursseja järjestetään. Punaisella olevat päivät ovat täynnä, vihreällä olevissa on vielä tilaa.

Hyvä tietää hiihtokoulusta

Täältä löydät tärkeää tietoa ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin hiihtokouluun liittyen.

Mitä hiihdonopetus maksaa?

Kurssien hinnat näet KURSSITARJOTTIMESTA.

Yksityisopetuksen hinnat

Yksityistunnin pituus Hinta 1 hlö Lisählöt
50min 50€ 25€
100min 85€ 40€
Mitä hiihtokoulun hintaan kuuluu?

Hiihtokoulun hintaan kuuluu hissinousut. Eli yksityistunneille tai kursseille et tarvitse erikseen hissilippua opetuksen aikana.

Välinevuokra ei kuulu opetuksen hintaan. Tunneille voit tulla omilla välineillä tai voit vuokrata välineet ammattitaitoisesta vuokraamostamme. Perustason laskettelu- tai lumilautailuvälineiden ja maastohiihtovälineiden hinta hiihtokoulutunnille on 10€ / opetuskerta.

Vuokravälineet voit varata samalla kun varaat opetuksen online-järjestelmästä. Mikäli unohdit varata välineet, laita meille sähköpostia hiihtokoulun osoitteeseen niin lisäämme ne varaukseen mukaan.

Mitä välineitä tarvitsen?

Tunnille tarvitset tietenkin välineet millä laskettelet tai hiihdät. Välineiden tulee olla valmiina ja oikein säädettyinä ennen tunnin alkua.

Suosittelemme kypärän käyttöä hiihtokoulutunneilla ja lapsilla kypärä on pakollinen.

Miten opetus maksetaan?

Mikäli varaat opetuksen netistä, suosittelemme maksamaan opetuksen ja mahdolliset vuokravälineet varauksen yhteydessä. Tämä nopeuttaa elämää paikan päällä ja varmistat samalla oman paikkasi kurssilla.

HUOM! Opetus ja välineet tulee maksaa aina etukäteen, joten käy maksamassa opetus viimeistään ennen tunnin alkua vuokraamossa.

Liikuntarahoilla maksaminen onnistuu vain paikan päällä vuokraamossa.

Kuinka paljon ennen tunnin alkua tulen paikalle?

Suosittelemme tulemaan paikalle 30min ennen tunnin alkua.

Tärkeintä on että tulet hyvissä ajoin paikalle, etenkin jos tarvitset vuokravälineitä. Opetustunnit alkavat sovittuna ajankohtana ja seuraava tunti saattaa opettajalla startata heti perään. Eli tuntia ei voi venyttää loppupäästä. Ole valmiina tunnille välineet säädettyinä ennen opetuksen aloitusajankohtaa. Lasten kannattaa käydä vessassa ennen kurssia ettei hätä yllätä rinteessä. Vuokraamo aukeaa aamulla puoli tuntia ennen kurssien alkua.

Mistä tunnit alkavat?

Hiihtokoulun tunnit aloitetaan suoraan ulkoa, eturinteen ala-aseman edustalta, Werneri-beachflagin läheisyydestä. Vuokraamosta neuvomme tarvittaessa aloituspaikan. Opettajamme tunnistat Hiihtokoulun logolla varustetusta takista tai liivistä.

Kenelle hiihtokoulu soveltuu?

Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoita tai lapsia varten. Tarjoamme opetusta kaikille ikäryhmille ja kaikille taitotasoille. Alkeistunneilla aloitetaan tarvittaessa välineiden oikeasta säädöstä ja hissien turvallisesta käytöstä. Jatkotunneilla edetään laskutekniikan parantamiseen ja opetusta löytyy myös freestyleen ja ratalaskuun.

Olemme kasanneet TÄNNE muutamia yleisempiä kysymyksiä ja vastauksia hiihtokouluun liittyen.

Mitä lajeja opetatte Laajiksessa?

Löydät meiltä opetusta laskettelun-, lumilautailun-, telemarkin- tai maastohiihdon saloihin. Vedämme myös ratalaskukursseja ja perehdytämme freestylen saloihin niin suksilla kuin laudalla.

Wernerikurssien taitotasot ja oppipolku

Lue lisää lasten Werneri-kurssien taitotasoista ja oppipolusta TÄÄLTÄ.

Yksityistunnille vai kurssille?

Jos haluat oppia nopeammin sekä saada henkilökohtaista opetusta, suosittelemme yksityisopetusta, sillä se mahdollistaa yksilöllisten toiveiden huomioimisen.

Kursseilla toisaalta lapset oppivat myös toisiltaan ja opettajamme pitävät huolen että kaikilla on mukavaa.

Nuoremmille lapsille (alle kouluikäisille) suosittelemme lumilautailun aloittamista yksityistunnilla.

Mitä ovat hiihtokoulun sessarit?

Laajiksen Hiihtokoulu järjestää viikonloppuisin ja lomasesonkeina maksuttomia sessareita Lumimaassa klo 12-13. Hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 sessarit pidetään päivittäin klo 12-13. Poikkeukset aikatauluun ovat mahdollisia.

Sessareilla hiihtokoulun ammattitaitoiset opettajat antavat pieniä vinkkejä laskemiseen ja opastavat kaikenikäisiä laskijoita laskutaidoista riippumatta. Sessarit eivät vastaa varsinaista hiihdonopetusta, vaan opettajalta saatte pientä opastusta miten rinnetaitojen opettelu etenisi helpoimmin tai mikä hiihtokoulumme kurssi olisi laskijan lähtötaitoihin nähden sopiva. Sessareilta on sitten hyvä suunnata sopivan tasoisille hiihtokoulun tunneille ja kursseille.

Laajiksen opettajat

Laajiksen hiihtokoulun opettajat ovat kaikki virallisen hiihdonohjaajan koulutuksen läpikäyneitä ammattilaisia. Voit lukea lisää opettajistamme täältä.

Hiihtokoulun säävaraus

Hiihtokoulussamme ei ole säävarausta tai pakkasrajaa. Pukeuduthan sääolosuhteet huomioiden. Oikein pukeutuneina laskettelemme joka säällä. Kovimmilla pakkasilla (-20C) nuorempien lasten kurssit ja tunnit saatetaan siirtää. Laitamme tällöin viestiä aina henkilökohtaisesti sähköpostilla. Varmistathan siis että varauksen yhteydessä saamme yhteystietonne ja että viestimme eivät mene roskaposteihin.

Hiihtokoulun sopimusehdot ja turvallisuus

Tutustu hiihtokoulun (SHKY) sopimusehtoihin täältä.

Tutustu lasten kanssa yhdessä rinneturvallisuusohjeisiin täältä.

Covid-19

Pyrimme välttämään lähikontaktia opetuksessamme.

Aloitamme kurssit aina ulkotiloista eturinteen ala-aseman edustalta. Vuokraamo neuvoo tarkemmin.

Käytä kasvomaskia aina sisätiloissa. Mikäli opettajamme eivät pysty aloittelijoiden tunneilla pitämään etäisyyttä, he käyttävät kasvomaskeja myös tunnin aikana.

TULE TUNNILLE VAIN TERVEENÄ!

Yhteystiedot

Puh. +358 207 436 437 (vuokraamo)
hiihtokoulu@laajis.fi

Voit aina kääntyä myös yrityksemme muiden henkilöiden puoleen. Yhteystiedot löytyvät TÄÄLTÄ