Ajankohtaista parkissa

Bikeparkin kausi 2022 alkaa touko-kesäkuun vaihteessa, tarkempi avausajankohta tarkentuu!

AJANKOHTAISTA
* Vuokrapyörien poistomyynti, lue lisää täältä.
* Kurvaa parkkiin! -kausikorttikampanja 2022 toteutuu! Lisäerä myyntiin hintaan 119€, jota myydään kauden alkuun saakka. Osta kausikortti verkkokaupasta!

Hinnat | Aukioloajat

Kurvaa parkkiin! -kausikorttikampanja 2022 on käynnissä!

Kurvaa parkkiin 2022! -kausikorttikampanjamme on käynnistynyt kesäkaudelle 2022! Kampanjan tavoitteena on myydä ennen kesäkauden 2022 alkua 500 kpl kausikortteja hintaan 99€ (normaalihinta 249€). Varaukset voi tehdä Laajiksen verkkokaupasta ja kassalta paikan päällä, varaus on sitova. Jos kampanjaa ei toteuteta, maksua ei peritä ja varatut rahat palautetaan. Varaa omasi ja kerro myös kavereille!

Mikäli haluat varata kausikortin ja maksaa sen liikuntaseteleillä, tee varaus täältä. Myös liikuntarahoilla tehdyt varaukset ovat sitovia mikäli kampanja toteutuu.

Tutustu Kurvaa parkkiin! -kampanjaan täällä.

Tutustu alamäkipyöräilyyn

Elämä alamäessä on hauskempaa, kun perusteet ovat hallussa. Laajiksessa järjestetään alamäkipyöräilykursseja niin aloittelijoille kuin jo aiemmin lajia harrastaneille. Oppaana toimii FMBIA-koulutuksen saaneet pyöräilyn ohjaajamme. Alkeiskurssilla tutustutaan lajiin ja välineistöön opastetusti, jatkokurssi puolestaan tarjoaa esimerkiksi tekniikkavinkkejä jo aiemmin alamäkipyöräilyä harrastaneille. Järjestämme myös yksityisopetusta alamäkipyöräilyyn, niin alkeis- kuin jatkotuntien muodossa.

Kysy yksityisopetusta suoraan vuokraamosta vuokraamo@laajis.fi tai puh. +358 207 436 437.

Kesän 2022 kurssitarjotin varmistuu lähempänä kautta, pysy kuulolla!

bikepark alamäkipyöräily laajis laajavuori jyväskylä

Bikepark kehittyy

Laajiksen Bikeparkia kehitettiin kesällä 2020 uudella kulmalla. Alueelle rakennettiin uusia alamäkipyöräilyreittejä aloittelijoiden ja nautiskelijoiden tarpeisiin. Uusien reittien lisäksi vuokraamotoimintaa laajennettiin entistä kattavammaksi ja erityisesti alamäkipyöräilyn tarpeisiin. Kehitämme pyörähuoltopalveluita ja majoitustoimintoja pyöräilijäystävällisemmäksi ja parannamme pyöränpesupistettä. Tiloihin rakennettiin mm. ympäri vuorokauden palveleva kameravalvottu pyörävarasto. Kehityshankkeen myötä alueen reittien kyltityksiä parannetaan ja merkataan. Lisäksi Laajis avasi pyöräilykoulun, joka tarjoaa opetusta ja ohjausta erityisesti alamäkipyöräilyyn ja ohjelmaan löytyy kesäkaudella myös viikottaisia tutustumislenkkejä alueen reitistöihin.

Tämä kehitystyö tulee jatkumaan myös kaudella 2022! Tiedossa uutta ajettavaa, parannuksia vanhoihin ja toimivampaa palvelua kaikkineen!

Junnuparkki

Laajiksen Bikeparkkiin on valmistunut junnuille ja aloittelijoille oma alueensa mattohissin ympärille. Junnuparkissa on kaksi helppoa alamäkitrailia ja taitoelementtejä. Junnuparkin alueella on myös laavu ja kotakeittiö käytössä Bikeparkin aukioloaikoina omien eväiden syömiseen ja grillaamiseen. Lisäksi Laajiksessa on vuokrattavissa lapsille sopivia täysjoustopyöriä ja välineitä. Myös alamäkipotkulaudat soveltuvat täydellisesti Junnuparkissa rullailuun. Kesäkaudella Laajiksessa on tarjolla myös alamäkipyöräilyn alkeiskursseja, missä ohjaajat neuvovat aloittelijoille alamäkipyöräilyn niksejä. Alamäkipyöräily on koko perheen harrastus, tule testaamaan ja ylläty!

Laajis Bikepark

Laajis Bikepark tarjoaa tulevaisuudessa entistä monipuolisemmat reitit alamäkiajoon, enduroon ja XC-pyöräilyyn. Laajavuoren rinteillä löytyy eritasoisia reittejä rennosta kurvailusta vaativampaan ajoon. Alueen maastoista löytyy myös kaikkea haastavista juurakkopoluista tasaisempiin ulkoilureitteihin. Alueen kyltityksiä ja reittejä kehitetään helpottamaan liikkumista.

Laajiksen Bikepark pyörii kesäkaudella joka päivä, tietyllä kelivarauksella (ukkosrintamat yms.) Laajavuoressa pääset nauttimaan runsaista laskupäivistä syksyyn saakka. Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

Luethan läpi myös Bikeparkin säännöt.

Alamäkipyörien vuokraus

Laajiksesta löytyy vuokralle Saracen-alamäkipyöriä (Myst AL), Whyten (G170S) ja Specializedin (Status) täysjousto-enduropyöriä sekä Whyten junioritäysjoustopyöriä (T-120). Suojavarusteiksi valikoimassa on Alpinestarsin ja Foxin full face -kypäriä, rintapanssareita, polvisuojia ja ajopaitoja. Pyörät ovat kysyttyjä kesäaikana, joten suosittelemme tekemään varauksen etukäteen online-vuokraamostamme. Lisätietoa pyörävuokrauksesta täältä.

Tiedustelut ja varaukset myös sähköpostilla tai puhelimitse.
vuokraamo@laajis.fi
+358 207 436 437

bikepark alamäkipyöräily laajis laajavuori jyväskylä

Trailit

Laajiksen Bikeparktiimi huolehtii alueen traileista ja niiden kunnossapidosta. Laajiksesta löytyy toistakymmentä eritasoista trailia. Ajajat liikkuvat omalla vastuullaan reiteillä.

E-fatbikevuokraus

Vuokraa e-fatbiket Laajiksesta! Sähköläskipyörät soveltuvat niin maastoon kuin tasaiselle maalle ja sopivat jokaiselle kuntotasoon katsomatta (eivät kuitenkaan Bikeparkin alamäkireiteille).

Vuokraamostamme löydät myös tarvittavat lisävarusteet pyöräilyyn (kypärät, lukot, laturit, reput, lamput, jne). Vuokraamosta saat opastuksen pyörän käyttöön ja myös vinkkejä reittien suhteen. E-fatbiket ovat vuokrattavissa myös talvella, jolloin alueelta löytyy mm. talvipyöräilyreittimme. E-fatbikeja löytyy useita eri kokoja (minimipituus n. 150cm).

Varaa e-fatbiket suoraan online-vuokraamostamme.

E-bike vuokraus jyväskylä
Hupimaa alamäkipotkulauta laajis jyväskylä laajavuori

Alamäkipotkulaudat

Bikeparkissa voit laskea myös alamäkipotkulaudoilla helpoimpia reittejä. Varaa potkulaudat online-vuokraamosta etukäteen tai tule mestoille ihmettelemään mistä on kyse.

Helppo saapua ja kattavat palvelut

Vain 4 km päässä Jyväskylän ydinkeskustasta sijaitsevaan Laajavuoreen on helppo saapua. Omalla autolla saapuville asiakkaille on runsaasti ilmaista parkkitilaa. Paikallisliikenteen bussi (nro 25) kulkee keskustasta Laajavuoreen useamman kerran tunnissa ja pysäkki on suoraan Laajiksen edessä. Bussimatka keskustasta Laajikseen kestää noin 10 minuuttia.

Pyöräilyn jälkeen voit pestä pyöräsi Laajiksen pyöränpesupisteillä ja mikäli nälkää iskee kesken päivän, rinnekahvila tarjoaa purtavaa ja virvokkeita.

Kauempaa tulevan kannattaa varata majoitus Laajiksen hostellista tai karavaanialueelta ja viettää koko viikonloppu alamäessä. Majoituksemme sijaisevat heti rinteen alapuolella. Lisäksi ajojen jälkeen aikaa voi viettää Seikkailupuistossa, frisbeegolfaamalla, saunomalla tai vain rentoutumalla Laajiksen aurinkoisella terassilla. Laajiksen vierestä n. 400 metrin päästä löytyy myös kylpylähotelli.

Majoittujillemme on rakennettu 24h kameravalvottu pyöräsäilytyspaikka päärakennuksen yhteyteen minne saat turvallisesti pyörän yön ajaksi talteen! Säilytystila kuuluu majoituksen hintaan. Majoittujien käytössä on lisäksi pesutupa ja kuivaushuone likaantuneita ja märkiä ajokamppeita varten, yhteiskeittiöt sekä hostellissa että karavaanialueella, iltasaunat ja läheltä löytyy myös Vuorilammen uimapaikka.

LAAJIS OUTDOOR HOSTEL | LAAJIS URBAN CARAVAN

laajis kartta sijainti laajavuori jyväskylä