efatbike pyörävuokraus laajis laajavuori jyväskylä

Talvipyöräily

Pyörällä ajaminen on mukavaa talvellakin! Mahdollisuuksia Jyväskylässä ja Laajavuoressa on erilaisiin ajeluihin: aja rennosti leveää talvipyöräilyreittiä tai tarkasti metsän siimeksessä kapeammilla talvipoluilla. Jos sinulla ei ole sopivaa pyörää (4″ leveät renkaat minimisuositus) voit vuokrata polkuajeluun sopivan e-fatbiken Laajiksesta. Mukavia talviajeluita!

Pyörävuokraus

Voit vuokrata sähköavusteisen läskipyörän eli e-fatbiken Laajiksesta ja koittaa pyöräilyä myös talvella! Laajiksen vuokrakalustona on KTM Macina Freeze sekä Silverback S-Electro -e-fatbikeja, joilla on mukava ajella lumisilla poluilla. Laduilla ajaminen ei näilläkään pyörillä ole sopivaa, mutta uusi talvipyöräilyreitti tarjoaa mukavaa ajettavaa pariksikin tunniksi.

Lue lisää: PYÖRÄVUOKRAUS

talvipyöräily efatbike pyörävuokraus laajis laajavuori jyväskylä

Talvipyöräilyreitti

Talvipyöräilyreitti avataan talvelle 2019-20. Reitti on merkitty maastoon, mutta reittikartastakin voi olla apua retkellä. Klikkaa karttaa nähdäksesi sen suurempana uudella välilehdellä. Tästä aukeaa tulostettava versio reittikartasta (PDF)

Reitti on tänä talvena aiempaa pidempi ja käy kauempana takamaastoissa, missä löytyy lisää mielenkiintoista talviajettavaa. Reittiä tulee kiertää myötäpäivään vaaratilanteiden välttämiseksi (reitti on kapeahko). Reitti kulkee myös ajoittain ladun vieressä tai yli. Ladulla ei tule missään nimessä ajaa ja risteyskohdissa tulee väistää hiihtäjiä. Reitin varrella voi pysähtyä Laajavuoren huipulla Dome-rinneravintolassa, Laajiksen takarinteen laavulla tai Niemelän laavulla. Reitillä ei suositella ajettavan alle 4″ leveillä renkailla; pinta on monin paikoin liian pehmeä kapeammalla maastorenkaalla ajettavaksi.

Pyöräreitti on turvallisuussyistä kielletty hiihtäjiltä ja kävelijöiltä.

Reitin varrella

Viralliselle talvipyöräilyreitille on helppo lähteä Laajiksesta: vuokraamosta voit vuokrata tarvittaessa sähköläskipyörän, rinneravintolassa voit nauttia lähtökahvit ja autolle riittää parkkitilaa. Alkumatkasta reitti kiertelee Laajavuorta eteläkautta aivan mäen huipulle, jossa voit pysähtyä tauolle Dome-rinnekahvilassa. Domessa on tarjolla kylmiä ja kuumia juomia sekä pientä purtavaa ja se on avoinna viikonloppuisin.

Mäen päältä reitti kurvaa pian Laajavuoren takamaastoihin ja kulkee aivan Takarinteen laavun sekä Niemelän laavun vierestä, joten omat eväsmakkarat voi myös grillata näillä taukopaikoilla. Lopuksi saavutaan takaisin Laajikseen ja reippaan aktiviteetin jälkeen saattaisi maistua myös kunnon ruoka, jolloin Laajis Urban Kitchen palvelee nälkäisiä ajajia. Rinneravintolassa tarjolla myös kotiruokalounasta viikonloppuisin.

talvipyöräily efatbike pyörävuokraus laajis laajavuori jyväskylä