Usein kysyttyä

Missä Seikkailupuisto sijaitsee ja mistä aloitamme?

Laajavuoren Seikkailupuisto on osa Laajiksen - Laajavuoren hiihtokeskuksen toimintaa. Puiston vuokraamo on seikkailukauden aikana rinneravintolan tiloissa. Hiihtokeskuksen ollessa auki puiston vuokraamo palvelee hiihtokeskuksen vuokraamosta. Seikkailu alkaa aina puiston vuokraamon tiloista.

Seikkailupuiston katuosoite on Laajavuorentie 15, Jyväskylä.

Mitä Seikkailupuistosta löytyy?

Laajiksesta löytyy kesäkaudella köysipuiston lisäksi Bikepark, frisbeegolfia, Hupimaa sekä paljon muita aktiviteettejä. Seikkailupuiston aluetta kehitetään koko ajan ja tekemistä löytyy myös perheen pienimmille. Alueen muista aktiviteeteista löytyy lisätietoa täältä.

Mikä on Seikkailupuisto?

Köysipuisto tai seikkailupuisto. Englanniksi Adventure park, saksaksi Seilpark. Seikkailupuistoja on rakennettu Euroopassa jo yli 30 vuoden ajan ja nämä hauskat koko perheen aktiviteettipuistot ovat rantautuneet myös Suomeen.

Laajavuoressa havumetsän siimekseen ja lehtikuusitolppiin rakennettu köysipuisto risteilee puiden lomassa ja avomaalla n. 1-15 metrin korkeudella maanpinnasta. Seikkailupuiston tehtävät vaativat tasapainoa, hieman voimaa, notkeutta ja uskallusta, jotta kiipelijä pääsee puusta tai tolpasta toiseen tasolta toiselle. Joillain tasoilla löytyy ns. ohituskohdat, missä seikkailijat voivat päästää nopeampia ohitse. Ohjaajamme neuvovat näiden suhteen tarkemmin.

Seikkailuradat sisältävät monenlaisia esteitä ja hurjia köysiliukuja, joista pisimmät ovat 100 metrin mittaisia. Köysipuiston ratoja kierretään itsenäisesti ja ratojen läpikäymiseen ei tarvita ennakko-osaamista tai kiipeilytaustaa - vain hieman seikkailumieltä. Haastetta tosin kovimmilla radoilla riittää myös kovakuntoisemmille.

Kenelle Seikkailupuisto sopii?

Puisto sopii kaikille seikkailunnälkäisille iästä ja fyysisestä kunnosta riippumatta. Eri ratojen kohdalla on pituusrajat, jotta kävijät yltävät turvavaijeriin. Alle 13-vuotiaat voivat tulla puistoon vain huoltajan/opettajan seurassa ja alle 18-vuotiaille vaaditaan huoltajan lupa. Raskaana oleville emme kiipeilyä suosittele. Junnuradoille suositusikäraja on 3 vuotta. Ratakohtaiset tarkemmat tiedot ja pituusrajat löytyy RATAKUVAUSTEMME yhteydestä.

Miten Seikkailupuistoon kannattaa varustautua?

Kiipeilyyn sopivat hanskat on hyvä olla mukana, mutta niitä voi ostaa myös paikan päältä. Päälle kannattaa ottaa liikkumiseen soveltuvat vaatteet, joiden likaantuminen ei haittaa. Omien kiipeiluvarusteiden kanssa radoilla ei saa mennä. Seikkailuun kannattaa varata aikaa n. 2-3 tuntia.

Ennen seikkailun aloitusta tulisi täyttää seikkailusopimus, jonka voit tehdä myös etukäteen.

Kuinka Seikkailupuiston turvallisuudesta on huolehdittu?

Kaikki seikkailijat ovat jatkuvasti kiinni turvavaijerissa radalle mentyään ja asiakas ei pysty irroittamaan varmistuslaitetta turvavaijerista. Ennen seikkailua ohjaaja opastaa puiston turvallisuuteen ja seikkailuun sekä käydään läpi harjoittelurata yhdessä puiston ohjaajien kanssa. Puistossa päivystäviltä ohjaajilta saa apua ja neuvoa myös radoilla ollessa. Tarvittaessa ohjaajat päästävät seikkailijan alas puusta myös kesken ratojen.

Voiko seikkailua mennä katsomaan?

Puistoon voi vapaasti mennä katsotaan sivusta toimintaa ja muita seikkailijoita, mutta radoille pääsy vaatii seikkailulipun ja viralliset välineet.

Mitä lisäpalveluita alueella on?

Hiihtokeskuksen rinneravintola Urban Kitchen palvelee Seikkailupuiston vuokraamon yhteydessä. WC:t löytyy rinneravintolasta ja myös metsässä on kesäaikana WC. Lisäksi alueelta löytyy monipuolisesti eri aktiviteettejä, majoitusta (hostelli ja caravan) sekä savusauna tilauksesta.

Mitä muuta Seikkailupuistosta kannattaa tietää?

Köysipuisto sijaitsee neljä kilometriä Jyväskylän keskustasta osoitteessa Laajavuorentie 15, 40740 Jyväskylä.
Ruuhka-aikoina ja isommille seurueille kannattaa tehdä etukäteisvaraus.

YHTEYSTIEDOT
seikkailupuisto@laajis.fi
+358 207 436 437