Usein kysyttyä

MISSÄ PUISTO SIJAITSEE JA MISTÄ ALOITAMME?
Laajavuoren Seikkailupuisto on osa Laajiksen - Laajavuoren hiihtokeskuksen toimintaa. Puiston vuokraamo on seikkailukauden aikana rinneravintolan tiloissa. Hiihtokeskuksen ollessa auki puiston vuokraamo palvelee hiihtokeskuksen vuokraamosta. Seikkailu alkaa aina puiston vuokraamon tiloista. Seikkailupuiston katuosoite on Laajavuorentie 15, Jyväskylä.

MITÄ SEIKKAILUPUISTOSTA LÖYTYY?
Laajiksesta löytyy kesäkaudella köysipuiston lisäksi pomppulinnoja ja muuta tekemistä perheen pienimmille. Seikkailupuiston alueelle ollaan tuomassa lisäaktiviteetteja koko ajan. Alueen muista aktiviteeteista löytyy lisätietoa täältä.

MIKÄ ON KÖYSIPUISTO?
Köysipuisto tai seikkailupuisto. Englanniksi Adventure park, saksaksi Seilpark. Seikkailupuistoja on rakennettu Euroopassa jo yli 30 vuoden ajan ja nämä hauskat koko perheen aktiviteettipuistot ovat rantautuneet myös Suomeen.

Laajavuoressa havumetsän siimekseen ja lehtikuusitolppiin rakennettu köysipuisto risteilee puiden lomassa ja avomaalla n. 1-15 metrin korkeudella maanpinnasta. Seikkailupuiston tehtävät vaativat tasapainoa, hieman voimaa, notkeutta ja uskallusta, jotta kiipelijä pääsee puusta tai tolpasta toiseen tasolta toiselle. Joillain tasoilla löytyy ns. ohituskohdat, missä seikkailijat voivat päästää nopeampia ohitse. Ohjaajamme neuvovat näiden suhteen tarkemmin.

Seikkailuradat sisältävät monenlaisia esteitä ja hurjia köysiliukuja, joista pisimmät ovat 100 metrin mittaisia. Köysipuiston ratoja kierretään itsenäisesti ja ratojen läpikäymiseen ei tarvita ennakko-osaamista tai kiipeilytaustaa - vain hieman seikkailumieltä. Haastetta tosin kovimmilla radoilla riittää myös kovakuntoisemmille.

KENELLE KÖYSIPUISTO SOPII?
Puisto sopii kaikille seikkailunnälkäisille iästä ja fyysisestä kunnosta riippumatta. Eri ratojen kohdalla on pituusrajat, jotta kävijät yltävät turvavaijeriin. Alle 13-vuotiaat voivat tulla puistoon vain huoltajan/opettajan seurassa ja alle 18-vuotiaille vaaditaan huoltajan lupa. Raskaana oleville emme kiipeilyä suosittele. Junnuradoille suositusikäraja on 3 vuotta. Ratakohtaiset tarkemmat tiedot ja pituusrajat löytyy RATAKUVAUSTEMME yhteydestä.

MITEN KÖYSIRADALLE KANNATTAA VARUSTAUTUA?
Kiipeilyyn sopivat hanskat on hyvä olla mukana (niitä voi myös ostaa paikan päältä). Päälle kannattaa ottaa liikkumiseen soveltuvat vaatteet, joiden likaantuminen ei haittaa. Omien kiipeiluvarusteiden kanssa radoilla ei saa mennä. Seikkailuun kannattaa varata aikaa n. 2-3 tuntia. Sujuvoittaaksesi seikkailuun lähtöä kannattaa täyttää seikkailusopimus etukäteen (onnistuu kuitenkin myös paikan päällä)

KUINKA KÖYSIPUISTON TURVALLISUUDESTA ON HUOLEHDITTU?
Kaikki seikkailijat ovat jatkuvasti kiinni turvavaijerissa radalle mentyään ja asiakas ei pysty irroittamaan varmistuslaitetta turvavaijerista. Ennen seikkailua ohjaaja opastaa puiston turvallisuuteen ja seikkailuun sekä käydään läpi harjoittelurata yhdessä puiston ohjaajien kanssa. Puistossa päivystäviltä ohjaajilta saa apua ja neuvoa myös radoilla ollessa. Tarvittaessa ohjaajat päästävät seikkailijan alas puusta myös kesken ratojen.

VOIKO SEIKKAILUA MENNÄ KATSOMAAN?
Puistoon voi vapaasti mennä katsotaan sivusta toimintaa ja muita seikkailijoita, mutta radoille pääsy vaatii seikkailulipun ja viralliset välineet.

MITÄ LISÄPALVELUITA ALUEELLA ON?
Hiihtokeskuksen rinneravintola Laajis Urban Kitchen palvelee vuokraamon yhteydessä. WC:t löytyy rinneravintolasta ja myös metsässä on kesäaikana WC.

MITÄ MUUTA KÖYSIPUISTOSTA KANNATTAA TIETÄÄ?
Köysipuisto sijaitsee neljä kilometriä Jyväskylän keskustasta osoitteessa Laajavuorentie 15, 40740 Jyväskylä.
Ruuhka-aikoina ja isommille seurueille kannattaa tehdä etukäteisvaraus.

YHTEYSTIEDOT
seikkailupuisto@laajis.fi
+358 207 436 437

seikkailupuisto-varaa-etukateen-2