efatbike pyörävuokraus laajis laajavuori jyväskylä

Talvipyöräily

Pyörällä ajaminen on mukavaa talvellakin! Mahdollisuuksia Jyväskylässä ja Laajavuoressa on erilaisiin ajeluihin: aja rennosti leveää talvipyöräilyreittiä tai tarkasti metsän siimeksessä kapeammilla talvipoluilla. Jos sinulla ei ole sopivaa pyörää (4″ leveät renkaat minimisuositus) voit vuokrata polkuajeluun sopivan e-fatbiken Laajiksesta. Mukavia talviajeluita!

Tarjoamme myös talvipyöräilymahdollisuuden ohjattuna, jolloin vähemmän lajia harrastaneen on helpompi saada enemmän irti talviretkestä! Lue lisää ohjatuista talviaktiviteeteistamme

Pyörävuokraus

Voit vuokrata sähköavusteisen läskipyörän eli e-fatbiken Laajiksesta ja koittaa pyöräilyä myös talvella! Laajiksen vuokrakalustona on KTM Macina Freeze sekä Silverback S-Electro -e-fatbikeja, joilla on mukava ajella lumisilla poluilla. Laduilla ajaminen ei näilläkään pyörillä ole sopivaa, mutta uusi talvipyöräilyreitti tarjoaa mukavaa ajettavaa pariksikin tunniksi.

Lue lisää: PYÖRÄVUOKRAUS

talvipyöräily efatbike pyörävuokraus laajis laajavuori jyväskylä

Talvipyöräilyreitti

Talvipyöräilyreitti on avattu myös talvelle 2020-21, mutta reitillä on hieman muutoksia aiempiin vuosiin verrattuna. Reitti on pohjattu ja ajettavissa 20.1.2021 alkaen. Reitti on merkitty myös maastoon, mutta kartasta on apua retkellä ainakin alkutalvesta. Ohessa reitin kartta. Tästä aukeaa tulostettava versio reittikartasta

Reitti on tänäkin talvena sopivasti haastava ja se kulkee enimmäkseen Laajavuoren takamaastoissa, missä löytyy paljon mielenkiintoista talviajettavaa. Loppupäässä reittiä uutta paluulinjausta ei ole vielä pystytty pohjaamaan raivauksen jäljiltä, mutta sekin viimeistellään pian. Reitin pohjoispäästä on helppo palata nyt joko Laajavuorentien pyörätietä tai Tuomiojärven rantaa Haukkalan lähteen kautta. Reittiä tulee kiertää myötäpäivään vaaratilanteiden välttämiseksi (reitti on kapeahko). Reitti kulkee myös ajoittain ladun vieressä tai yli. Ladulla ei tule missään nimessä ajaa ja risteyskohdissa tulee väistää hiihtäjiä. Reitin varrelta voi pistäytyä Laajavuoren huipulle Dome-rinneravintolaan ja pysähtyä Laajiksen Takarinteen laavulla tai Niemelän laavulla. Reitillä ei suositella ajettavan alle 4″ leveillä renkailla; pinta on varsinkin lumisateiden jälkeen liian pehmeä kapeammalla maastorenkaalla ajettavaksi.

Pyöräreitti on turvallisuussyistä kielletty hiihtäjiltä ja kävelijöiltä.

Reitin varrella

Viralliselle talvipyöräilyreitille on helppo lähteä Laajiksesta: vuokraamosta voit vuokrata tarvittaessa sähköläskipyörän, rinneravintolassa voit nauttia lähtökahvit ja autolle riittää parkkitilaa. Alkumatkasta reitti siirtyy tiukan alkunousun kautta maastoon tai voit suoraan jatkaa huoltotietä ihailemaan maisemia Laajavuoren huipulle Dome-rinnekahvilaan. Domessa on tarjolla kylmiä ja kuumia juomia sekä pientä purtavaa ja se on avoinna viikonloppuisin (hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 päivittäin klo 12-16). Mäen päältä joudut kuitenkin hieman palaamaan takaisinpäin jatkaaksesi reitille takamaastoon.

Maaston puolella reitti kulkee Laajavuoren laitaa ensin Takarinteen laavulle ja mäkisen takalenkin kautta Niemelän laavulle, joten omat eväsmakkarat voi myös grillata näillä taukopaikoilla. Taukopaikkojen jälkeen ajetaan vielä pieni lenkki pohjoiseen, josta on mahdollista palata helpompaa (Laajavuorentie) tai haastavampaa reittiä (metsäreitti). Lopuksi saavutaan takaisin Laajikseen ja reippaan aktiviteetin jälkeen saattaisi maistua myös kunnon ruoka, jolloin Laajis Urban Kitchen palvelee nälkäisiä ajajia.

talvipyöräily efatbike pyörävuokraus laajis laajavuori jyväskylä