Tervetuloa oppimaan laskettelun ja lautailun saloja mahtavien opettajiemme avustuksella. Tarjoamme opetusta kaikille välineille (alppi, lumilauta, telemark, murtsikka) ja eri tyyleille (ratalasku, freestyle). Opetuksessa pärjäämme suomenkielen lisäksi ruotsilla, englannilla, venäjällä ja saksalla.

Laajiksesta löytyy runsaasti suorituspaikkoja ja eritasoisia rinteitä ja hissejä, mitkä mahdollistavat turvallisen ja mielekkään oppimisen laskettelun pariin. Tervetuloa hiihtokouluumme, olit sitten pikkujunnu tai jo eläkkeelle ehtinyt elämästä nautiskelija!

Saat meidät parhaiten kiinni vuokraamon kautta 0207 436 437 tai ski@laajis.fi.

Juho Kauppinen
Opetusvälineet: alppi, lauta, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 37-vuotias liikunnan opettaja ja ollut Laajiksessa hiihdonopettajana jo vuodesta 2000.Tykkään edelleen haastaa itseäni rinteessä ja niinpä viimeisimmän koulutuksen jälkeen myös freestyle/parkki -alkeiden opettaminen onnistuu. Olen opettanut 15 vuotta sekä suksilla että laudalla. Vapaa-ajalla lasken omien poikien kanssa pikku hyppyreitä etsien ja omat mäet lasken mieluiten tiukkaa alppikäännöstä. Jos en ole vapaa-aikanani rinteessä, olen kiipeilemässä.

Jenni Rouvali
Opetusvälineet: alppi, lauta, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 21-vuotias tuleva lastentarhanopettaja. Olen kotoisin Etelä-Suomesta ja hiljattain löytänyt tieni Jyväskylään ja sitä kautta Laajikseen. Hiihdonopena olen toiminut vuodesta 2012. Suksilla laskemisen aloitin 7-vuotiaana ja se on edelleen ykkösvalintani vapaa-ajanlaskuun. Nelisen vuotta sitten aloitin myös lumilautailun, joten molempien lajien osaamista löytyy!

Veikko Sevrjukov
Opetusvälineet: lauta, alppi
Opetuskielet: suomi, englanti, venäjä
(я тоже говорю по-русски!)

Olen lasketellut melkeinpä koko pienen ikäni. Hiihdonopettajana olen toiminut viisi kautta, joiden aikana on tullut myös vietettyä enemmän aikaa rinteessä. Lumilautailu on minulle se ykkösjuttu, mutta viime vuosina olen innostunut myös suksilla laskemisesta. Laskettelussa parasta on se, että siinä voi olla soveltava ja se on monipuolista. Minut voikin löytää rinteestä melkeinpä mistä vain.

Mikael Männistö
Opetusvälineet: alppi, lauta, telemark, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen jyväskyläläinen luokan- ja liikunanopettaja. Hiihdonopettajana olen toiminut useamman vuoden ja lajin parissa olen ollut pienestä pitäen. Viimeisten vuosien aikana olen siirtynyt enemmän parkkilaskusta pehmeän lumen lumoihin. Tätä laskemisen iloa ja ihmetystä opetan monipuolisesti alkeista vauhdikkaaseen rinnelaskuun ja freestyleen niin suksilla kuin laudalla. Nähdään lumilla!

Heidi Sevrjukova
Opetusvälineet: suksi, lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Laskettelu on yksi rakkaimmista harrastuksistani ollut lapsesta saakka. Viimeisen viiden vuoden aikana olen harrastanut sitä aktiivisesti ja toiminut hiihdonopettajana. Pääasiassa minut löytää lautailemasta, ja tämän puolesta freestylekin onnistuu. Suksillakin lasku onnistuu, mutta hieman rauhallisemmissa merkeissä. Tärkeintä mielestäni on kuitenkin iloinen ja rento meininki laskettelun parissa!

Siiri Haapala
Opetusvälineet: alppi, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 23-vuotias, kolmannen vuoden liikunnanopettajaopiskelija. Aloitin lasketteluharrastuksen 7-vuotiaana Porissa ja olen laskenut aina pääasiassa suksilla. Lautailun maailmaan tutustuin vasta viime talvena ja tarkoituksena olisi kehittyä siinä paremmaksi. Minulla on runsaasti kokemusta eri liikuntaharrastusten ohjaamisesta. Laskettelun lisäksi vapaa-aikani kuluu tanssiharjoituksissa. Laajiksessa opetan ensimmäistä kautta ja odotan innolla tulevia opetustunteja!

Iina Tillonen
Opetusvälineet: alppi, lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 19 vuotias opiskelija ja muutin tänä syksynä opiskelujen perässä Etelä-Savosta Jyväskylään. Rinteessä minut on voinut nähdä viisivuotiaasta lähtien aluksi suksilla ja myöhemmin myös lumilaudalla. Viimeiset kolme vuotta olen asunut Lapissa ja opiskellut Levin alppikoulussa, josta mukaan tarttui into harjoitella parkkilaskemista, mutta yleensä minut näkee laskemassa rinteiden ulkopuolella. Laajiksessa opetan nyt ensimmäistä kautta ja tunneilla tykkään kokeilla kaikkea uutta ja erilaista niin että oppiminen tapahtuu hymy huulilla ja rennosti uusia juttuja kokeillen.

Samuli Kaidesoja
Opetusvälineet: alppi, freestyle, murtsikka
Opetuskielet: suomi, englanti

Moi, olen Samuli, joskin pikkulapsesta asti Sampaksi sanottu. Ikää minulla on 20 vuotta. Laskettelu ja erityisesti alppihiihto ovat olleet lähellä sydäntäni. Suksiin on tutustuttu jo pikkulapsena ja siitä tieni vei kilpalaskemisen puolelle. Olen harrastanut aktiivisesti alppihiihtoa ja kilpaillut noin 10 vuotta, lähinnä pujottelussa ja suurpujottelussa. Kilpaurheilu-uran loputtua olen valmentanut JHS-Alpissa alppihiihtäjiä 2 vuotta ja nyt toimin ensimmäistä vuotta hiihdonopettajana. Minun tunneiltani löytää kaikkea aina alkeisopetuksesta freestylen ja kikkailun kautta edistyneeseen ratalaskun käännöstekniikkaan!

Janne Suoknuuti
Opetusvälineet: lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 35-vuotias, viime vuonna Jyväskylään muuttanut yhteisöpedagogi ja yhteiskuntatieteiden opiskelija. Oma laskuharrastus alkoi 90-luvulla ja on siitä lähtien seurannut mukana, välillä aktiivisemmin, välillä satunnaisemmin. Oma lasku on enimmäkseen vapaata rinteessä surffailua ja perustemppujen treenailua, opetuskokemusta omaan kahdelta kaudelta. Ajattelen, että lautatunneilla tärkeää on hyvä fiilis ja oppiminen sopivin askelein. Ehkäpä nähdään talvella! 🙂

Anni Laakso
Opetusvälineet: alppi, lauta (alkeet)
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 24-vuotias liikuntaneuvoja ja tuleva liikunnan- ja terveystiedonopettaja. Laajiksessa toimin neljättä kautta hiihdonopettajana. Pienestä pitäen olen viihtynyt rinteessä sekä suksilla että laudalla, mutta nykyään valitsen laudan, kun haluan haastaa itseäni ja oppia uusia kikkoja.

Pinja Viljanen
Opetusvälineet: Lumilauta
Opetuskieli: Suomi, Englanti, Ranska, Ruotsi

Moi!! Olen 26-vuotias innokas lumilautailija. Eniten lumilautailussa minua viehättää yhdessä tekeminen, vauhdin ja vapauden hurma sekä parkissa jibbailu. Opiskelen Jyväskylän Yliopistossa musiikinopettajaksi, mutta suuren osan talvesta vietän lumilautailun ohjaamisen parissa. Tämä on toinen talveni opettajana Laajiksessa ja viime vuodesta kokeneena voin sanoa että tämä on maailman paras ammatti!! Tule tunnille niin opetellaan yhdessä lautailun saloja ja pidetään hauskaa!! 🙂

Anni Kettunen
Opetusvälineet: Lauta
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 25-vuotias erityisliikunnanohjaaja ja tällä hetkellä suoritan maisteriopintoja yliopistolla. Laajiksessa opetan nyt ensimmäistä kautta.
Lautailu vei minut mukanaan muutama vuosi sitten ja viimeiset kolme talvea olenkin reissannut lumien perässä niin Lapissa kuin Alpeilla. Laskutyylini on rento ja hassutteleva, mikä näkyy myös tunneillani.

Ronja Ollikainen
Opetusvälineet: Alppi

Moikka! Olen Ronja Ollikainen ja olen pyörinyt alppihiihdon parissa koko elämäni. Olen kisannut lajissani 9-vuotiaasta saakka, joten tietotaitoa löytyy, varsinkin keppien kiertämisestä ja laskutekniikasta. Opiskelen tällä hetkellä Jyväskylän Yliopistossa erityispedagogiikkaa ja opetan vapaa-ajallani lapsia ja aikuisia laskemaan. Nähdään rinteessä!

Kaisa Nyberg
Opetusvälineet: Alppi
Opetuskieli: suomi, englanti

Aloitin laskettelun 3-vuotiaana ja sen jälkeen olenkin viimeiset 20 vuotta viettänyt rinteissä ympäri Suomea, Pohjoismaita ja välillä Keski-Eurooppaakin. Alppihiihtoa olen harrastanut kilpaurheilutasolla kevääseen 2017 saakka ja sen myötä suksitaituruutta on karttunut mukavasti matkaan. Hiihdonopettajan hommissa olen nyt ensimmäistä kautta. Odotan innolla, että pääsen jakamaan oppimiani taitoja myös muille innokkaille laskettelijoille!

Jaakko “Jaska” Lajunen
Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi ja englanti

Olen 58-vuotias veteraani ja aloittanut suksilla laskettelun jo silloin, kun Laajiksen Eturi oli ”Kansanrinne” ja Auris ”Aurinkorinne” ja saan siis nyt itselleni nostalgisessa paikassa nautiskella muiden opastamisesta hienon lajin pariin. Ollessani itse rinteessä usein chillailen laajojen kaarrosten ja pikkunäppärien käännösten parissa, erityisesti aurinkoisilla keväthangilla. Jos jossain sattuu vielä vahingossa puuteria osumaan matkalle, onhan se aivan upeaa… Laajiksessa teen myös ryhmäopastuksia eräjuttuihin ja maastopyöräilyyn sekä frisbeegolfiin. Harrastuksiini kuuluu lisäksi murtsikkahiihto, vaeltaminen, suunnistus ja golf, joten aika kuluu pääosin ulkoaktiviteettien parissa myös kesällä.

Mikko Saksa
Opetusvälineet: lauta
Opetuskielet: suomi ja englanti

Moro! Olen 26-vuotias ja lumilautailu on ollut minulle yksi elämäni tärkeimmistä asioista noin 17 vuotta ja olen aina kokenut tärkeäksi saada myös muita innostumaan tästä hienosta ja monipuolisesta lajista. Hiihtokeskuksessa eniten viihdyn parkin puolella reilejä kuluttaen, mutta myös vapaalasku on ollut lähellä sydäntäni. Hiihtokoulussa tunneillani on rento ja mukava meininki eikä mikään ole niin vakavaa!

Antero Holmila
Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi, englanti

Olen 40-v. aktiivilaskija, siviilissä toimin historian apulasiprofessorina Jyväskylän yliopistossa. Lasketteluharrastuksen aloitin Laajavuoressa 1980-luvun puolivälissä, eli suksilla olen viihtynyt noin 35 vuotta, joista noin kahdeksan vuotta keppejä kiertäen ja kaksi viime vuotta nopeuslaskussa kilpaillen. Suksilla olen viilettänyt yli 210 km / h. Olen monipuolinen laskija ja minua kiinnostaa oikeastaan kaikki laskemisen muodot, ratalaskusta ja nopeuslaskusta parkkilaskemiseen ja (erityisesti) puuterilumeen. Opetuksessani korosta laskemisen ilosanomaa ja uuden oppimisen ihmeellisyyttä, olipa kyseessä nuori tai vanha, vasta-alkaja tai jo kokenut laskija. Aina voi oppia uutta ja avata itsensä myös uusille kokemuksille ja haasteille.

Heikki Kekäläinen
Opetusvälineet: alppi, telemark

Nimeni on Heikki Kekäläinen ja olen 40-vuotias Vaajakosken kansalainen. Olen laskenut viisivuotiaasta lähtien Laajiksessa muutamaa pikku taukoa lukuun ottamatta. Tykkään tulla mäkeä alas monon kannat kiinni ja vapaana. Opettamisessa ylivoimaisesti parasta on nähdä itsensä voittamisia. Jollekin se saattaa olla lastenrinne auraten ja jollekin Levin kisarinteen vetäminen tiukalla puikkakäännöksellä. Toimin myös vetäjänä poikani kautta lasten salibandyssa ja jääkiekossa. Muu aika menee perheen kanssa touhuillessa. Siviiliammatissani ihmettelen prosessiteollisuuden automaatiota ympäri Suomea. Laskijana itse pidän eniten hetkistä keväällä, kun aurinko paistaa ja pääsee fiilistelemään pitkää rinnettä alas rauhassa nautiskellen. Kaipaat sitten apua lasku-uran aloittamisessa tai haluat löytää uusia ulottuvuuksia mäessä, niin pystyn varmasti auttamaan. Nähdään Laajiksessa!

Annika Ala-Korpi
Opetusvälineet: lauta, alppi

Hei vaan! Olen 23-vuotias iloinen ja puhelias tyttö. Aloitin laskettelu-urani alppihiihdosta pienenä veljeni perässä ja siirryin itse opetellen lumilautaan 11-vuotiaana. Nykyään lumilauta on itselle vahvempi laji, mutta välillä on mukava laskea myös suksilla. Olen liikuntaneuvoja, luonto- ja eräopas sekä tällä hetkellä opiskelen sairaanhoitajaksi Mikkelissä. Opintojen vuoksi minua näkee hieman harvemmin Laajavuoressa, mutta jos tykkäät minun kanssa opetella laskettelua, saadaan asiat järjestymään. Itselle tärkeintä on, että mäessä on hauskaa ja samalla turvallista. Tervetuloa tunneille kaiken ikäiset! Lasketteluterkuin Annika 🙂

Tuomas Perttula
Opetusvälineet: alppi, lauta

Olen 23-vuotias Kuopiosta kotoisin oleva tuore liikunnanohjaaja. Suksilla laskemisen aloitin 5-vuotiaana ja hieman myöhemmin opettelin laskemaan laudalla. Tykkään mennä kovaa lajista ja vuodenajasta riippumatta. Opetan Laajiksessa nyt ensimmäistä vuotta ja kanssani voi harjoitella suksien lisäksi lautailun alkeita ja maastohiihtoa. Vaikka savolainen olenkin, voin taata että ohjeeni ovat ymmärrettävissä ja tunneillani on rento tekemisen meininki. Nähdään rinteessä!

Samuli Moisander
Opetusvälineet: alppi
Opetuskielet: suomi, englanti