Ajankohtaista parkissa

Bikeparkissa aukioloajat päivittyvät!
Bikeparkin kausi jatkuu vielä syyslomaviikolla (säävaraus), katso tarkemmat aukioloajat.

Hinnat | Aukioloajat

Tutustuminen alamäkipyöräilyyn

Tule tutustumaan alamäkipyöräilyyn ja aloittelijoita varten tehtyihin bikepark-reitteihin Laajiksessa. Seuraavat tutustumiskerrat:
* kaikille avoin tutustumiskerta torstaina 17.9. klo 17-19 PERUTTU KELIN VUOKSI!
* naisille suunnattu tutustumiskerta perjantaina 18.9. klo 17-19

Oppaana toimii FMBIA-koulutuksen saaneet pyöräilyn ohjaajamme. Tutustumiskerran hinta on 30€, joka sisältää opastuksen ja hissilipun.

Mitä välineitä tarvitset?
Tutustumiskerralla pärjäät myös omalla maastopyörällä missä löytyy etujousto (ja tietenkin pyöräilykypärä). Alamäkipyöräilystä saa tietenkin enemmän hupia irti täysjousitetulla pyörällä. Tarjoamme tutustumiskerralle täysjoustopyörän ja suojavarusteet hintaan 30€.

Ilmoittautuminen ja välineiden vuokraus
Välineet voit varata suoraan netissä (alla olevan varauslinkin kautta), mutta valitse välineiden osalta "maksu paikan päällä" saadaksesi tutustumisalennuksen.

Vaadittavat pohjataidot
Kurssi on sinua varten, mikäli osaat ajaa pyörällä ilman apupyöriä.

Lisäkysymyksiä?
Voit laittaa meille sähköpostia info@laajis.fi tai tavoitella meitä puhelimitse 0207 436 436.

VARAA PAIKKA

bikepark alamäkipyöräily laajis laajavuori jyväskylä

Bikepark kehittyy

Laajiksen Bikeparkia kehitetään kesällä 2020 uudella kulmalla. Alueelle rakennetaan uusia alamäkipyöräilyreittejä aloittelijoiden ja nautiskelijoiden tarpeisiin. Uusien reittien lisäksi vuokraamotoimintaa laajennetaan entistä kattavammaksi ja erityisesti alamäkipyöräilyn tarpeisiin. Kehitämme pyörähuoltopalveluita ja majoitustoimintoja pyöräilijäystävällisemmäksi ja parannamme pyöränpesupistettä. Tiloihin rakennetaan mm. ympäri vuorokauden palveleva kameravalvottu pyörävarasto. Kehityshankkeen myötä alueen reittien kyltityksiä parannetaan ja merkataan. Lisäksi kesällä 2020 Laajis avaa pyöräilykoulun, joka tarjoaa opetusta ja ohjausta erityisesti alamäkipyöräilyyn ja ohjelmaan tulee myös viikottaisia tutustumislenkkejä alueen reitistöihin.

Päivitys 13.8.2020
Tälle kaudelle suunnitellut reittien rakentamiset ovat lähes valmiina: Eturin ja Junnuparkin vihreät linjoja on ajettu paljon ja niitä on käyttökokemusten mukaan paranneltu (bermien ja kumpujen muoto). Auriksen sininen linja on valmis alas asti, mutta sielläkin vielä viilataan mutkia ja kumpuja, kun enemmän kokemusta reitistä kertyy. Jo olemassaolevilla traileillakin on kauden aikana tehty kunnostuksia, jotta kokeneemmillakin ajajilla on mielekästä ajettavaa ja reitit pysyvät ajokunnossa. Muun muassa Alfalla tehty juuri peruskunnostusta. Lisäksi Freeriderille on rakennettu uusi droppilaituri ja pari pienempää on harjoittelua varten Eturin alaosassa. Muista aina ennen uusien rakenteiden ja hyppyrien ajamista käydä katsomassa droppi tai laituri etukäteen.
Valvottu pyörävarasto on hostellin asiakkaiden ja vuokraajien käytettävissä. Myös vuokraustoiminnassa on edetty: vuokraaminen on helppoa onlinevuokraamomme kautta ja sekä pyörä- että varustevalikoima on nyt kattavampi.

Uutta – Junnuparkki

Laajiksen Bikeparkkiin on valmistunut junnuille ja aloittelijoille oma alueensa mattohissin ympärille. Junnuparkissa on kaksi helppoa alamäkitrailia ja taitoelementtejä (lisää tulossa pian). Junnuparkin alueella on myös laavu ja kotakeittiö käytössä Bikeparkin aukioloaikoina omien eväiden syömiseen ja grillaamiseen. Lisäksi Laajiksessa on nyt vuokrattavissa lapsille sopivia täysjoustopyöriä ja välineitä. Myös alamäkipotkulaudat soveltuvat täydellisesti Junnuparkissa rullailuun. Kesäkuun lopussa Laajiksessa starttaa ensimmäistä kertaa oma bikepark-koulu, missä ohjaajat neuvovat aloittelijoille alamäkipyöräilyn niksejä. Alamäkipyöräily on koko perheen harrastus, tule testaamaan ja ylläty!

Laajis Bikepark

Laajis Bikepark tarjoaa tulevaisuudessa entistä monipuolisemmat reitit alamäkiajoon, enduroon ja XC-pyöräilyyn. Laajavuoren rinteillä löytyy eritasoisia reittejä rennosta kurvailusta vaativampaan ajoon. Alueen maastoista löytyy myös kaikkea haastavista juurakkopoluista tasaisempiin ulkoilureitteihin. Alueen kyltityksiä ja reittejä kehitetään kesällä 2020 helpottamaan liikkumista.

Laajiksen Bikepark pyörii kesäkaudella joka päivä, tietyllä kelivarauksella (ukkosrintamat yms.) Laajavuoressa pääset nauttimaan runsaista laskupäivistä syksyyn saakka. Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

Luethan läpi myös Bikeparkin säännöt.

Alamäkipyörien vuokraus

Laajiksesta löytyy vuokralle Saracen-alamäkipyöriä sekä Whyten täysjousto-enduropyöriä ja Foxin suojavarusteita. Pyörät ovat kysyttyjä kesäaikana, joten suosittelemme tekemään varauksen etukäteen online-vuokraamostamme. Lisätietoa pyörävuokrauksesta täältä.

Tiedustelut ja varaukset myös sähköpostilla tai puhelimitse.
vuokraamo@laajis.fi
+358 207 436 437

bikepark alamäkipyöräily laajis laajavuori jyväskylä

Trailit

Laajiksen Bikeparktiimi huolehtii alueen traileista ja niiden kunnossapidosta. Laajiksesta löytyy toistakymmentä eritasoista trailia. Ajajat liikkuvat omalla vastuullaan reiteillä.

E-fatbikevuokraus

Vuokraa e-fatbiket Laajiksesta! Sähköläskipyörät soveltuvat niin maastoon kuin tasaiselle maalle ja sopivat jokaiselle kuntotasoon katsomatta (eivät kuitenkaan Bikeparkin alamäkireiteille).

Vuokraamostamme löydät myös tarvittavat lisävarusteet pyöräilyyn (kypärät, lukot, laturit, reput, lamput, jne). Vuokraamosta saat opastuksen pyörän käyttöön ja myös vinkkejä reittien suhteen. E-fatbiket ovat vuokrattavissa myös talvella, jolloin alueelta löytyy mm. talvipyöräilyreittimme. E-fatbikeja löytyy useita eri kokoja (minimipituus n. 150cm).

Varaa e-fatbiket suoraan online-vuokraamostamme.

E-bike vuokraus jyväskylä
Hupimaa alamäkipotkulauta laajis jyväskylä laajavuori

Alamäkipotkulaudat

Bikeparkissa voit laskea myös alamäkipotkulaudoilla helpoimpia reittejä. Varaa potkulaudat online-vuokraamosta etukäteen tai tule mestoille ihmettelemään mistä on kyse.

Helppo saapua ja kattavat palvelut

Vain 4 km päässä Jyväskylän ydinkeskustasta sijaitsevaan Laajavuoreen on helppo saapua. Omalla autolla saapuville asiakkaille on runsaasti ilmaista parkkitilaa. Paikallisliikenteen bussi (nro 25) kulkee keskustasta Laajavuoreen useamman kerran tunnissa ja pysäkki on suoraan Laajiksen edessä. Bussimatka keskustasta Laajikseen kestää noin 10 minuuttia.

Pyöräilyn jälkeen voit pestä pyöräsi Laajiksen pyöränpesupisteillä ja mikäli nälkää iskee kesken päivän, rinneravintola tarjoaa purtavaa ja virvokkeita.

Kauempaa tulevan kannattaa varata majoitus Laajiksen hostellista tai karavaanialueelta ja viettää koko viikonloppu alamäessä. Majoituksemme sijaisevat heti rinteen alapuolella. Lisäksi ajojen jälkeen aikaa voi viettää Seikkailupuistossa, frisbeegolfaamalla, saunomalla tai vain rentoutumalla Laajiksen aurinkoisella terassilla. Laajiksen vierestä n. 400 metrin päästä löytyy myös kylpylähotelli.

Majoittujillemme on rakentumassa uusi 24h kameravalvottu pyöräsäilytyspaikka päärakennuksen yhteyteen minne saat turvallisesti pyörän yön ajaksi talteen! Säilytystila kuuluu majoituksen hintaan. Majoittujien käytössä on lisäksi pesutupa ja kuivaushuone likaantuneita ja märkiä ajokamppeita varten, yhteiskeittiöt sekä hostellissa että karavaanialueella, iltasaunat ja läheltä löytyy myös Vuorilammen uimapaikka.

LAAJIS OUTDOOR HOSTEL | LAAJIS URBAN CARAVAN

laajis kartta sijainti laajavuori jyväskylä