Ajankohtaista parkissa

Bikeparkin kesäkausi 2021 lähestyy
Talvikausi 2020-21 on pian ohi ja lumetkin sulavat rinteiltä kiihtyvällä tahdilla. Kesäkausi päästään aloittamaan toukokuun loppupuolella, tarkemmin päivämääristä ja aukioloajoista tiedotamme pian.

HUOM! Ensi kesäkaudella tulee olemaan muutamia kisapäiviä, jolloin trailit tulevat olemaan suljettuna muilta käyttäjiltä. Näistä muutamista päivistä tietoa tarkemmin myöhemmin.

Tulossa kesäkaudella 2021:
* Kausikortteja on jo myyty ensimmäinen 100kpl erä!
* Bikeparkiin on tulossa uusia traileja kesälle 2021
* Vuokraamon suojavarustevalikoima kasvaa ensi kesäkaudella, kun vuokralle tulevat Alpinestarsin suojavarusteet

Hinnat | Aukioloajat

Edullista ajanvietettä koko kesäksi!

Ensimmäinen 100kpl erä kausikortteja myytiin nopeasti loppuun joululahjatarjouksena (119€). Nyt myynnissä on seuraava 100 kappaleeen Bikepark-kausikorttierä: koko kesä vain 199€! Hanki siis nopeasti omasi verkkokaupassa tai paikan päällä ja varmistat kesälle 2021 sujuvat alamäet. Tämän myyntierän jälkeen kausikortit saatavilla normaalihintaan 249€.

Miksi kausikortti? Kausarilla varmistat vauhdikasta ajoa koko kesäksi monipuolisilla alamäkireiteillä Laajavuoren rinteillä. Viime kaudella laajensimme Bikeparkia muutamilla helpoilla vihreillä ja sinisillä reiteillä ja ensi kesänäkin projekti jatkuu uusien, hieman haastavampien reittien parissa. Myös muita uudistuksia tiedossa, joista tarkemmin kauden alun lähestyessä.

Osta kausikortti samantien VERKKOKAUPASTA
Kausikortit ostettavissa myös paikan päällä Laajiksessa, niin kauan kuin kortteja riittää!

Tutustu alamäkipyöräilyyn

Elämä alamäessä on hauskempaa, kun perusteet ovat hallussa. Laajiksessa järjestetään alamäkipyöräilykursseja niin aloittelijoille kuin jo aiemmin lajia harrastaneille. Oppaana toimii FMBIA-koulutuksen saaneet pyöräilyn ohjaajamme. Alkeiskurssilla tutustutaan lajiin ja välineistöön opastetusti, jatkokurssi puolestaan tarjoaa esimerkiksi tekniikkavinkkejä jo aiemmin alamäkipyöräilyä harrastaneille.

Järjestämme myös yksityisopetusta alamäkipyöräilyyn, niin alkeis- kuin jatkotuntien muodossa. Seuraavat kurssit ja yksityisopetukset järjestyvät kesäkaudella 2021.

Tulevat kurssit 2021:
* 8.-9.6.2021 (ti-ke): Lasten alamäkipyöräilyn alkeet (2 x 100min, klo 17-19), VARAA TÄSTÄ
* 8.-9.6.2021 (ti-ke): Aikuisten alamäkipyöräilyn alkeet (2 x 100min, klo 17-19), VARAA TÄSTÄ

Tulevat klinikat 2021:
* 10.6.2021 (to): Tutustuminen alamäkipyöräilyyn aikuisille (100min, klo 17-19), VARAA TÄSTÄ
* 11.6.2021 (pe): Tutustuminen alamäkipyöräilyyn naisille (100min, klo 17-19), VARAA TÄSTÄ
* 12.6.2021 (la): Tutustuminen alamäkipyöräilyyn lapsille (100min, klo 12-14), VARAA TÄSTÄ

bikepark alamäkipyöräily laajis laajavuori jyväskylä

Bikepark kehittyy

Laajiksen Bikeparkia kehitettiin kesällä 2020 uudella kulmalla. Alueelle rakennettiin uusia alamäkipyöräilyreittejä aloittelijoiden ja nautiskelijoiden tarpeisiin. Uusien reittien lisäksi vuokraamotoimintaa laajennettiin entistä kattavammaksi ja erityisesti alamäkipyöräilyn tarpeisiin. Kehitämme pyörähuoltopalveluita ja majoitustoimintoja pyöräilijäystävällisemmäksi ja parannamme pyöränpesupistettä. Tiloihin rakennettiin mm. ympäri vuorokauden palveleva kameravalvottu pyörävarasto. Kehityshankkeen myötä alueen reittien kyltityksiä parannetaan ja merkataan. Lisäksi Laajis avasi pyöräilykoulun, joka tarjoaa opetusta ja ohjausta erityisesti alamäkipyöräilyyn ja ohjelmaan löytyy kesäkaudella myös viikottaisia tutustumislenkkejä alueen reitistöihin.

Tämä kehitystyö tulee jatkumaan myös kaudella 2021! Tiedossa uutta ajettavaa, parannuksia vanhoihin ja toimivampaa palvelua kaikkineen!

Junnuparkki

Laajiksen Bikeparkkiin on valmistunut junnuille ja aloittelijoille oma alueensa mattohissin ympärille. Junnuparkissa on kaksi helppoa alamäkitrailia ja taitoelementtejä. Junnuparkin alueella on myös laavu ja kotakeittiö käytössä Bikeparkin aukioloaikoina omien eväiden syömiseen ja grillaamiseen. Lisäksi Laajiksessa on vuokrattavissa lapsille sopivia täysjoustopyöriä ja välineitä. Myös alamäkipotkulaudat soveltuvat täydellisesti Junnuparkissa rullailuun. Kesäkaudella Laajiksessa on tarjolla myös alamäkipyöräilyn alkeiskursseja, missä ohjaajat neuvovat aloittelijoille alamäkipyöräilyn niksejä. Alamäkipyöräily on koko perheen harrastus, tule testaamaan ja ylläty!

Laajis Bikepark

Laajis Bikepark tarjoaa tulevaisuudessa entistä monipuolisemmat reitit alamäkiajoon, enduroon ja XC-pyöräilyyn. Laajavuoren rinteillä löytyy eritasoisia reittejä rennosta kurvailusta vaativampaan ajoon. Alueen maastoista löytyy myös kaikkea haastavista juurakkopoluista tasaisempiin ulkoilureitteihin. Alueen kyltityksiä ja reittejä kehitetään helpottamaan liikkumista.

Laajiksen Bikepark pyörii kesäkaudella joka päivä, tietyllä kelivarauksella (ukkosrintamat yms.) Laajavuoressa pääset nauttimaan runsaista laskupäivistä syksyyn saakka. Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

Luethan läpi myös Bikeparkin säännöt.

Alamäkipyörien vuokraus

Laajiksesta löytyy vuokralle Saracen-alamäkipyöriä sekä Whyten täysjousto-enduropyöriä ja Foxin suojavarusteita. Pyörät ovat kysyttyjä kesäaikana, joten suosittelemme tekemään varauksen etukäteen online-vuokraamostamme. Lisätietoa pyörävuokrauksesta täältä.

Tiedustelut ja varaukset myös sähköpostilla tai puhelimitse.
vuokraamo@laajis.fi
+358 207 436 437

bikepark alamäkipyöräily laajis laajavuori jyväskylä

Trailit

Laajiksen Bikeparktiimi huolehtii alueen traileista ja niiden kunnossapidosta. Laajiksesta löytyy toistakymmentä eritasoista trailia. Ajajat liikkuvat omalla vastuullaan reiteillä.

E-fatbikevuokraus

Vuokraa e-fatbiket Laajiksesta! Sähköläskipyörät soveltuvat niin maastoon kuin tasaiselle maalle ja sopivat jokaiselle kuntotasoon katsomatta (eivät kuitenkaan Bikeparkin alamäkireiteille).

Vuokraamostamme löydät myös tarvittavat lisävarusteet pyöräilyyn (kypärät, lukot, laturit, reput, lamput, jne). Vuokraamosta saat opastuksen pyörän käyttöön ja myös vinkkejä reittien suhteen. E-fatbiket ovat vuokrattavissa myös talvella, jolloin alueelta löytyy mm. talvipyöräilyreittimme. E-fatbikeja löytyy useita eri kokoja (minimipituus n. 150cm).

Varaa e-fatbiket suoraan online-vuokraamostamme.

E-bike vuokraus jyväskylä
Hupimaa alamäkipotkulauta laajis jyväskylä laajavuori

Alamäkipotkulaudat

Bikeparkissa voit laskea myös alamäkipotkulaudoilla helpoimpia reittejä. Varaa potkulaudat online-vuokraamosta etukäteen tai tule mestoille ihmettelemään mistä on kyse.

Helppo saapua ja kattavat palvelut

Vain 4 km päässä Jyväskylän ydinkeskustasta sijaitsevaan Laajavuoreen on helppo saapua. Omalla autolla saapuville asiakkaille on runsaasti ilmaista parkkitilaa. Paikallisliikenteen bussi (nro 25) kulkee keskustasta Laajavuoreen useamman kerran tunnissa ja pysäkki on suoraan Laajiksen edessä. Bussimatka keskustasta Laajikseen kestää noin 10 minuuttia.

Pyöräilyn jälkeen voit pestä pyöräsi Laajiksen pyöränpesupisteillä ja mikäli nälkää iskee kesken päivän, rinneravintola tarjoaa purtavaa ja virvokkeita.

Kauempaa tulevan kannattaa varata majoitus Laajiksen hostellista tai karavaanialueelta ja viettää koko viikonloppu alamäessä. Majoituksemme sijaisevat heti rinteen alapuolella. Lisäksi ajojen jälkeen aikaa voi viettää Seikkailupuistossa, frisbeegolfaamalla, saunomalla tai vain rentoutumalla Laajiksen aurinkoisella terassilla. Laajiksen vierestä n. 400 metrin päästä löytyy myös kylpylähotelli.

Majoittujillemme on rakennettu 24h kameravalvottu pyöräsäilytyspaikka päärakennuksen yhteyteen minne saat turvallisesti pyörän yön ajaksi talteen! Säilytystila kuuluu majoituksen hintaan. Majoittujien käytössä on lisäksi pesutupa ja kuivaushuone likaantuneita ja märkiä ajokamppeita varten, yhteiskeittiöt sekä hostellissa että karavaanialueella, iltasaunat ja läheltä löytyy myös Vuorilammen uimapaikka.

LAAJIS OUTDOOR HOSTEL | LAAJIS URBAN CARAVAN

laajis kartta sijainti laajavuori jyväskylä