Ajantasaista tietoa koronavirusepidemiaan liittyen

PÄIVITYS 9.3.2021

Laajiksen rinteet, vuokraamo ja hiihtokoulu ovat avoinna normaalisti

Uudet rajoitustoimet eivät vaikuta rinteisiin, vuokraamoon, hiihtokouluun ja majoituspalveluihin

Laajiksen kaikki 13 rinnettä ja snowparkit ovat huippukunnossa ja palvelevat asiakkaita normaaliin tapaan. Välinevuokraamo jatkaa toimintaansa ja hiihtokoulun kurssit sekä yksityisopetus jatkuu nykyisten kokoontumisrajoitusten puitteissa kuten tähänkin saakka. Nyt on täydellinen talvisää ja rinteissä on hyvin tilaa. Tervetuloa nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta.

Jäikö hiihtolomareissu väliin? Oletko koskaan ajatellut miniloman pitämistä kotikylässä suoraan rinteen alla? Laajiksen ski-in hostelli palvelee normaaliin tapaan asiakkaitaan. Nyt on erinomainen mahdollisuus kokeilla jotain erilaista koko perheen kanssa ja hyödyntää taukotilaa päivän aikana laskettelun lomassa. Huonehinnat alkaen 45€ / vrk.

Laajiksen ravintola palvelee uusien rajoitusten mukaisesti tiistaista 9.3. alkaen

Laajiksen rinneravintola palvelee uusien rajoitusten puitteissa asiakkaitaan take-away annoksin. Ruokaa ja virvokkeita pääset nauttimaan levähdyspaikoilla, jotka eivät ole ravintolan välittömässä läheisyydessä. Laajiksesta löytyy useita levähdyspaikkoja, kuten katettu kesäteatteri eturinteen ala-aseman vierestä ja laavuja rinnealueelta. Laskettelun lisäksi myös tauon pitäminen on siis edelleen helppoa ja pääset suojaan lumisateelta.

Myös tähän vinkkinä, että säännös ei koske hostellihuoneita. Voit siis tilata ruoka-annoksesi ja nauttia ne omassa hostellihuoneessa rauhassa sisätiloissa. Yksi hyvä lisäsyy varata meiltä myös majoitus.

Ravintolan ja vuokraamon WC-tilat palvelevat myös normaaliin tapaan rinneasiakkaita.

Ravintolatoiminnan rajoitukset ovat voimassa maaliskuun loppuun. Talvi näyttäisi jatkuvan tänä vuonna ainakin pääsiäiseen saakka Laajiksessa, joten tervetuloa nauttimaan ulkoilmaelämästä.

Laajiksen koronaohjeet ja toimenpiteet

Sisältö päivitetty 28.11.2020

Olemme sitoutuneet toimimaan vastuullisesti ja viranomaisten ohjeistusten mukaan. Noudatamme Suomen hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) antamia suosituksia. Toivomme että asiakkaamme ja alueen muut käyttäjät noudattavat näitä ohjeita ja suosituksia:
- Tule rinteeseen vain terveenä.
- Muista käsi- ja yskimishygienia.
- Laita käytetyt nenäliinat ja kertakäyttöiset suojamaskit roskikseen.
- Osta lippusi etukäteen verkkokaupasta jos mahdollista.
- Varaa ja maksa vuokravälineet ja hiihtokoulutunnit verkkokaupan kautta jos mahdollista.
- Käytä etämaksua aina kun mahdollista.
- Huolehdi turvaväleistä.
- Suosittelemme suojamaskin käyttöä sisätiloissa.
- Jos et pysty pitämään riittävää etäisyyttä, käytä suojamaskia myös ulkona.
- Lataa puhelimeesi Koronavilkku-sovellus.
- Toimi vastuullisesti, noudata rinnesääntöjä ja kulunohjauksia sekä henkilökunnan antamia ohjeita.

Lue Suomen hiihtokeskusyhdistyksen koronavirusepidemiaan liittyvät ohjeistukset tarkemmin TÄÄLTÄ.

Muut koronaa ehkäisevät toimenpiteet Laajiksessa:
* Olemme käsitelleet useimmin kosketeltavat pinnat ravintolassa ja vuokraamossa itsedesinfioivalla valokatalyysipinnoitteella, joka vähentää virusten ja bakteerien määrää pinnoilla ja sisäilmassa.
* Desinfioimme vuokravälineet käyttökertojen välillä.
* Sisätiloissa asiakasmääriä on rajoitettu viranomaisten ohjeiden mukaisesti
* Rajoitamme kurssien ja retkien osallistujamääriä viranomaisten ohjeiden mukaan.
* Suosittelemme menemään ankkurihissiin pareittan omassa seurueessa.
* Työntekijämme pitävät kasvomaskeja sisätiloissa ja myös ulkoilmassa, mikäli turvaväleistä ei voida tilanteen vuoksi huolehtia.

Koronatilanne elää jatkuvasti. Olemme valmiita siirtämään tiettyjä palveluketjun osia myös ulkoilmaan ja teemme töitä ennakkovarausjärjestelmämme parantamiseksi, millä voidaan vähentää jonotusta. Vuokraustapahtumat pystytään hoitamaan fyysinen kohtaaminen minimoiden. Muutamme tälle talvikaudelle lumetusjärjestystä ja avaamme Takarinteen ja kolmannen ankkurihissin ennen Aurista, jotta saamme asiakkaita jaettua laajemmille rinnealueille.

Laskettelukauden jatkuminen on meidän kaikkien omissa käsissä. Kiitos siis että jaksat noudattaa koronaohjeitamme!

Laajiksen väki