AJANKOHTAISTA

* Hiihtokoulun ohjaajakoulutus on varattavissa tammikuulle 2022 (alppi), lue lisää täältä.
* Kauden 2021-22 kurssilistausta on päivitetty
* Suosittelemme varaamaan kurssin ja yksityisopetuksen etukäteen. Jos et löydä sopivia aikoja, ota yhteyttä hiihtokoulun toimistolle (yhteydet alla).
* Kursseja on tarjolla runsaasti lapsille ja aikuisille läpi talven. Katso kurssilistaukset täältä.

Opetamme kaiken ikäisiä ja tasoisia lumilajien saloihin. Opetusta löytyy laskettelun ja lumilautailun lisäksi maastohiihtoon ja telemarkkiin. Lisäksi järjestämme myös ratalaskukursseja ja freestyle-opetusta. Hiihtokouluun tullessa ei tarvitse olla mitään kokemusta ja meiltä voit vuokrata myös välineet. Kaikki opettajamme ovat käyneet hiihdonohjaajan koulutuksen.

VARAA KURSSISI ENNAKKOON TÄÄLTÄ!

VARAA YKSITYISTUNTI ENNAKKOON TÄÄLTÄ!

HINNAT

* Hiihtokoulun yksityisopetus 50€ / 50min (lisähenkilöt 25€, yht. max 5 henkeä ryhmään)
* Hiihtokoulun yksityisopetus 85€ / 100min (lisähenkilöt 40€, yht. max 5 henkeä ryhmään)
* Kurssien hinnat alk. 80€, klinikat alkaen 15€. Hinnat näet kurssi- / klinikkakohtaisesti täältä.

laajis hiihtokoulu logo
hiihtokoulu kuronen

KOKO PERHEEN HARRASTUS

"Meidän seitsemän vuotiaat tytöt kävivät Werneri -hiihtokoulun viime talvena Laajiksessa. Viikonlopun aikana he saivat kullanarvoista oppia lajin perusteista ja ennen kaikkea rohkeutta sekä hisseillä liikkumiseen että alastuloon. Kehitys oli huimaa ja loppukaudesta sai tehdä itse jo hartiavoimin töitä pysyäkseen vauhdissa mukana. Haaveissa olisi ensi talvena hankkia lisäoppia oikeasta laskutekniikasta."

Sami Kuronen, Radio SuomiPopin juontaja

isä | Innostunut uudestaan laskettelusta myös itse

HIIHTOKOULUN EDUT

HISSILIPPU
Hissilippu sisältyy kaikkiin hiihtokoulumme tunteihin opetuksen ajaksi.
VÄLINEVUOKRA
Hiihtokoulun oppilaille perustason välinevuokra 10€/kerta opetuksen ajaksi. Voimassa kaikille kursseille ja tunneille.
JATKOAIKA
Opetuksen jälkeen hiihtokoulun oppilaalle samalle päivälle normaalihintaiset hissilippu ja välinevuokraus -50% (ei voimassa loma-aikoina)
VANHEMMAT
Hiihtokoulun oppilaan vanhemmille arkisin hissilippu 10€ ja välinevuokra 10€, lapsen kurssin / yksityisopetuksen ajaksi. (ei voimassa loma-aikoina)

Hyvä tietää hiihtokoulusta

Mitä hiihdonopetus maksaa?

Kurssien hinnat näet KURSSITARJOTTIMESTA.

Yksityisopetuksen hinnat

Yksityistunnin pituus Hinta 1 hlö Lisählöt
50min 50€ 25€
100min 85€ 40€
Mitä hiihtokoulun hintaan kuuluu?

Hiihtokoulun hintaan kuuluu hissinousut. Eli yksityistunneille tai kursseille et tarvitse erikseen hissilippua opetuksen aikana.

Välinevuokra ei kuulu opetuksen hintaan. Tunneille voit tulla omilla välineillä tai voit vuokrata välineet ammattitaitoisesta vuokraamostamme. Perustason laskettelu- tai lumilautailuvälineiden ja maastohiihtovälineiden hinta hiihtokoulutunnille on 10€ / opetuskerta.

Vuokravälineet voit varata samalla kun varaat opetuksen online-järjestelmästä. Mikäli unohdit varata välineet, laita meille sähköpostia hiihtokoulun osoitteeseen niin lisäämme ne varaukseen mukaan.

Mitä välineitä tarvitsen?

Tunnille tarvitset tietenkin välineet millä laskettelet tai hiihdät. Välineiden tulee olla valmiina ja oikein säädettyinä ennen tunnin alkua.

Suosittelemme kypärän käyttöä hiihtokoulutunneilla ja lapsilla kypärä on pakollinen.

Miten opetus maksetaan?

Mikäli varaat opetuksen netistä, suosittelemme maksamaan opetuksen ja mahdolliset vuokravälineet varauksen yhteydessä. Tämä nopeuttaa elämää paikan päällä ja varmistat samalla oman paikkasi kurssilla.

HUOM! Opetus ja välineet tulee maksaa aina etukäteen, joten käy maksamassa opetus viimeistään ennen tunnin alkua vuokraamossa.

Liikuntarahoilla maksaminen onnistuu vain paikan päällä vuokraamossa.

Kuinka paljon ennen tunnin alkua tulen paikalle?

Suosittelemme tulemaan paikalle 30min ennen tunnin alkua.

Tärkeintä on että tulet hyvissä ajoin paikalle, etenkin jos tarvitset vuokravälineitä. Opetustunnit alkavat sovittuna ajankohtana ja seuraava tunti saattaa opettajalla startata heti perään. Eli tuntia ei voi venyttää loppupäästä. Ole valmiina tunnille välineet säädettyinä ennen opetuksen aloitusajankohtaa. Lasten kannattaa käydä vessassa ennen kurssia ettei hätä yllätä rinteessä. Vuokraamo aukeaa aamulla puoli tuntia ennen kurssien alkua.

Mistä tunnit alkavat?

Hiihtokoulun tunnit aloitetaan suoraan ulkoa, eturinteen ala-aseman edustalta, Werneri-beachflagin läheisyydestä. Vuokraamosta neuvomme tarvittaessa aloituspaikan. Opettajamme tunnistat Hiihtokoulun logolla varustetusta takista tai liivistä.

Kenelle hiihtokoulu soveltuu?

Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoita tai lapsia varten. Tarjoamme opetusta kaikille ikäryhmille ja kaikille taitotasoille. Alkeistunneilla aloitetaan tarvittaessa välineiden oikeasta säädöstä ja hissien turvallisesta käytöstä. Jatkotunneilla edetään laskutekniikan parantamiseen ja opetusta löytyy myös freestyleen ja ratalaskuun.

Olemme kasanneet TÄNNE muutamia yleisempiä kysymyksiä ja vastauksia hiihtokouluun liittyen.

Mitä lajeja opetatte Laajiksessa?

Löydät meiltä opetusta laskettelun-, lumilautailun-, telemarkin- tai maastohiihdon saloihin. Vedämme myös ratalaskukursseja ja perehdytämme freestylen saloihin niin suksilla kuin laudalla.

Wernerikurssien taitotasot ja oppipolku

Lue lisää lasten Werneri-kurssien taitotasoista ja oppipolusta TÄÄLTÄ.

Yksityistunnille vai kurssille?

Jos haluat oppia nopeammin sekä saada henkilökohtaista opetusta, suosittelemme yksityisopetusta, sillä se mahdollistaa yksilöllisten toiveiden huomioimisen.

Kursseilla toisaalta lapset oppivat myös toisiltaan ja opettajamme pitävät huolen että kaikilla on mukavaa.

Nuoremmille lapsille (alle kouluikäisille) suosittelemme lumilautailun aloittamista yksityistunnilla.

Mitä ovat hiihtokoulun sessarit?

Laajiksen Hiihtokoulu järjestää viikonloppuisin ja lomasesonkeina maksuttomia sessareita Lumimaassa klo 12-13. Hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 sessarit pidetään päivittäin klo 12-13. Poikkeukset aikatauluun ovat mahdollisia.

Sessareilla hiihtokoulun ammattitaitoiset opettajat antavat pieniä vinkkejä laskemiseen ja opastavat kaikenikäisiä laskijoita laskutaidoista riippumatta. Sessarit eivät vastaa varsinaista hiihdonopetusta, vaan opettajalta saatte pientä opastusta miten rinnetaitojen opettelu etenisi helpoimmin tai mikä hiihtokoulumme kurssi olisi laskijan lähtötaitoihin nähden sopiva. Sessareilta on sitten hyvä suunnata sopivan tasoisille hiihtokoulun tunneille ja kursseille.

Laajiksen opettajat

Laajiksen hiihtokoulun opettajat ovat kaikki virallisen hiihdonohjaajan koulutuksen läpikäyneitä ammattilaisia. Voit lukea lisää opettajistamme täältä.

Hiihtokoulun säävaraus

Hiihtokoulussamme ei ole säävarausta tai pakkasrajaa. Pukeuduthan sääolosuhteet huomioiden. Oikein pukeutuneina laskettelemme joka säällä. Kovimmilla pakkasilla (-20C) nuorempien lasten kurssit ja tunnit saatetaan siirtää. Laitamme tällöin viestiä aina henkilökohtaisesti sähköpostilla. Varmistathan siis että varauksen yhteydessä saamme yhteystietonne ja että viestimme eivät mene roskaposteihin.

Hiihtokoulun sopimusehdot ja turvallisuus

Tutustu hiihtokoulun (SHKY) sopimusehtoihin täältä.

Tutustu lasten kanssa yhdessä rinneturvallisuusohjeisiin täältä.

Covid-19

Pyrimme välttämään lähikontaktia opetuksessamme.

Aloitamme kurssit aina ulkotiloista eturinteen ala-aseman edustalta. Vuokraamo neuvoo tarkemmin.

Käytä kasvomaskia aina sisätiloissa. Mikäli opettajamme eivät pysty aloittelijoiden tunneilla pitämään etäisyyttä, he käyttävät kasvomaskeja myös tunnin aikana.

TULE TUNNILLE VAIN TERVEENÄ!

LAPSET

Wernerikurssit ovat lapsille (3-12v). Tasoja kursseilla on vasta-alkajasta jo hieman edistyneemmille. Järjestämme myös Wernerikurssin lapsille, joilla on erityistarpeita.

NUORET

Taitavat opettajamme osaavat myös edistyneemmät laskutekniikat ja freestylehiihdon salat eli myös kokeneemmille nuorille löytyy vaihtoehtoja kursseilla ja tunneilla.

PERHEET

Vietä laatuaikaa perheesi kanssa ja varaa ryhmätunti koko perheelle. Huomioimme eri taitotasot ja perhe voi harjoitella laskemista yhdessä.

AIKUISET

Laajiksessa järjestetään myös aikuisille suunnattuja kursseja. Ryhmät luodaan taitotason mukaan.

Yhteystiedot

Puh. +358 207 436 437 (vuokraamo)
hiihtokoulu@laajis.fi

Voit aina kääntyä myös yrityksemme muiden henkilöiden puoleen. Yhteystiedot löytyvät TÄÄLTÄ.

-Vuoden hiihtokoulu 2017

laajis hiihtokoulu