Patikoi Laajavuoren ympäri tutustuen monipuolisiin metsiin

Laajavuoren luontopolku

Luontopolku on mitä loistavin tapa tutustua Laajavuoren alueen vaihtelevaan ja monipuoliseen ympäristöön. Luontopolku on n. 4km pitkä, kiertäen Laajavuoren reunarinteitä vastapäivään. Polun varrella on 18 rastitaulua (n. 200m:n välein), jotka kertovat Laajavuoren alueen kallioperästä, kasvistosta, luonnon hoidosta ja eläimistä. Polku on merkattu keltaisella värillä maastoon ja risteyspaikoissa on puiset opasviitat.

Luontopolun kartta (PDF)

luontopolku laajavuori laajis
luontopolku laajavuori laajis

Laavut

Luontopolun varrelta löytyy taukopaikkana laavu takarinteen ala-asemalta, jota olemme uudistaneet yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa. Laavulla voit käydä paistamassa makkaraa ja keittämässä pannukahvit erähengessä. Takamaastossa löytyy myös toinen laavu, jolle voi myös poiketa. Niemelän laavu on noin 300m luontopolusta sivuun ja se näkyy luontopolun kartassa. Kartan linkki löytyy ylempää.

Kesän aikaan eturinteellä on myös moderni kotalaavu, joka on vapaassa käytössä seikkailupuiston aukioloaikojen mukaan.

Vietä virkistävä luontohetki Laajavuoren metsän siimeksessä!

Siilipolku

Aivan Eturinteen hissin ala-aseman vierestä lähtee lasten oma Siilipolku! Tämä reitti on lyhyt (n. 500m), mutta sisältää luontoaiheisia tehtävärasteja, joita on kiva ratkoa koko perheen kesken. Reitti on viitoitettu, mutta voit ottaa mukaan kartan, mikä helpottaa reitillä pysymistä. Kartasta voit lopuksi myös tarkastaa tehtävien oikeat ratkaisut. Kysy Siilipolun karttaa mukaasi rinneravintolasta tai avaa se laitteessasi tästä

siilipolku retki laajis laajavuori jyväskylä