Talvikauden 2019-20 ajankohtaiset uutiset

Ajankohtaiset rinne- ja lumetustiedot täältä.

Ajantasaista tietoa koronavirusepidemiaan liittyen Laajiksen osalta

17.3.2020

Päivitämme epidemian vaikutuksista Laajiksen toimintaan sekä asiaan liittyvää ohjeistusta erilliselle sivulle:
Ajantasaista tietoa koronavirusepidemiaan liittyen

Katso myös Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen sivuilta suosituksia asiakkaille:
https://www.ski.fi/artikkelit/suositukset-hiihtokeskuksille-ja-keskusten-asiakkaille-koronavirusepidemiassa/

hiihtokeskus laajis laajavuori jyväskylä

TEHDÄÄN TALVI -KAUSIKORTTIKAMPANJA TOTEUTUU!

12.11.2019
Tehdään talvi! - kausikorttikampanja toteutuu! Olemme saaneet jo 2000 varausta ja vielä viimeisenkin hintaportaan kausikorttien varaus on edennyt, joten olemme päättäneet toteuttaa kampanjan ja varmistaa kampanjaan osallistuneille kausikortin ennakkohintaan. Viimeisen hintaportaan kausikortit ovat vielä myynnissä 179€ hintaan perjantaihin 15.11.2019 asti, verkkokaupassa ja Laajiksen myyntipisteissä.

Kampanjassa kortin varanneille lähetetään tarkempaa tietoa kortin lunastamisesta ja muita toimintaohjeita suoraan sähköpostilla. Tarkkaile siis postilaatikkoa!
Varattuja kausikortteja pääset lunastamaan Laajiksesta keskiviikkona ja torstaina. Liikuntarahalla maksettavat, kampanjassa varatut kausikortit suositellaan lunastamaan etukäteen ennen kauden avausta. Jos et vielä varannut omaasi, mutta haluaisit nyt hankkia kausikortin, onnistuu se verkkokaupan lisäksi myös suoraan Laajiksessa, käteisellä tai liikuntarahalla.
Jos varasit verkkokaupassa kausikortin olemassaolevalle korttipohjalle ja olet päivittänyt järjestelmään käyttäjän valokuvan, voit tulla perjantaina suoraan hisseille (mukanasi em. kortti)!

Tehdään talvi!
(säilölumen levitys rinteeseen on jatkunut tiiviisti, perjantaina päästään laskemaan!)

TALVIKAUSI LÄHESTYY

21.10.2019

Laskettelukausi 2019–20 käynnistyy Laajiksessa perjantaina 15. marraskuuta 2019 kello 15.11 ensimmäistä kertaa kesän yli säilötyllä lumella. Innokkaimmat ostivat kausikorttinsa jo ennen juhannusta.

Laajis on jälleen kerran kehityksen eturintamassa avaamalla laskettelukauden säilötyllä lumella eteläisimpänä hiihtokeskuksena Suomessa. Kausikorttilaiset pääsevät mäkeen perjantaina 15.11.2019 klo 15.11. ja lauantaina hiihtohissit avautuvat myös muille laskettelijoille.

Laajavuoressa on säilötty lunta jo vuosia ensilumenlatua varten mutta tuleva kausi on ensimmäinen rinnettä ajatellen. Edellisen talven pakkasilla tykitettiin peräti 20 000 kuutiota lunta, millä saadaan avattua Eturinne puolesta välistä ja Lumimaa naruhissin alueelta. Eturinteeseen avautuu samalla parkkilaskijoita varten reililinja ja hyppyri. Tavoitteena on avata koko Eturinne ja snowparkki mahdollisimman nopeasti ylhäältä saakka, sekä koko aloittelijoille suunnattu Lumimaa ja pulkkamäki.

“Kesä- ja talvikauden välinen aika on Laajavuoressa entistä pienempi. Välikausia varten elämykset ja eFatbike-safarit vetävät hyvin ja saamme pidettyä osaavaa henkilökuntaa paremmin töissä”, iloitsee Laajiksen toimitusjohtaja Lasse Niivuori.

Kausikorttilaiset pääsevät rinteeseen ensimmäisinä

Parilta viime vuodelta tuttu Laajiksen kausikorttien haastekampanja jatkuu jälleen. Kampanjan tavoitteena on saada 3 000 ennakkovarausta. Tänä vuonna kampanjassa on kolme eri hintaporrasta, alkaen 159 eurosta ja hinta nousee varausten määrän kasvaessa. Ensimmäiset varaukset tehtiin jo hyvissä ajoin ennen juhannusta ja kampanja päättyy 14. marraskuuta 2019.

Laajiksen kausikorttilaiset pääsevät nauttimaan edullisen harrastamisen lisäksi useista rahanarvoisista eduista ja alennuksista. Ja kauden ensimmäinen laskupäivä on pyhitetty ainoastaan Laajiksen kausikorttilaisia varten.

Hiihtokoulut alkavat heti kauden alkaessa

Aikainen kauden avaus mahdollistaa myös hiihtokoulun toiminnan starttaamisen harvinaisen aikaisin Keski-Suomessa. Ensimmäiset lapsille suunnatut Werneri-kurssit lähtevät liikkeelle jo lauantaina 16. marraskuuta ja kursseja on saatavilla läpi talvikauden. Vaikka Laajiksen hiihtokoulu on erikoistunut erityisesti lapsiin ja nuoriin, saa viime kaudella suuren suosion saanut aikuisten ratalaskukoulu myös jatkoa. Ilmoittautumiset hiihtokoulun kursseille Laajiksen verkkokaupan kautta. Laajiksen hiihtokoulu valittiin Vuoden Hiihtokouluksi vuonna 2017.

TALVIKAUDEN 2019-20 AVAUSTAVOITE ON 15.11.2019 - KAUSIKORTTIKAMPANJA ON KÄYNNISSÄ

28.2.2019
Tänä talvena Laajiksessa on jatkettu lumentekemistä myös rinteiden valmistuttua ja näin saatiin aikaa kasa lunta säilöön kesän yli. Säilölumen ansiosta tulevan talvikauden avaustavoite on varmistunut; perjantai 15.11.2019 klo 15.11. Tuolloin Eturinne avataan puolesta välistä säilölumen avulla. Ja mikä parasta tuo avauspäivä on pyhitetty kokonaan kausikorttilaisille! Näin ollen myös kausikorttikampanja kaudelle 2019-20 on nyt käynnissä. Tällä kertaa nopeus on valttia, sillä kampanja etenee 1000 kappaleen portaittain. Lue lisää kausikorttikampanjasta.

Menneiden talvikausien ajankohtaiset uutiset

Talvikauden 2018-19 ajankohtaisia uutisia

Hiihtolomaviikot ovat käynnistyneet
18.2.2019
Viikot 8 ja 9 ovat hiihtolomaviikkoja ja hauskaa ohjelmaa sekä tekemistä riittää koko perheelle. Aukioloajat muuttuivat hiihtolomien ajaksi, Eturinne on avoinna ma-la klo 10-20 ja su klo 10-18. Tutustu tarkemmin aukioloaikoihin täällä. Hiihtolomien ohjelman löydät täältä.

Laajavuoren latuverkosto on avoinna
12.2.2019
Lämpimän kelin ansiosta puissa ollut lumi on sulanut ja latuverkosto on avattu jälleen käyttöön. Ladut ovat ajettu, voit seurata ajankohtaista latutilannetta Latuinfosta.

Alamäkiluistelurata kiinni
6.2.2019
Alamäkiluistelurata on tällä hetkellä suljettu. Lumitilanne radalla on hankala ja Laajiksella ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta huoltoon. Talkoilla huoltaminenkaan ei valitettavasti tule kyseeseen lumitilanteen aiheuttaman riskin vuoksi. Rata tullaan avaamaan SM-kisoihin 9.3.

Latuverkosto toistaiseksi kiinni
4.2.2019
Laajavuoren latuverkosto on toistaiseksi kiinni tykkylumen ja kaatuneiden puiden vuoksi. Tiedotamme latujen avaamisesta myöhemmin. Latutilannetta voi seurata myös Latuinfosta.

Red Bull Crashed Ice la 2.2. - ilmainen sisäänpääsy tapahtumaan, lauantaina rinteet kiinni
30.1.2019
Lauantaina kisataan alamäkiluistelun MM-sarjan osakilpailu Laajiksessa. Tule seuraamaan vauhdikasta osakilpailua maailman pisimmälle radalle ja jännittämään, kuka vie voiton. Laajiksen ovet aukeavat lauantaina klo 11 ja tapahtuma alkaa klo 12. Crashed Icen vuoksi lauantaina on rinteet kiinni, mutta perjantaina ja sunnuntaina lasketaan normaalisti.

Takarinne, Killeri ja Koukkarit aukeaa la 19.1.!
18.1.2019
Viikonloppuna kannattaa suunnata Laajikseen, sillä lauantaina 19.1. aukeaa lisää laskettavaa! Takaa avautuu lauantaina Takarinne ja luonnonlumella olevat Killeri sekä Koukkari 1 ja 2. Ensi viikon aikana on tarkoitus avata Länkkäri ja Wild West, näiden rinteiden avausaikataulusta tarkempaa tietoa myöhemmin.
Sunnuntaina kannattaa ottaa suunnaksi lähirinne, sillä 20.1. vietetään myös World Snow Dayta ja Laajiksessa on päivän aikana ohjelmaa tuttuun tapaan. Tutustu World Snow Dayn ohjelmaan täällä.

Takarinteiden lumetus ja parkkien tilanne
14.1.2019
Takarinteiden avauksesta on kyselty ja tällä hetkellä tarvitaan noin viikon verran lumetuspakkasia Takarinteille avausta varten. Eturinteen snowparkissa on käytössä nyt erilaisia reilejä sekä paluun tehnyt alaboksi. Snowparkissa työt etenevät Yläboksille. Eturin parkin valmistuttua työt jatkuvat Auriksen Junnuparkissa, josta tulee löytymään asteen verran helpompaa parkkilaskettavaa. Parkkitiimi päivittää Instagram-tililleen parkkitietoja kuvien kera, joten kannattaa käydä tutustumassa ja katsomassa mitä kaikkea parkissa tapahtuu.

Laajiksen rinnekausi käynnistyy perjantaina 21.12.2018!
18.12.2018
Talvikausi starttaa käyntiin perjantaina 21.12.2018 ja Eturinne on avoinna klo 14-20! Eturinne avataan puolesta välistä ja lisäksi Lumimaan alue on avoinna, pulkkamäki on avoinna mikäli luonnonlunta on riittävästi. Parkin puolelta löytyy muutama reili ja pieni hyppyri laskettavaksi.
Eturinteessä jatketaan lumetusta ylöspäin pakkasten salliessa. Mitä kylmempää, sitä tehokkaampaa lumetus on. Toivottavasti saamme pian avattua koko Eturinteen laskettavaksi.
Tarkemmat aukioloajat näet täältä.

Talvikauden 2017-18 ajankohtaisia uutisia

Lumimaan Laavu on valmistunut!

7.3.2018
Lumimaassa sijaitseva "laavu" on nyt asiakkaiden käytettävissä aukioloaikojen puitteissa. Laavu on myös mahdollista varata yksityiseen käyttöön, esimerkiksi talvisynttäreiden viettoon laavu on vallan mahtava tila. Istumapaikkoja laavulla on n. 30 kpl, joten sinne mahtuu taukoa viettämään isommatkin porukat!
Lue lisää Laajiksen Lumimaasta

Hiihtolomien ohjelma on nyt julki!

Katso täältä mitä Laajiksessa tapahtuu viikoilla 8&9

Takarinteitä avataan 20.1. lauantaina

19.1.2018
Tulevalle viikonlopulle avataan lisää laskettavaa takarinteille. Takarinne avataan lauantaille 20.1. Samoin Killeri ja Koukkari I avataan luonnonlumella. Lumetus jatkuu Auriksessa, Paterissa, Länkkärissä ja kumpareikossa Kilparinteellä. Etu- ja takarinteiden ankkurihissit, naruhissi ja mattohissi auki. Takarinteiden ankkurihissi avataan 15 minuuttia eturinteen hissien jälkeen ja suljetaan vartti ennen etuhissiä.

Luonnonlumella: Auris, Killeri ja Koukkari I
Rinne- ja lumetustiedot

Laajiksen talvi on täynnä tapahtumia

17.1.2018
Laajiksessa tapahtuu läpi talven. Viikoittain Laajiksessa pyörii jo perinteeksi muodostunut HappyHours perjantai sekä viikonlopun ilmaiset hiihtokoulusessarit Lumimaassa klo 12-13. Tulevana sunnuntaina 21.1. talvikausi saadaan kunnolla käyntiin juhlimalla Maailman Lumipäivää ja Lumilautapäivää.
TUTUSTU TAPAHTUMIIN

Eturinne, Auris ja Mattohissin alue avataan 12.1. perjantaina

8.1.2018
Lumetuspakkasten myötä saadaan taas lisärinnealueita auki Laajiksessa (kts. tarkemmat rinne- ja lumetustiedot täältä). Perjantaina 12.1. avataan Eturinne ylhäältä saakka, Auris ja Mattohissin alue. HUOM! Auris osittain luonnonlumella! Perjantaina pidetään myös kauden ensimmäiset HappyHours illat (3 tunnin lippu 15€) ja viikonloppuna on luvattu upeaa talvisäätä. Tervetuloa laskettelemaan!

Lumimaan kausikortti tarjoushintaan 45€, 31.1. SAAKKA

2.1.2018
Lumimaan kausikortit myynnissä tarjoushintaan 45€ (norm. 80€). Tarjous voimassa 31.1. saakka. Lumimaan kausikortit myydään vuokraamosta.

Lähitapiola Lumimaan naruhissi avattu

27.12.2017
Lumimaan naruhissialue on avattu ja lumetettu, Lumimaan päivälippu -50% hintaan kunnes koko alue lumetettu. Mattohissin alue ja pulkkamäki luonnonlumella ja ilmaiseksi käytössä.

Alkukauden alennus rinnelipuista

26.12.2017
Laajiksessa 30% alennus tunti- ja päivälipuista, kunnes Eturinne avoinna ylhäältä asti. Tervetuloa aloittamaan rinnekautta, olemme avoinna päivittäin klo 10-18 (sunnuntait ja arkipyhät klo 10-17)!

Kausi alkaa 26.12. klo 12!

20.12.2017
Tapaninpäivänä 26.12. klo 12 käynnistetään Laajiksessakin rinnekausi. Kelien vuoksi emme ole vielä päässeet tykittämään kunnolla, joten aluksi lasketaan vain Eturinteen alaosassa. Avauksen jälkeen rinne on avoinna joka päivä klo 10 - 18 7.1. asti, jonka jälkeen jatketaan normaaleilla aukioloajoilla. Toivottavasti pääsemme pian jatkamaan lumetuksia ja saamme avattua lisää rinteitä laskettavaksi! Tervetuloa myös tutustumaan päivitettyyn kahvila-ravintolaamme, jossa remonttia paraikaa viimeistellään; tiedossa on paljon muitakin uusia juttuja rinteiden ulkopuolella.

Ennakkokausikorttikampanja on ohi. Kiitos osallistuneille!

6.12.2017
Kiitos kaikille ennakkokausikortin lunastaneille! Kausikortteja on edelleen myynnissä, mutta normaalihintaan. Nyt odotellaan kovasti pakkasia, että pääsisimme lumettamaan rinteitä. Toivottavasti nähdään pian rinteissä! Laajiksen kausikortit ovat nyt myynnissä normaalihintaan.

Vielä ehdit! Laajiksen kausikortti hintaan 179,99€

25.10.2017
(norm. aikuiset 415€, nuoret 325€ ja lapset 275€)
Laajiksen Tehdään talvi! -kausikorttikampanja on tämän syksyn osalta ohi. Kausikorttien myyntiä jatketaan ensimmäiseen KAMAPÖRSSIIN 18. marraskuuta saakka erikoishintaan 179,99€. Kausikortit on saatavilla verkkokaupassa nyt.

VERKKOKAUPPAAN

Kesäkausi 2017 Laajiksessa ohi.

23.10.2017
Kesän ja syksyn viimeisetkin seikkailut, alamäkiajot ja frisbeegolfit ovat nyt kauden 2017 osalta ohi. Kesä oli monine sateineenkin varmasti hauska kaikille itsensä Seikkailupuistossa ylittäneille, huipputuloksen Laajavuoren radalla frisbeegolffanneille tai uusia traileja Laajavuoren rinteillä ajaneille. Nyt jatketaan talvikautta kohti: ensilumenladulla hiihdetään ihan pian ja pakkasten tultua myös rinteissä alkaa lumen tykitys. Toivottavasti nähdään sekä talvella laskemassa että ensi keväänä lumien sulamisen jälkeen kesän aktiviteeteissa!

TULE MUKAAN LAAJIKSEN KAUSIKORTTIKAMPANJAAN - VARAA KAUSIKORTTI HINTAAN 149,99€ (säästä 64%)

1.9.2017
Laajis mullistaa kausikorttimyyntinsä talvikaudelle 2017–2018. Mikäli Laajiksen kausikorttivarauksia tehdään vähintään 3 333 kappaletta lokakuun 13. päivään 2017 mennessä, niin rekisteröityneet ostajat saavat kausikortin 2017–18 hintaan 149,99 € (normaalisti kausikorttien hinnat aikuiset 415 €, lapset 275 €). Mikäli kampanjan tavoitteeseen ei päästä, ei varaajilla ole velvollisuutta ostaa kausikorttia eikä maksua peritä.

TEHDÄÄN TALVI -KAMPANJAAN

Talvikauden 2016-17 ajankohtaisia uutisia

HUIPPUTARJOUS LOPPUKAUDEKSI RINTEESEEN!

4.4.2017
Loppukauden ajan (eli 17.4.2017 asti) tarjoamme hissilipun ostajille vuokravälineet kaupan päälle! Tätä helpommalla et pääse päiväksi rinteeseen! Muista myös rinnekauden päättäjäiset sunnuntaina 16.4. eli Season Ender Session!
Kannattaa myös osallistua Laajiksen pääsiäisarvontaan ja voit voittaa päivälipun itsellesi ja kaverillesi!

Tapahtumantäyteinen Red Bull Crashed Ice -viikko

16.1.2017
Tällä viikolla Laajiksessa suorastaan kuhisee, kun lähes joka päivä on mielenkiintoista tapahtumaa rinteessä, alamäkiluisteluradalla sekä rinneravintolassamme! Tiistaihin kuuluu tietenkin HappyHours, joka onkin tämän viikon ainoa, sillä perjantaina rinteet ovat kiinni ja alamäkiluisteluradalla tapahtuu. Tiistai on myös viikon ainoa päivä, jolloin Auriksessa pääsee laskemaan, sillä muina päivinä rakentaminen viikonloppua varten varaa rinteen ja siellä ei voi laskea. Keskiviikkona iltamäen valloittaa Laajis Student Night, opiskelijoiden oma häppäri-ilta! Toki keskiviikkona myös nuoremmat ja vanhemmatkin laskijat mahtuvat mukaan hauskanpitoon, joten tervetuloa seuraan. Torstaina rinteet ovat vielä normaalisti auki 10-20, mutta alamäkiluisteluradallakin alkaa viilettää luistelijoita enenevissä määrin. Perjantaina emme valitettavasti avaa rinteitä, mutta kannattaa tulla paikalle illalla seuraamaan ottaako Joni Saarinen jo toisen nuorten MM-osakilpailuvoiton vai pääseekö joku yllättämään Laajiksen radalla.
Lauantaina rinteet ovat auki poikkeuksellisesti klo 9-14, nyt pääsee melkein aamumäkeen! Lauantai-illalla toivomme kaikkia kynnelle kykeneviä paikalle kannustamaan omia suosikkejaan Red Bull Crashed Ice -finaaleihin, olipa suosikin nimi sitten Naasz, Croxall, Dallago, Juola, Tolvanen, Lehto tai joku muu. Toivomme kärsivällisyyttä myös käväistessänne tauolla rinneravintolassamme; pyrimme palvelemaan katsojia mahdollisimman nopeasti ja hyvin, mutta kokemuksesta tiedämme, että jonoja varmasti muodostuu ajoittain. Tiedotamme vielä viikon aikana mistä saatte helpoiten kisan aikana kahvin, isompaa tai pienempää purtavaa tai virkistävät juomta, että voitte viettää mahdollisimman tehokkaasti aikanne radan varrella kannustamassa. Lopulta saapuu kuitenkin sunnuntai ja päästään viettämään World Snowboard Day'ta. Sen kunniaksi sunnuntaina lautavuokra on älyttömön halpa ja hiihtokoulunopettajamme tarjoavat lautailun ohjausta Lastenmaassa aloitteleville. Myös lautailuvideon kuvaaminen sunnuntaina saattaa palkita laskijat yllättävin tavoin. Tervetuloa tällä viikolla yhteen tai useampaan tapahtumaamme, nähdään Laajiksessa!

Verkkokaupasta ostetut liput

11.1.2017
Normaalisti verkkokaupastamme ostetulla lipulla voit mennä suoraan hissiportille, mutta tällä hetkellä järjestelmässämme on vika, jota paikannetaan yhdessä SkiDatan kanssa. Kunnes ongelma saadaan korjattua, verkkokaupasta ostetut liput tulee käydä aktivoimassa käyttöön vuokraamossa. Kiitämme kärsivällisyydestänne!

Tervetuloa alppihiihdon pariin!

5.1.2017
JHS:n alppijaoston ratalaskukerhot starttaavat torstaina 12.1.2017 Laajiksessa. Kerho kokoontuu 10 kertaa. Hinta 180€ (sis. hissilipun). Ilman hissilippua 120€. Katso lisää JHS:n sivuilta: www.jhs.fi/jaostot/alppijaosto

Laajiksessa tapahtuu!

4.1.2017
Laajiksen talvi on täynnä tapahtumia. Tänä talvena uutuutena on mm. lapsille suunnatut talvisynttärit. Niitä onkin jo muutama perhe päässyt kokeilemaan ja hyvää palautetta on saatu varsinkin Laajiksen oman Lumimiehen vierailuista. Red Bull Crashed Ice tulee nyt toista kertaa Laajikseen, joka on talven tapahtumista varmasti se suurin. Suurin osa Laajiksen tapahtumista on suunnattu perheille ja viikonloppuihin ja samoin hiihtoloman ajalle on suunniteltu hauskaa päivittäistä ohjelmaa. Eli ei välttämättä kannata lähteä merta edemmäs nauttimaan hiihtolomasta. Toki Laajiksessa on tapahtumia myös mm. opiskelijoille, joista tärkeimpänä kolme Student Night -iltaa tammikuussa, helmikuussa ja maaliskuussa. Kauden päättää jo legendaariseksi muodostunut SeasonEnderSession sunnuntaina 16.4. pääsiäisen aikaan. Tapahtumia ja tarkempia tietoja niistä kannattaa bongailla Laajiksen nettisivuilta.

TAPAHTUMAT
TALVISYNTTÄRIT

Rinteiden lumetus jatkuu!

2.1.2017
Uuden vuoden myötä saatiin pakkaset myös Jyväskylään. Rinteiden lumetusta jatketaan nyt Auriksessa ja Takarinteillä. Lisäksi Eturinteen parkkiin rakennetaan vielä päähyppyriä yhden tykin voimin. Samalla alamäkiluisteluradan jäädytys on aloitettu. Mikäli pakkaset pitävät niin saamme uusia rinteitä avattua jo viikon sisällä. Katso lumetuksen etenemistä etusivun Webcam -linkistä.

Hiihtokoulun kausikurssit alkavat 9.1. ja 11.1.

29.12.2016
Hiihtokoulun kausikurssit alkavat ma 9.1. ja toiset ryhmät ke 11.1. Kursseille on vielä tilaa ja ne ovat nyt varattavissa. Hiihtokoulumme hintaan kuuluu aina hissilippu hiihtokoulun opetuksen ajaksi ja välinevuokra on 5€ / kerta, olit sitten aikuinen tai lapsi! Kausikurssien hinta on 95€ per osallistuja.
ILMOITTAUDU HIIHTOKOULUUN

Joulun aukioloajat

22.12.2016
Rinteet ovat auki joulun aikoina seuraavasti
* 22.12. klo 14 - 20
* 23.12. klo 10 - 18
* 24.-25.12. Kiinni
* 26.12. klo 10 - 17
* 27.-30.12. klo 10 -20
* 31.12. klo 10 - 18
* 1.1. klo 10 - 17
* 2.-5.1. klo 10 - 20
* 6.1. klo 10 - 17
* 7.1. klo 10 - 18
* 8.1. klo 10 - 17

Kauden aukioloajoista rinteen suhteen löytyy lisätietoa tarkemmin alta olevasta linkistä. Laajiksen hostelli ja ravintola palvelee arkisin klo 7 alkaen ja viikonloppuisin sekä pyhäpäivänä klo 8 alkaen. Ravintola ja hostellin ovet sulkeutuvat samaan aikaan rinteiden kanssa.
AUKIOLOAJAT

Hyvää joulua kaikille laskijoille ja Laajiksen asiakkaille!

Talvikauden avajaiset tänään

17.12.2016
Tänään Laajiksessa talvikauden avajaiset. Paikalla myös Joulupukki ja Jeti-lumimies! Lapsille rastipassit ja diplomit. Ilmaiset glögit/kuumat mehut ja keksit 200 ensimmäiselle lipun ostajalle. Kaikki päivä- ja tuntiliput koko päivän kaksi yhden hinnalla! Ohjelmaa klo 10-15. Katso tarkemmat ohjelmatiedot alta.
KAUDEN AVAJAISET

Eturinne ja Lastenmaa kokonaan auki

15.12.2016
Koko eturinne ja Lastenmaa on nyt auki.
Lippujen hinnat
Rinnetiedot

Latuinfoa - Ensilumenladun kausi ohi

12.12.2016
Ensilumenladun kausi on nyt ohi ja Jyväslumi kiittää kaikkia hiihtäjiä ja tukijoita! Ensilumenlatua voi käyttää nyt vapaasti ja loppukauden osalta ladunhoidosta vastaa Laajis ja Jyväskylän Liikuntapalvelut.

Muilla latureteillä Laajavuoren alueella on lunta ajettu tänään kiinni mutta latureiteillä hiihtäminen on edelleen OMALLA VASTUULLA! Lunta ei ole riittävästi latu-uran tekoon ja reiteillä tulee noudattaa varovaisuutta ja harkintaa joka käänteessä. Tulevalla viikolla näyttäisi olevan luvassa uutta lunta mikä ajetaan heti kiinni.

Tänään Laajavuoressa on ajettu uusilumi kiinni valaistuilla reiteillä ja illalla ajetaan ensilumiladun reitti,

Muistakaahan käydä huoltamassa sukset Laajiksen suksihuollossa, niin hiihto sujuu!
SUKSIHUOLTO

HappyHours tänään klo 16-20

9.12.2016
HappyHours-ilta taas perinteiseen tapaan tänään perjantaina klo 16 – 20.
HINNAT
* 3 tunnin lippu 13€ (verkosta ostettuna -5%)
* 3 t välinevuokra 13€
HAPPY HOURS

Talvikauden avajaiset

8.12.2016
Talvikauden avajaisia vietetään lauantainan 17.12. Luvassa ohjelmaa koko perheelle, yllätyksiä, diplomien jakoa. "Pre-season" starttia vietetään perjantaina 16.12. häppärin merkeissä. Katso lisätietoa tapahtumista alta.
TAPAHTUMIIN

Rinne- ja latuinfoa

7.12.2016
Tulevalle viikonlopulle avaamme lastemaan mattohissin ja mäen, mahdollisesti myös pulkkamäki saadaan kuntoon. Eturinteen yläosasta on lumettamatta vielä 50m. Heti kun kelit sallii se lumetetaan ja avataan käyttöön.

Ensilumenlatu palvelee edelleen hiihtäjiä. Lippuja voi käydä ostamassa Laajiksen rinneravintolasta sen aukioloaikoina. Muina aikoina palvelee koppi ladun vieressä. Laajavuoren reitistön muita latu-uria ajetaan heti kun lunta on riittävästi. Tällä hetkellä reittejä on tampattu mutta hiihtäminen on vielä OMALLA VASTUULLA!

Lastenmaan naruhissi aukeaa lauantaina

2.12.2016
Lastenmaan naruhissi ja rinne aukeaa launtaille 3.12. Lastenmaan perhelippu -50% kunnes koko lastenmaa on auki
LASTENMAA

Suksihuolto täydessä iskussa

1.12.2016
Huoltokoneemme pienimmätkin nippelit ja nappelit ovat nyt säädetty vimosen päälle kohdilleen. Huoltomme vastaanottaa nyt siis kaikki sukset ja laudat, leveyteen katsomatta.
HUOLTOHINNAT JA LISÄTIEDOT

Laajiksen ja Kipinä Studion JOULUKALENTERI

30.11.2016
HipHei, huomenna starttaa kaikkien aikojen joulukalenteri! 24 luukkua täynnä yllätyksiä!
Kalenteria voit seurata Kipinä Studion ja Laajiksen Facebookeista sekä Instagramista @laajavuori & @kipinastudio. Samoissa paikoissa pääset osallistumaan päivittäin luukusta löytyviin yllätysarvontoihin. HUOM! Mitä useampaa näistä kanavista seuraat sitä suurempi mahdollisuus sinulla on voittoihin. Joulua kohti hyvinvointia edistäen.
LAAJIS FACEBOOK

Laajavuoren latureitistön ajaminen

30.11.2016
Laajavuoren latuverkoston tamppaaminen voidaan aloittaa tänään. Luonnonluntakin on jo marraskuun aikana saatu maahan, joten eiköhän pian normaalia hiihtokauttakin päästä starttailemaan. Päivitämme ladun tilanteita tarkemmin latuinfoon. Linkin löydät täältä
LADUT JA LAAVUT

Tulevia tapahtumia

28.11.2016
Ensimmäisen Kamapörssin päivämäärä on lyöty lukkoon 10.-11.12. viikonlopulle.

Olemme myös mukana tulevan viikonlopun Kauppapäivillä Hipposhallissa 3.-4.12. Tule mukaan tsekkaamaan tarjouksemme ja osallistumaan arvontaamme. Luvassa on huippupalkintoja Laajiksen palveluihin.

Laajiksessa on luvassa tapahtumarikas talvi. Päivitämme kauden tulevia tapahtumia ja tietoja niistä tänne:
TAPAHTUMIIN

Lumetus jatkuu!

27.11.2016
Lumetusta päästiin taas jatkamaan. Nyt lunta ammutaan Lastenmaahan ja Eturinteen yläosaan. Voit seurata tilannetietoja ja kuvia myös Facebookissa.

Aukiolajat

26.11.2016
Etusivuilla on pieniä teknisiä ongelmia joita parhaillaan korjataan. Aukioloaikamme ovat normaalit tulevalla viikolla (28.11. - 4.12.).
* Rinne: arkisin klo 16-20, la klo 10-18, su klo 10-17
* Ravintola ja vastaanotto: arkisin klo 7-20, la klo 8-18, su klo 8-17
Häppärit normaaliin tapaan tiistaisin ja perjantaisin. Pyrimme saamaan etusivun aukioloajat toimimaan taas mahdollisimman pian.

Erityistä tukea tarvitsevien LumiWerneri -laskettelukurssi

25.11.2016
Laajiksessa pyörähtää 18. tammikuuta käyntiin ERITYISTÄ TUKEA tarvitsevien LUMIWERNERI (7-12v) kurssi. Laskettelukurssi pidetään kerran viikossa (10 x 50minuuttia) keskiviikkoisin 29.3. saakka (pois lukien vko 9, jolloin ei ole opetusta). Osallistujilta ei edellytetä aikaisempaa kokemusta laskemisesta. Lapsilla tulee olla oma avustaja / vanhempi mukana auttamassa. Laskettelu on turvallinen, kiva ja edullinen koko perheen harrastus! Tule mukaan laskufiiliksiin!

LISÄTIETOA JA ILMOITTAUTUMISET

Hiihtokeskus kiinni 24.-25.11.

24.11.2016
Valitettavasti lämmin ja sateinen keli sulatti ja pehmitti lumipatjaa nyt liiaksi, joten rinne on kiinni ja hissit eivät pyöri 24.-25.11. Keli onneksemme näyttäisi pakastavan perjantaiyönä jolloin pääsemme huoltamaan rinteen kuntoon. Seuraavan kerran Laajiksessa lasketaan näin ollen lauantaina 26.11. Muistutuksena että hissilipput ovat -25% alennuksessa, kunnes saamme eturinteen kokonaan avattua. Alennus koskee normaalihintaisia tunti- ja päivälippuja.

Suksihuollon päivityksiä

20.11.2016
Laajiksen suksihuolto palvelee päivittäin ja välineitä voi tuoda meille ravintolaan sen aukioloaikoina (arkisin 7-20, la 8-18 ja su 8-17, kts. poikkeukset etusivultamme). Wintesteiger automaattikone on edelleen huollon alla joten emme pysty hiomaan pohjia tällä tällä hetkellä lumilautoihin ja yli 10cm leveisiin alppisuksiin. Voitelu ja huollon muut palvelut pelaavat kaikille välineille ja murtomaasuksien sekä alle 10cm leveiden alppisuksien hionta onnistuu.
SUKSIHUOLLON HINNAT JA LISÄTIEDOT.

Kauden ensimmäinen HappyHours perjantaina 18.11.

18.11.2016
Perinteiset HappyHours-illat jatkuvat myös tulevalla kaudella tiistaisin ja perjantaisin klo 16 – 20 (3 tunnin lippu 13€ / välineet 13€). Kauden ensimmäinen ”häppäri” siis perjantaina 18.11. Luvassa myös alennuksia ravintolan puolella kauden aloituksen kunniaksi.
HAPPY HOURS
P.S. Vinkkinä, että hissiliput saat ostettua verkosta 5% edullisemmin ja vältät lippujonoja, kunhan sinulla on vain toimiva KeyCard-pohja. Lippuja voit ostaa tulevana kautena myös ylhäältä ravintolastamme.

Kausikorttiohjeita

17.11.2016
Lipunmyyntimme pyysi muistuttamaan, että verkkokaupasta ostetuilla kausikorteilla kannattaa mennä ensimmäisenä laskupäivänä ENSIN mäkeen laskemaan! Lipunmyyntiin kannattaa tulla ottamaan kuva vasta, kun kausikortti on käytetty vähintään kertaalleen kortinlukijassa.

Rinne aukeaa tänään, kahvilapalvelut poikkeuksellisesti vuokraamosta

16.11.2016
Eturinne aukeaa tänään keskiviikkona puolesta välistä. Parkkitiimi on uurastanut yön rinnepäällikön kanssa ja parkissa on kauden ensimmäinen setup kunnossa, 9 reiliä ja miniboksi. Tulkaahan mestoille testaamaan! Normaalit tunti- ja päiväliput -25% kassalta ostettuna, kunnes rinne on ylhäältä saakka auki. Rinneravintolamme on tänään varattuna yksityistilaisuutta varten klo 15 alkaen, joten kahvilapalvelut ovat laskijoille tarjolla keskiviikkona vuokraamosta. Rinneravintolamme on uudistumassa melkoisesti tulevalle kaudella ja muutamat rempat ovat vielä hieman kesken tai tuloillaan. Luvassa on täysin uudistetut UrbanKitchen-menut ja runsaasti koukkuja kypäriä ja takkeja varten 🙂

Tilaa Laajiksen tarjoukset sähköpostiisi

15.11.2016
Tilaa Laajiksen sisäpiirin uutiskirje ja saat sähköpostiisi tarjouksia, etuja ja alennuksia Laajiksen palveluihin sekä osallistut arvontoihimme, joissa voit voittaa mm. lippuja mäkeen ja Seikkailupuistoon, frisbeegolfkiekkoja, kesäteatterilippuja, yllätyspalkintoja, jne. Uutiskirjeen voi perua milloin tahansa helposti yhdellä klikkauksella. Tilaa uutiskirje nyt, niin näet mikä on tämän hetken liittymisetuna!
LIITY LAAJIKSEN SISÄPIIRIIN

Kausi alkaa keskiviikkona

15.11.2016
Tunti- ja päiväliput (ei HappyHours) -25% kassalta, kunnes eturinne saadaan kokonaan auki. Kauden aukioloajat löytyvät nyt netistä.
AUKIOLOAJAT

Seuraa Laajista webbikamerasta

14.11.2016
Webbikameramme on takaisin online-tilassa talvikautta varten. Tsekkaa mitä alueella tapahtuu etusivulta löytävästä linkistä.

Hyvää isänpäiväviikonloppua!

12.11.2016
Hyvää isänpäivää kaikille isille! Kahvilamme palvelee lauantaina 12.11. klo 8-16, mutta sunnuntain olemme isänpäivän vietossa. Lukuunottamatta lumetustiimiämme, joka pyrkii hyödyntämään marraskuun suomat pikkupakkasetkin lumen tekoon. Nähdään rinteessä 16. marraskuuta!

Välinesäilytyspaikkoja vielä vapaana

11.11.2016
Välinesäilytyspaikat ovat nyt myynnissä tulevaa kautta varten. Varaa kaappi, niin ei tarvitse kannella välineitä edestakaisin. Pystykaapit 70€/kausi, isommat tuplakaapit 90€/kausi. Klikkaa lisätietoihin ja hintoihin alta.
VÄLINESÄILYTYS

Eturinne avataan keskiviikkona marraskuun 16. päivä klo 16

9.11.2016
Lumetus on edennyt hyvässä vauhdissa eturinteessä ja rinne aukeaa puolesta välistä keskiviikkona 16.11. klo 16.

Hiihtokoulun kurssit varattavissa

7.11.2016
Tulevan kauden hiihtokoulun kurssit ovat nyt varattavissa. Hiihtokoulumme hintaan kuuluu aina hissilippu hiihtokoulun opetuksen ajaksi ja välinevuokra on 5€ / kerta, olit sitten aikuinen tai lapsi! Lisäksi hiihtokoulun jälkeen tarjoamme samalle päivälle hissilipun ja välineet 50% alennuksella. Nyt kannattaa tulla kurssille tai yksityisopetukseen vaikka tuntuu ettei sitä tarvitsekaan. Myös kurssien hinnat ovat Laajiksessa vähintään kohtuulliset. Esim. kausikurssit alkaa 9.1. maanantaina (10x50min) hintaa 95€ / osallistuja. Laskeminen on kiva ja edullinen koko perheen harrastus.
ILMOITTAUDU HIIHTOKOULUUN

Kausikortin ennakkomyynti päättyy

6.11.2016
Kausikorttien ennakkomyynti päättyy 6.11. Talven 2016-17 kausikortin voit hankkia edelleen niin verkosta kuin lipunmyynnistämme paikan päällä. Laajiksen kausikorteilla pääset aina edullisesti mäkeen.

Lumetus aloitettu eturinteessä

4.11.2016
Kauden 2016-17 lumetus päästiin aloittamaan tänä vuonna harvinaisen aikaisin. Lumetus alkaa eturinteestä ja perinteiseen tapaan ensin pyritään avaamaan eturinne puolesta välistä.

Suksihuolto avattu

1.11.2016
Suksihuolto on auki murtomaasuksille 1.11. alkaen. Alppi/lautakonetta vielä huolletaan viikolla 45. Lisätietoa suksihuollosta.

Ensilumenlatu on auki

31.10.2016
Ensilumenlatu on avattu 31.10.2016. Liput voit ostaa rinneravintolasta ravintolan aukioloaikoina (päivälippu 10€, kausikortti 100€). Muina aikoina lippuja saa ladun vieressä olevasta lipunmyyntikojusta. Lisätietoa ensilumenladusta.

Suksihuollon voidesopimukset

25.10.2016
Laajiksen suksihuolto luottaa tulevalla kaudella Swixin ja Optiwaxin tuotteisiin. Harrastajille ja kilpalaskijoille sekä hiihtäjille tämä luo entistä kattavamman tuoteperheen ja pystymme tätä kautta palvelemaan asiakaskuntaamme entistä paremmin.
VÄLINEHUOLLON LISÄTIETOJA.