Ajankohtaista Lumimaassa

Lumimaan kausi on täydessä käynnissä! Avoinna ovat matto- ja sompahissi sekä pulkkamäki. Sompahissin vasemmalle puolelle on rakennettu kaudelle 2021-22 junnuparkki, johon pääsee helposti sompahissillä. Laavu sijaitsee metsäpuiston kupeessa sompahissin yläpäässä ja soveltuu loistavasti taukopaikaksi!

Katso tarkemmin hinnoista ja aukioloajat alla olevista linkeistä.
Lue lisää rinteiden ajankohtaisia uutisia.

hiihtokeskus laajis laajavuori
lumimaa laavu laajis laajavuori jyväskylä

Laajiksen Lumimaa ja aloittelijoiden rinteet ovat parasta talvitekemistä perheille!

Lumimaan rinteet ja aktiviteetit on suunniteltu lapsiperheiden ja aloittelijoiden näkökulmasta. Alue on lumetusvuorossa ensimmäisten joukossa ja Lumimaan rinteitä hoidetaan päivittäin rinnekoneilla läpi koko talvikauden. Laajiksessa talvesta pääsee nauttimaan takuuvarmasti kelillä kuin kelillä. Alueella on kaksi hissiä ja kaksi rinnealuetta, lumikaruselli sekä erillinen rinnekoneella hoidettu pulkkamäki. Taukoja varten rinteen puolivälistä (metsäpuiston puolelta) löytyy oma lämmitetty laavu, mistä löytyy kotakeittiö ja pöytiä omien eväiden syömistä varten. Mikäli makkarat jäivät kotiin, voit myös ostaa retkieväitä nuotiolle ja laavulle Laajiksen rinneravintolasta. Lumimaa palvelee hiihtokeskuksen aukioloaikoina.

Voit tuoda mukanasi omat laskuvälineet, mutta Lumimaassa voit käyttää myös Laajiksen välineitä. Meiltä löytyy lainalle pulkat, stigat, erilaiset liukurit ja laskuvälineet sekä Burton Riglet -minilumilaudat (pienille lapsille soveltuvia lautoja). Riglet-laudan voi lainata vuokraamosta lipunoston yhteydessä ja pulkkailuvälineitä saa lainaan pulkkamäen juurelta varastosta. Varsinaisia lasketteluvälineita (alppisukset ja lumilaudat) voit vuokrata erillistä maksua vastaan vuokraamostamme.

Laajiksen rinneliput ja kausikortti sisältävät aina pääsyn myös Lumimaahan.

Lumimaan sessarit

Viikonloppuisin Laajiksen Hiihtokoulu järjestää rentoja sessareita Lumimaassa, joissa voit saada ohjeita ja opastusta omaan laskemiseen. Sessarit eivät vastaa hiihtokoulun tuntia, mutta siellä saat helposti vinkin, mikä kurssi sinulle sopisi!

Sessarit järjestetään la-su klo 12-13 Lumimaassa.
Ensimmäiset sessarit pyörähtävät käyntiin 4-5.12.2021 alkaen ja poikkeukselliseti ne pidetään myös ma 6.12. klo 12-13.

lumimaa laavu laajis laajavuori jyväskylä
lumimaa laavu laajavuori eräretket eräruokailu

Laavu

Laavu sijatsee metsäpuiston kupeessa noin rinteen puolivälissä ja se on asiakkaiden käytettävissä aukioloaikojen puitteissa. Laavu on myös mahdollista varata yksityiseen käyttöön, esimerkiksi talvisynttäreiden viettoon laavu sopii mainiosti. Istumapaikkoja laavulta löytyy noin 30, joten tilaa riittää isommallekkin seurueelle. Laavussa on sähköiset säteilylämmittimet, joten pakkasellakaan ei tarvitse hytistä kylmässä. Laavun kotakeittiössä on mahdollista grillata makkaraa ja vaikka vaahtokarkkeja.

Syntymäpäivät

Lumimaassa voi viettää monenlaisia synttäreitä! Laavusynttärit, pulkkailusynttärit tai vaikkapa hiihtokoulusynttärit ovat helpot ja hauskat järjestää. Vietä iloiset syntymäpäivät rinteessä yhdessä Laajiksen hiihtokoulun opettajan kanssa. Näissä synttäreissä keskitytään liikkumiseen ja hauskanpitoon lumella ja rinteessä yhdessä koko porukalla!

Lumimaan laavu on mahdollista varata yksityiskäyttöön synttäreille omilla tarjoiluilla ja omatoimisilla aktiviteeteilla. Laavun vuokrahinta on 150€ / 2 tuntia, sisältäen laavun yksityiskäyttöön, polttopuut, tulenteon ja loppusiivouksen. Lisäksi laavusynttäreille kuuluvat omatoimiset aktiviteetit esim. Siilipolku, Jetin minisuunnistus ja Jaffa-tarkkuusheitto. Tutustu tarkemmin laavusynttäreihin ja muihin paketteihin

Kysy lisää ja varaa synttäripaketit:
info@laajis.fi
puh. 0400 114157 (toimisto, arkisin klo 9-16) tai +358 207 436 436 (ravintola)

lumimaa laavu laajis laajavuori jyväskylä
miniparkki lumimaa snowpark laajis laajavuori jyväskylä

Lumimaan Miniparkki

Laajiksen Lumimaassa kaikki parkkilaskemisesta kiinnostuneet voivat ottaa ensiaskeleitaan turvallisesti erittäin helpoilla obstaakkeleilla. Miniparkissa on muutamia matalia reilejä ja nokkia, joissa kaikenikäiset voivat harjoitella alkeita ja myöhemmin siirtyä seuraavalle tasolle Junnuparkkiin. Lumimaassa ehtii harjoitella tiuhaan tahtiin, kun naruhissi vetää lyhyen mäen nopeasti ylös uutta laskua varten.